7-daagse fietsvakantie La Vélo Francette, Saumur - La Rochelle

Loire, Frankrijk

  • Ontdek de Vélo Francette van Saumur naar La Rochelle
  • Fiets langs de oevers van de Sèvre Nioraise
  • Beleef het “groene Venetië”, Marais Poitevin
  • Bezoek het middeleeuwse stadje Parthenay
  • Dag etappes van ca. 35 tot 55 km
fietsvakantie La vélo Francette
fietsvakantie La vélo Francette
fietsvakantie La vélo Francette
fietsvakantie La vélo Francette
fietsvakantie La vélo Francette
fietsvakantie La vélo Francette
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Saumur

U reist op eigen gelegenheid naar Saumur. Bent u op tijd dan kunt u deze elegante stad van Kunst en Geschiedenis en de omliggende wijngaarden gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld één van de paardensportshows in de internationaal vermaarde manege Cadre Noir (door UNESCO erkent als immaterieel cultureel erfgoed), het imposante kasteel van Saumur met zijn uitzonderlijke uitzicht over de Loire of ontdek één van de vele wijnkelders om een glas mousserende wijn uit Saumur te proeven.

Dag 2: Saumur – Thouars (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Deze eerste fietsetappe start langs het water, van de prachtige Loire-vallei naar de Thouet-vallei. De stadjes Montreuil-Bellay en Thouars, met hun ommuurde binnensteden gelegen op de rotsen de rivier de Thouars, zijn echte aanraders. In Taizon kunt u de opmerkelijke brug uit de 13e eeuw bekijken.

Dag 3: Thouars – Parthenay (ca. 67 km)
Afstand ca. 67 km

Vandaag is de dag etappe van uw fietsvakantie meer landelijk en iets ruiger maar nooit ver van de rivier Thouet. Onderweg ontdekt u enkele juweeltjes van romaanse kunst, zoals Saint Généroux en Airvault. Bekijk ook even de karaktervolle stad Saint Loup. Het kasteel van de stad zou de Franse schrijver Charles Perrault hebben geïnspireerd. Kort daarna komt u bij het meer van Cebron, perfect voor een ontspannende pauze voordat u arriveert in het middeleeuwse stadje Parthenay dat bekend staat als één van de mooiste plaatsen in de regio.

Dag 4: Parthenay – Niort (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Stap op de pedalen voor een landelijke etappe die opmerkelijk erfgoed, zoals Champdeniers-Saint-Denis en de commanderij en collegiale kerk van Saint-Marc-La-Lande, combineert met prachtige landschappen langs de rivier Sèvre Niortaise. Aangekomen in Niort, wordt u begroet door de beeldbepalende 12e-eeuwse Donjon en de grote 19e-eeuwse overdekte markthallen, in Baltard-stijl.

Dag 5: Niort – Damvix (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Het motto van uw fietsvakantie is deze fietsdag: “tussen land en water”. U gaat de charmes van "Groen Venetië" met zijn ontelbare kleine kanaaltjes en kleine dorpjes ontdekken. Zoals Coulon dat officieel erkent is als één van de mooiste Franse dorpen. Het Regionaal Natuurpark van de Marais Poitevin is een plek apart, poëtisch bijna en doet denken aan de Biesbosch in Nederland. Een boottocht in dit charmante groene labyrint is een echte aanrader voor een ontspannende pauze. Uw fietstocht eindigt vandaag in Damvix een klein charmant en gezellig toeristisch dorpje.

Dag 6: Damvix – La Rochelle (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie blijft trouw aan het water. Eerst langs de Sèvre Niortaise naar Marans, leuke rivierstad met jachthaven, historisch centrum en futuristische klokkentoren. Dan verder over fietspaden langs het kanaal van Marans om als schitterende finale te arriveren bij de Atlantische Oceaan met zijn prachtige zonovergoten stranden en rollende golven. Maar ook het historische centrum van La Rochelle met zijn talrijke architectonische schatten is het ontdekken meer dan waard.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Geniet voor u vertrekt nog even van de charmes van de oude stad van La Rochelle met zijn beroemde oude torens in de haven en de overblijfselen van de oude verdedigingsmuren. Als u uw fietsvakantie nog niet wilt beëindigen is het mogelijk om Ile de Ré te gaan ontdekken. Via uitstekende fietspaden, in minder dan 20 minuten van het centrum van La Rochelle, steekt u de brug over met een adembenemend uitzicht op de baai. Vervolgens ontdekt u de magie van het Ile-de-Ré, een waar paradijs op de fiets. Een ongelooflijke diversiteit aan landschappen wordt u aangeboden met een lus in uw fietstocht die het mogelijk maakt om Saint Martin de Ré te ontdekken, een maritiem dorp met een onvergelijkbare charme. Het bezoeken van de Citadelle Vauban, het unieke panorama vanaf het Observatorium van de Klokkentoren en het strand van "la cible" zijn échte aanraders. Op de terugweg op de fiets mag u de abdij van Châteliers niet missen. Bovendien nodigt Rivedoux-Plage uit tot heerlijk nietsdoen met zijn witte zandstrand. Het is dus zeker de moeite waard een extra nacht in La Rochelle te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie La Vélo Francette, Saumur - La Rochelle?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid