fietsvakanties parijs - londen

8-daagse fietsvakantie Parijs naar Londen

Normandië, Frankrijk

  • Unieke fietsvakantie door 2 landen
  • Inclusief overtocht per boot
  • Spectaculaire kliffen
  • Ontdek 2 wereldsteden Parijs en Londen
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.5

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakanties parijs - londen
Parijs Londen
Big ben London
fietsvakanties parijs - londen
Parijs Londen
versailles
Bekijk alle fotos (21)

Fietsvakantie door 2 landen!

Parijs en Londen, twee Europese steden van groot historisch belang met wereldberoemde monumenten en musea zijn het begin en eindpunt van deze fietsvakantie.
U begint uw reis in de charmante hoofstad van Frankrijk, Parijs. Er is veel te zien in Parijs aan historische gebouwen als de Sacre Coeur, de Notre Dame, de Eifeltoren, maar ook moderne architectuur zoals Centre Pompidou. Onderweg van metropool tot metropool fietst u over de ‘Avenue Verte’ door gevarieerde landschappen, een groot contrast met het drukke stadsleven. U fietst door natuurgebieden van Normandië en van Dieppe tot Newhaven maakt u de oversteek met de boot.
In Engeland fietst u via de badplaats Brighton in de richting van Londen. Geniet van de streek met zijn steile kliffen en zijn schilderachtige  bossen. In Londen aangekomen kunt u de fascinerende gebouwen bekijken als Buckingham en Westminster Palace, de Saint Paul. Het is fantastische route met veel hoogtepunten.

Dag 1: Aankomst Parijs

Na de informatiebijeenkomst en eventuele fietsverhuur kunt u de Franse hoofdstad bekijken. Bezoek hoogtepunten zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Zij bieden het bewijs van een groots verleden en zijn voorbeelden van gedurfde en moderne hoogstandjes. Culinair genot kunt u ontdekken in de vele Parijse cafés en restaurants.

Dag 2: Parijs – Maisons Laffitte

Afstand ca. 55 km

U verlaat de binnenstad en fietst in eerste instantie langs het Canal St. -Denis op bijna autovrije wegen die leiden naar het Parc des Impressionistes. Het park is gemodelleerd naar de tuinen van Claude Monet in Giverny en presenteert zich als een mix van water, zeldzame planten, paviljoens en sculpturen. Uw eindbestemming voor de dag is de stad Maisons Laffitte, een van de meeste populaire en dure voorsteden van Parijs. Een parkachtig landschap met grote villa's en de renbaan laten de luxe goed zien.

Dag 3: Maisons Laffitte - Gisors

Afstand ca. 58 km

De route voert u eerst door het bos gebied van St.-Germain-en-Laye met beuken, eiken en pijnbomen en langs het riviertje La Viosne door het mooie Normandische platteland naar de kleine stad Gisors. Hier aangekomen is het moeite waard het kasteel van Gisors te bezoeken. Het kasteel is gelegen op een hoge heuvel, waardoor u via een pad dat omhoog loopt naar het kasteel toe kunt lopen. Een bezoekje aan dit kasteel is deze klim echter wel waard. Vanaf het kasteel kunt u bijvoorbeeld genieten van een prachtig uitzicht op de nabije omgeving.Vanaf Santeuil is het mogelijk een deel per spoor af te leggen (38km).

Dag 4: Gisors – Forges-les-Eaux

Afstand ca. 55 km

U fietst verder door het typische landschap van Normandie met de groene weiden, uitgestrekte bossen en de bocages, een soort afscheiding gemaakt door lokale boeren. De bestemming voor vandaag is Forges-les-Eaux. Het Royal bronwater is sinds de 16 eeuw bekend en sommige mensen geloven nog steeds in de magische kracht van het water. De plaats is verder nog bekend om zijn casino.

Dag 5: Forges-les-Eaux – Dieppe

Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag naar de havenstad Dieppe voor de overtocht naar Engeland. U heeft nog gelegenheid voor een bezoek aan het kasteel van Mesnières-en-Bray, dat uit de 15 eeuw dateert. De veerboot brengt u in ongeveer 4 uur naar Newhaven. Vanaf nu links fietsen! Belangrijkste trekpleister is het Fort van Newhaven welke als museum fungeert.

Dag 6: Newhaven – Crawley

Afstand ca. 65 km

Uw eerste fietsdag in Engeland begint met een rit langs de jachthaven van Newhaven naar de prachtige kliffen van South Downs. Na een beetje klimmen geniet u van adembenemende uitzichten terwijl u langs de top fietst. U daalt af naar het pad richting de zee. Vervolg de route voor ca. 10 kilometer over een schilderachtig pad met onberispelijke kliffen aan de ene kant en aan de andere kant het Engels Kanaal, La Manche. U komt aan in Brighton, de badplaats is een populaire Engelse bestemming en wordt ook wel het kleine zusje van Londen genoemd. We gaan verder landinwaarts door de glooiende heuvels van Devil's Dyke. De eindbestemming voor vandaag is Crawely.

Dag 7: Crawley - Londen

Afstand ca. 45 km

U fietst door het graafschap Surrey naar Londen richting hotel. De metro brengt u vanaf hier in slechts een paar minuten naar het centrum van de stad (58 km). Geniet van uw verblijf in de Britse hoofdstad. Bezoek de wereldlijke gebouwen zoals Buckingham Palace en Saint Paul kathedraal, het British Museum of bezoek het moderne reuzenrad The Shard.

Dag 8: Dag van vertrek over verlenging

Afstand ca. 58 km

Na het ontbijt eindigt uw belevenisvolle 2-steden fietsvakantie of het is het begin van uw verlenging.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Parijs naar Londen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
9.0
perfect geregeld en verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
heerlijke fietsvakantie. De app werkte helaas niet altijd naar behoren. Vaak was er geen verbinding. Daar kan zeker iets aan verbetert worden.
8.0
Leuke, ontspannen, fietstocht tussen twee wereld steden
Op vakantie in Jul 2019
Goed georganiseerd. Verrassend veel zijdig gezelschap. Goede overnachtingen, en een goed ontbijt. Alleen een extra batterij voor de telefoon ( i.v.m. navigatie ) was een goeie optie geweest. Voor de rest, klasse.