7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Nevers-Orléans

Loire, Frankrijk

  • Fietsen langs de Loire van Nevers tot Orléans
  • Passeer eeuwenoude bruggen en middeleeuwe kastelen
  • Bewonder de kanaalbrug van Briare
  • Geniet van lokale specialiteiten zoals de typische Chavignol geitenkaas
Loire à Vélo kaart lezen
Loire à Vélo wijngaard 2
Loire à Vélo huurfiets
Loire à Vélo terras
Loire à Vélo fietsers
Loire à Vélo wijngaard 5
Bekijk alle fotos (50 )

Fietsen langs de Loire!

Een van de populairste fietsroutes in Frankrijk is “La Loire à Vélo”. De fietsroute is ca. 800 km lang en gaat door 6 verschillende departementen. De fietsroute begint in Nevers in Midden-Frankrijk en gaat dan noordwaarts langs de bekende wijnstad Sancerre richting Orleans. Dan buigt de route naar het westen om uiteindelijk bij de kust bij Le Croisic uit te komen. Natuurlijk hoeft u de route niet in een keer te doen. Er zijn diverse etappes. Een daarvan beschrijven wij hieronder. Deze fietsvakantie biedt u volop mogelijkheden te genieten van het prachtige landschap, talloze kastelen waar deze regio om bekend staat en culinaire hoogstandjes. Fiets met ons langs de La Loire à Velo!

Niveau van de tour:
Fietsen langs de Loire is niet moeilijk. U rijdt grotendeels op geasfalteerde fietspaden met lichte stijgingen of dalingen. Derhalve dat wij het niveau voor deze fietsvakantie en alle tourvarianten inschatten als licht tot gemiddelde zwaarte.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Nevers

Uw fietsvakantie start in het charmante stadje Nevers. Breng een bezoekje aan één van de pottenbakkersateliers, waar het typische 'Blauw van Nevers' werd gecreëerd. Het hertogelijk paleis werd als één van de eerste kastelen in de Loire beschouwd.

Dag 2: Nevers - La Charité-sur-Loire (of Raveau) (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Het officiële startpunt van de Loire à Vélo vindt u in Cuffy. Vanuit hier vervolgt u de route naar La Charité-sur-Loire of Raveau. Fiets over de oude middeleeuwse rivierbrug om de prachtige Romaanse kerk 'Notre Dam'te bereiken. Is uw overnachtingshotel in Raveau dan rijdt u vandaag iets meer kilometers (ca 52 km vanaf Nevers).

Dag 3: La Charité-sur-Loire (of Raveau) - Sancerre (of Chavignol) (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

Vandaag fietst u door het nationale natuurreservaat van de Loire vallei. Geniet van de prachtige wijngaarden en bewonder de klokkentoren van de kerk in Pouilly-sur-Loire. Fiets verder door de bossen en velden voordat u de beroemde wijngaarden van Sancerre bereikt. Een pauze bij de lokale wijnproducent om een glaasje Sancerre Blanc te proeven met een typische Chavignol geitenkaas, mag vandaag absoluut niet ontbreken. Vanaf het hoger gelegen Sancerre, gedomineerd door zijn 15e eeuwse 'Tour des Fiefs', geniet u van een schitterend uitzicht over de Loirevallei. Afhankelijk van uw start- en eindpunt van vandaag kan het aantal gereden kilometers variëren van ca. 31, 39 of 44 km.

Dag 4: Sancerre (of Chavignol) - Briare (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag verlaat u Sancerre (of Chavignol) langs het 'Canal Latéral'. Via Bannay bereikt u Cosne-sur-Loire, een bloemrijke stad met prachtige landschappen over de Loire. Volg de fietsroute van de Loire à Vélo naar Belleville-sur-Loire, Beaulieu-sur-Loire en uiteindelijk Briare. De kanaalbrug is één van de "must see" monumenten in deze stad. Tot 2003 was het de langste kanaalbrug van Europa met een unieke structuur en prachtige pilaren.

Dag 5: Briare - Sully-sur-Loire (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Via de kanaalbrug steekt u de Loire over, richting Saint Brisson-sur-Loire, met zijn middeleeuwse kasteel gespecialiseerd in katapulten en kanonnen. De volgende stad is het leuke Gien, hier geniet u van een uitzonderlijk en panoramisch uitzicht. Het eindpunt van vandaag is Sully-sur-Loire. Het middeleeuwse kasteel is omringd met grachten en biedt een mooi uitzicht op de rivier de Loire.

Dag 6: Sully-sur-Loire - Orléans (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Tot aan Saint-Benoit-sur-Loire geniet u van prachtige uitzichten. Hier vindt u een Abdijkerk, een van de meest opmerkelijke romaanse kerken van Frankrijk. U bereikt Châteauneuf-sur-Loire, één van de belangrijkste havens van de Loire in de 18e eeuw. Deze fietstour eindigt in Orléans, de 'stad van kunst en geschiedenis'. In 1429 werd deze door Jeanne d'Arc van de Engelse overheersing bevrijd. Maak een wandeling door het historische centrum.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Orleáns

Na het ontbijt keert u huiswaarts. Het is mogelijk om verlengingsnachten in Orleáns bij te boeken of de fietstour langs de Loire te vervolgen tot Tours. Voor de mogelijkheden kunt u contact met onze fietsspecialisten opnemen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Nevers-Orléans?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Nevers-Orléans.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 7.0
Reisbescheiden: 10.0
8.0
Het was een feestje!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Wij hebben genoten van onze vakantie. Alles was prima geregeld; de bagage was overal ruim op tijd afgeleverd. Het was erg warm die dagen, ruim boven de 30 graden in de middag, dus we zijn 's morgens erg vroeg vertrokken en kwamen zo rond het middaguur bij de overnachtingsadressen aan. Dat was voor onze gastadressen geen probleem, dus konden we ons heerlijk verfrissen en uitrusten voor we aan het eind van de middag de omgeving gingen verkennen. Bij twee hotels konden we 'pas' om 14.00h in de kamer, begrijpelijk. Even een picnic in de schaduw. Ook vonden we de verscheidenheid van de overnachtingsadressen plezierig; steeds een verrassing en steeds de bedden groot genoeg. De eerste drie (van de vijf) routes vonden we qua landschap het mooist en soms was de route niet goed aangegeven, waardoor we weleens verkeerd reden. Dat was trouwens voor het eerst dat mij dat overkwam; ik heb in Frankijk veel routes gedaan;die waren beter bewegwijzerd. (behalve de route lans het Canal du Midi, dat was een ramp met allerlei slecht of niet aangegeven omleidingen). De regen kwam de avond van aankomst in Orleans..
Lees meer