8-daagse fietsvakantie Rhône-Radweg

Auvergne, Frankrijk

  • Via Rhôna van Genève naar Lyon
  • Van de Alpen naar de wijngaarden
  • Voor elk niveau, voor groot en klein
  • Kanoën bij Champagneux
Rhône brug 2
Rhône fietsers
Rhône wijngaard
Rhône uitzicht 2
Rhône toren
Rhône voor de grot
Bekijk alle fotos (20 )

De Via Rhôna van Genève naar Lyon

De ViaRhôna loopt van het Zwitserse Genève tot aan de Middellandse Zee over een lengte van in totaal 815 km. Tijdens deze fietsvakantie fietst u grotendeels langs de rivier de Rhône, van het Zwitserse Genève naar het prachtige Lyon. De machtige Mont Blanc doet u uitgeleide als u het Zwitserse landschap verwisselt voor het Franse “savoir vivre”.

Niveau van de fietstour:
Licht tot middelzwaar. Er zijn enkele kleine beklimmingen die zijn echter ook door niet geoefende fietsers te overwinnen. De route loopt grotendeels over kleine, autoluwe wegen en geasfalteerde straten.

Dag 1: Individuele aankomst in Genève

Op eigen gelegenheid reist u naar het startpunt Genève. Deze stad behoeft eigenlijk geen introductie. De beroemde fontein, Jet d’Eau, en het mooie oude centrum gaven Genève ook wel de naam “de kleinste metropool ter wereld”.

Dag 2: Genève - Seyssel

Afstand ca. 60 km

U verlaat Genève en volgt de Rhône door de Défilé de l’Ecluse, een smalle rivierkloof. Het duurt niet lang alvorens u al langs de eerste wijngaarden fietst. Maar toch blijft ook het uitzicht op de Alpentoppen u nog begeleiden.

Dag 3: Seyssel - Champagneux

Afstand ca. 60 km

De steile oevers van de Rhône zijn dicht begroeid met wijngaarden. U fietst dicht langs de rivier over de vlakke fietsroute. Als de Rhône zich splitst, volgt u de westelijke zijtak naar Champagneux.

Dag 4: Champagneux

Afstand ca. 25 km

Vandaag kunt u de omgeving van Champagneux ontdekken. U kunt een route nemen langs Château de Mandrin en dwars door de fruitgaarden of u maakt een kanotocht door de zijarmen van de Rhône. De dichtbegroeide oevers van deze kalme zijrivieren doen denken aan de Amazone. ’s Avonds moet u zeker de Franse specialiteiten van deze streek proeven.

Dag 5: Champagneux - Meximieux/Pérouges

Afstand ca. 70 km

De ViaRhôna leidt u direct langs de oever van de rivier door het mooie landschap van de Ain en de Isère. In Perrozan verlaat u even de rivieroevers en fietst u door kleine authentieke dorpjes met een middeleeuws karakter naar Meximieux, niet ver van het idyllische bergdorp Pérouges.

Dag 6: Pérouges/Meximieux

Afstand ca. 60 km

Vandaag maakt u een rondrit door naar de Abdei Notre Dame en Villars de Dombes. Wilt u een dagje niets doen? Dat is uiteraard ook mogelijk, vanavond onvernacht u weer in Pérouges/Meximieux.

Dag 7: Meximieux/Pérouges - Lyon

Afstand ca. 50 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie is aangebroken. Dwars door weides en akkers voert de route u terug naar de Rhône. Langs de rivier gaat het dan verder tot in het centrum van de geweldig mooie stad Lyon.

Dag 8: Lyon – terugreis/verlenging

Het eerste deel van de ViaRhôna is ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Rhône-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.