6-daagse fietsvakantie Route des Grandes Alpes van Genève naar de Alpe d'Huez

Franse Alpen, Frankrijk

  • Verover beroemdste beklimmingen van de Tour de France
  • Van het Meer van Genève naar Alpe d'Huez
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Route des Grandes Alpes van Genève naar de Al
Bekijk alle fotos (6 )

Geneve naar Alpe d'Huez

Ervaar enkele van de beroemdste beklimmingen van de Tour de France in de Provence en de Zuidelijke Alpen tijdens de buitengewone 6-daagse fietsvakantie van Genève naar Alpe d'Huez.
Deze buitengewone reis brengt u van de oevers van het Meer van Genève naar het wereldberoemde bergresort Alpe d'Huez.
Tussendoor beklimt u enkele van de beroemdste cols van Frankrijk: Colombiere, Aravis, Saisies, Madeleine, Telegraphe, Galibier en Alpe d'Huez.

Dag 1: Aankomst op eigen gelegenheid

Aankomst in het hotel, dat zich in Yvoire (of Anthy) aan het Meer van Genève bevindt. Het diner zal ook direct aan het meer zijn.

Dag 2: Yvoire - Le Grand-Bornand

Afstand ca. 108 km

De bestemming van vandaag is Le Grand-Bornand (in het hart van het Aravis-gebergte), de thuisbasis van de Reblochon-kaas. Tijdens uw reis naar het hart van het Aravis-gebergte rijdt u door de zeer schilderachtige Chablais-regio. De rit omvat één grote klim: Col de la Colombiere (1.613 m of 5.290 ft). Diner en accommodatie zijn in Le Grand-Bornand

Dag 3: Le Grand-Bornand - Albertville

Afstand ca. 75 km

U verlaat het zeer pittoreske Le Grand-Bornand en stapt op de klassieke 'Route des Grandes Alpes', een bergroute die het Meer van Genève (Thonon-les-Bains) verbindt met de Middellandse Zee (Menton). Na het beklimmen van Col des Aravis (1486 m), duikt u naar de vallei voordat u de tweede klim van de dag aanvalt: Col des Saisies (1.657 m). Bergafwaarts bereikt u Albertville, waar u dineert en overnacht.

Dag 4: Albertville - Valloire

Afstand ca. 106 km

Weer een klassieke dag!
Uverovert Col de la Madeleine; een van de meest mythische en klassieke bergpassen in de Tour de France. De top culmineert op een indrukwekkende 2000 m, de hoogste tot nu toe ... tot morgen!
De noordkant is een zeer plezierige, lange en gestage klim die zijn beloningen heeft - een onbelemmerd panoramisch uitzicht op de nabijgelegen bergen. Zorg ervoor dat u ervan geniet terwijl u bovenaan bent ... bezienswaardigheden bekijken is misschien het laatste waar u aan denkt als u de bochtige 20 km lange afdaling afdaalt naar de Maurienne-vallei. Na een vlak gedeelte, wanneer u de voet van de vallei bereikt, gaat u de gemakkelijke Col du Télégraphe (1.566 m) op en bereikt u het prachtige resort Valloire.

Dag 5: Valloire - Alpe d'Huez

Afstand ca. 78 km

Valloire ligt aan de voet van de Galibierpas (2.642 m), de gigantische klim van de dag. Deze legendarische klim berijden is magisch: graffiti uit het verleden van de Tour zal u eraan herinneren dat deze weg vele confrontaties heeft gekend sinds hij voor het eerst in de Tour de France van 1911 te zien was. U wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Meije-gletsjer en een gedenkwaardige afdaling van 40 km naar Bourg d'Oisans, voordat u de 13 km klim naar Alpe d'Huez aanvangt.
The time to beat: 37'35 ", een record van Marco Pantani sinds 1995.

Dag 6: Einde tour, vertrek uit Alpe d'Huez.

Na het ontbijt vertrekt u uit Alpe d'Huez op het tijdstip van uw keuze.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Route des Grandes Alpes van Genève naar de Alpe d'Huez?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.