7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Blois - Saumur

Loire, Frankrijk

  • Kastelen van Chambord, Chenonceau, Amboise en Blois
  • Bekende wijngebieden Chinon, Montlouis en Saumur Champagny
  • Fietsen door de "Tuin van Frankrijk"
  • Fiets langs de Loire, Europa's laatste "wilde" rivier
Loire - Blois - Frankrijk fietsers
Loire - Montsoreau - Frankrijk
Loire - Blois - Frankrijk
Loire - Blois - Frankrijk Fiets
Loire rivier
Loire - Montsoreau - Frankrijk
Bekijk alle fotos (14 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Blois

De dag van aankomst in Blois, gelegen aan de oever van de Loire, kunt u gebruiken om dit charmante stadje te ontdekken. Wandel op uw gemak door het stadscentrum van Blois, dat bekend staat om talrijke, prachtige, steile middeleeuwse straatjes.

Dag 2: Blois - Cheverny of Chitenay (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

U verlaat Blois en volgt de fietspaden langs de Loire naar Dyé sur Loir alwaar u via het park van het gelijknamige kasteel naar het Château de Chambord fietst. Chambord is een van de meest bekende kastelen aan de Loire en is een meesterwerk uit de Franse renaissance. Het is gebouwd ten tijde van koning François I en heeft niet minder dan 400 kamers. Daarna staat er nog zo'n juweeltje op het programma: Château de Cheverny. Opmerkelijk zijn hier de overdadig ingerichte appartementen in Lodewijk XVI-stijl, een inspiratiebron voor de bekende striptekenaar Hergé voor het huis van Captain Haddock, Marlinspike Hall, uit de avonturen van Kuifje.

Dag 3: Cheverny of Chitenay - Amboise (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Fietsend door de wijngaarden van Cheverney bereikt u het Château de Fougères-sur-Biève, een klein kasteel met het uiterlijk van een versterkte burcht. Het kasteel is een goed voorbeeld van de bouwstijlen in de 15e eeuw. Van daaruit fietst u weer richting de oevers van de Loire naar Chaumont-sur-Loire, waar het 15e eeuwse kasteel trots het beeld over de stad en de rivier domineert. Mis vooral niet het bijzondere internationale tuinenfestival “Festival des Jardins” dat gehouden wordt tussen eind mei en half oktober! U vervolgt uw fietsroute, om uiteindelijk te arriveren in Amboise, met zijn koninklijk château, waar de belangrijkste Franse koningen hebben gewoond.

Dag 4: Amboise - Tours (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De route leidt u naar het beroemde Château de Chenonceau. Dit kasteel is bijzonder omdat het óver het water van de rivier Cher is gebouwd en in de tijd van koning Henry II was het het toneel van de rivaliteit tussen Diane de Poitiers en Catharine de Medici. Over fietspaden doorkruist u de wijngaarden van Montlouis. Ontdek hier de talloze wijnkelders die de beroemde zoete en licht mousserende witte wijnen van de regio produceren. U eindigt uw fietstocht in Tours. In de oude binnenstad vindt u het beroemde “Place Plumereau” met vele oude, historische vakwerkhuizen.

Dag 5: Tours - Chinon (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Over de fietspaden van de “Loire à Vélo” fietst u naar Langeais. Onderweg passeert u het Château de Villandry met de klassieke Franse tuinen in de stijl van de 16e eeuw. Het kasteel van Langeais is ooit gebouwd als fort maar in de 15 eeuw verbouwd tot zijn huidige staat, een van de beste voorbeelden van late middeleeuwse architectuur. Een echt sprookjeskasteel is het Château de Ussé, dat Charles Pereault geïnspireerd heeft voor het sprookje Doornroosje. Hierdoor heeft het kasteel ook de bijnaam "Kasteel van Doornroosje” gekregen. Overnachting in de stad Chinon. Bezoek hier één van de talloze wijnkelders waar de beroemde rode wijn ligt te rijpen, die zo bijzonder gewaardeerd werd door de schrijver en arts Rabelais.

Dag 6: Chinon - Saumur (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

U volgt de “Loire à Vélo” naar het dorpje Candes-Saint-Martin. Hier staat de indrukwekkende kapittelkerk, gebouwd in de 12e en 13e eeuw, gewijd aan de Heilige Martinus. Zeker een bezoekje waard. Onderweg naar Saumur komt u langs het prachtige dorpje Montsoreau. Vanuit Montsereau kunt u doorfietsen naar de Abdij van Fontevraud. Dit kloostercomplex is één van de belangrijkste van Frankrijk en bovendien de necropolis van de koningen van de dynastie van het huis Plantagenet. Volgt u deze route dan fietst u ca. 12 km extra. Uw eindpunt van vandaag en de fietsvakantie is Saumur.

Dag 7: Saumur - Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt vertrekt u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen in Saumur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Blois - Saumur?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Blois - Saumur.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 6.5
7.0
Mooie fietstocht en handige app
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Het was een mooi uitgestippelde route met voldoende afwisseling. De app werkte erg goed en was makkelijk te gebruiken. 2 van de 6 hotels waren echt onder de maat. Bij 1 hotel was het ontbijt ronduit slecht. De andere hotels waren prima. Het grootste probleem vonden we de logistiek. We hebben in overleg met de organisatie de reis aangepast door de eerste nacht in hetzelfde hotel te overnachten als de eerste nacht waardoor we op de reisdag terug op tijd konden vertrekken. In dit contact is niet vermeld dat de bagage wel naar Saumur gebracht zou worden. We werden daar onaangenaam door verrast bij aankomst in Blois. Logistiek gezien ligt er nog wel een uitdaging vinden wij.
8.0
Mooie tocht langs drie rivieren
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
We hebben heel fijn gefietst die week. Helaas was het weer niet zo best. Drie dagen regen, vrij koud en alle dagen forse tegenwind. Zou je niet verwachten begin augustus. De routes waren mooi en de app was heel handig, zeker als je verkeerd reed. De hotels waren allemaal prima, aardig personeel en prima ontbijtbuffetten. Alleen het hotel in Amboise had een piepkleine kamer. Die viel daarmee flink uit de toon vergeleken met de mooie en ruime kamers in de andere hotels.
Lees meer