6-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Orléans - Tours

Loire, Frankrijk

  • Kastelen van o.a. Chambord, Blois en Amboise
  • Clos Lucé, het huis van Leonardo da Vinci
  • de wijngaarden van Montlouis
  • Steden als Orleans, de stad van Jeanne d’Arc, Blois en Tours
Château de Chambord omgeving chateau des mara
Amboise Loire
Loire à Vélo fietsers 3
Loire à Vélo bloemen aan oever
Loire - Blois - Frankrijk
Loire - Chambord - Frankrijk
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Orleans

Onze tip: gun uzelf een extra nacht in deze mooie stad en verken op uw gemak de “stad van Kunst en Geschiedenis”. Orleans werd in 1429 door Jeanne d’Arc bevrijd van de Engelse bezetters. Het centrum van de oude stad wordt gevormd door de Place du Martroi, waar sinds 1855 een standbeeld van Jeanne d’ Arc staat.

Dag 2: Orleans - Beaugency of Travers (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Heeft u een fiets gehuurd dan ontvangt u deze ochtend de fietsen. Dan stapt u op de pedalen en volgt de oevers van de Loire naar Beaugency of Travers. Beaugency is een historisch stadje met een prachtige oude brug uit de 14e eeuw. Hier vindt u ook diverse verwijzingen naar Jeanne D’ Arc. Overnachting in Beaugency of Travers.

Dag 3: Beaugency of Tavers – Blois (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Een dag met hoogtepunten. Vanuit Beaugency of Tavers volgt u de Loire naar het prestigieuze kasteel van Chambord. Dit is het meest uitgestrekte kasteel van de Loire vallei en een meesterwerk uit de Renaissance. Dan gaat het naar Blois, een stad met een rijke koninklijke historie. Dat ziet u gelijk bij het Château Royal de Blois waar maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen hebben gewoond. Het kasteel is een geweldig voorbeeld van de ontwikkeling van de Franse architectuur van de middeleeuwen tot de 17e eeuw. Bovendien is het de geboorteplaats van koning Lodewijk XII.

Dag 4: Blois - Amboise (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst via kleine, landelijke weggetjes naar het kasteel van Chaumont dat uitkijkt over de Loire, voordat u Amboise bereikt. Het koninklijk kasteel van Amboise behoort tot de paradepaardjes van de Loirekastelen. Maar Amboise was ook de woonplaats van Leonardo da Vinci, die na zijn dood is bijgezet in de kapel van het kasteel.

Dag 5: Amboise - Tours (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Fiets door de wijngaarden van Montlouis en ontdek de vele wijnkelders die droge, frisse en zoete mousserende witte wijnen produceren. Geniet daarna van het prachtige kasteel van Bourdaisiére, geboorteplaats van Gabrielle dÉstrees, favoriete maîtresse van Hendrik IV van Frankrijk. U vervolgt uw route naar het centrum van Tours, waar u in de oude binnenstad het beroemde ‘Place Plumereau” vindt, met zijn vele vakwerkhuizen.
Alternatieve routemogelijkheid (ca. 53 km in totaal) U kunt vandaag ook het beroemde Chateau de Chenonceau bezoeken. Het kasteel is gebouwd over het water van de Cher rivier. Het was de plek van de beroemde rivaliteit in de Franse geschiedenis: die tussen Diane de Poitiers en Catherine de Medici. Vanuit Chenanceau fietst u een deel van de fietsroute de Cher à Vélo voordat u dan via Montlouis Tours bereikt.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie langs de Loire. Als u geïnspireerd bent geraakt door alle bezienswaardigheden kunt u natuurlijk altijd uw verblijf een nachtje verlengen!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Orléans - Tours?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Loire à Vélo, Orléans - Tours.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 7.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Alles goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De beschrijvingen van de fietsroutes lieten wel wat te wensen over wat betreft duidelijkheid.
9.0
Verrassend leuk en goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Prachtige route met leuke overnachtingsplaatsen. De hotels waren prima, geen poespas maar alles netjes, schoon en met voldoende voorzieningen, met name goede douches. Overal vriendelijke ontvangst. Ontbijt telkens uitstekend. De app. was heel praktisch en heeft zijn nut bewezen. Niet alleen qua route, maar ook qua tips voor onderweg (winkels, cafe's, picnicplaatsen etc.). Hetzelfde geldt voor de reisbescheiden (bij het inchecken in Orleans moesten wij daar wel zelf om vragen). Bagagevervoer was punctueel en er waren afgesloten stallingsruimten voor de fietsen. Tip: duidelijk(er) vermelden dat de reisbescheiden in het eerste hotel worden verstrekt en wat die bevatten (o.a. routebeschrijvingen en, belangrijk, de vouchers).
Lees meer