4-daagse fietsvakantie rondom Amboise

Loire, Frankrijk

  • Amboise, een stad met koninklijke allure!
  • Ontdek de laatste rustplaats van Leonardo da Vinci
  • Bezoek de bijzondere wijngaarden van Vouvray
  • Bewonder de tuinen van Domaine de Chaumont sur Loire
  • Standplaats fietsvakantie
Loire - Amboise - Frankrijk
Loire valley - Frankrijk
Loire - Chenonceau - Frankrijk
Loire - Wijnranken - Fietser
Loire - Amboise - Frankrijk
Loire - natuur - Frankrijk
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Amboise (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Nadat u gerarriveerd bent in uw hotel in Amboise kunt u al meteen een fietstocht maken dwars door de wijngaarden van Montlouis. Onderweg heeft u dan de mogelijkheid het bekende Aquarium van Touraine te bezoeken evenals het 15e eeuwse kasteel van La Bourdaisiére en de bijbehorende tuinen. In Amboise kunt u een wandeling door het stadje maken en tevens een bezoek brengen aan het Manoir du Clos Lucé, waar Leonardo da Vinci gedurende zijn laatste 3 levensjaren woonde!

Dag 2: Excursie naar Chenonceaux (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Zodra u door het bos van Amboise bent gefietst, komt u bij het beroemde kasteel van Chenonceau, één van de meest bijzondere kastelen van de Loire vallei omdat het over de Cher rivier gebouwd is. Dit kasteel was het toneel van een beroemde rivaliteit in de Franse geschiedenis, die tussen Diane de Poitiers en Catherine de Medici. Het kasteel kreeg dan ook de bijnaam Château des Dames!

Dag 3: Excursie naar Vouvray (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

U verlaat even de oevers van de Loire om uit te komen bij de pittoreske wijngaarden van Vouvray, die omringd worden door de fascinerende grotten van Vouvray. De wijngaarden zijn beroemd om de bijzondere, elegante wijnen. Het aantal wijntypen dat hier van het druivenras Chenin Blanc wordt gemaakt is verrassend groot! Op uw gemak fietsend kunt u onderweg prachtige privé kastelen uit de Renaissance bewonderen, zoals het Château de Valmer met de tuinen op Italiaanse terrassen.

Dag 4: Excursie naar Chaumont Sur Loire en thuisreis (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst via slingerende landweggetjes naar de oevers van de Loire in Chamont-sur-Loire. Het 15e eeuwse kasteel troont dominant en trots boven het stadje uit. Tussen eind mei en midden oktober vindt hier het bijzondere Internationale tuinenfestival “Festival des Jardins” plaats! Dan terug naar Amboise en individuele thuisreis. Natuurlijk valt er nog véél meer te zien en te doen in en rond Amboise dus waarom niet een nachtje verlengen!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 4-daagse fietsvakantie rondom Amboise?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid