6-daagse fietsvakantie van de Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez

Provence, Frankrijk

  • Ervaar de hoogtepunten van de Tour de France
  • Overwin de mooiste cols
  • Geniet van prachtige vergezichten
fietsen in de bergen
Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez
fietsen Franse Alpen
Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez
Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez
Bekijk alle fotos (5 )

Beleef de hoogtepunten van de Tour

Ervaar enkele van de beroemdste beklimmingen van de Tour de France in de Provence en in de Zuidelijke Alpen tijdens de buitengewone 6-daagse fietsvakantie van de Mont Ventoux naar Alpe d'Huez.
Op deze route rijdt u door fysiek uitdagende routes, zoals de Col d'Izoard en de 21 haarspeldbochten naar Alpe d'Huez. Onderweg kunt u genieten van betoverende canyons, groene weiden en mooie vergezichten. De charmante steden Sault, Guilletstre en Briançon bieden een kijkje in het landschap van vóór de Alpen, en het serene landschap bij Lac de Serre-Ponçon biedt het gevoel van rust terwijl u over aangenamere paden glijdt.

Dag 1: Aankomst in Mazan of Bedoin

Welkom in de Provence! Uw avontuur begint in het kleine dorpje Mazan, met zijn oude middeleeuwse centrum beschermd door een omcirkelde muur van gebouwen.

Dag 2: Mazan - Orpierre

Afstand ca. 106 km

Ga vanochtend de klassieke Tour de France-rit op de Mont Ventoux op via Bédoin. De steeds veranderende hellingen dagen u uit totdat u het bos verlaat. Stop en betuig je respect bij het Tom Simpson-monument en duw uzelf vervolgens naar de top (1.912 m). Beneden door Sault omvat de 'schilderachtige route' typische Provençaalse lavendelvelden. Spoedig bereikt u de Dauphinés, de pre-Alpen waar u kleine beklimmingen zult tegenkomen, de Col de l'Homme Mort (1212 m) en de Col de Macuègne (1068 m). Volg de kronkels en bochten langs rivierdalen, de ups en downs van de regio tot u het echte Alpengebied betreedt. Vanavond rust u uit in Orpierre, een middeleeuws stadje genesteld tegen bergmuren.

Dag 3: Orpierre - Embrun

Afstand ca. 103 km

De lange route van vandaag ligt ingeklemd tussen bergen en rijen op rijen wijnstokken. Terwijl u verder fietst, slingert de route door ravijnen en volgt u de La Durance-rivier. Zodra de weg begint te stijgen, kijk je rond voor een glimp van Chateau de Tallard en de met koepel bedekte Ceuse op de achtergrond. De vergezichten over het Lac de Serre-Ponçon zijn adembenemend. Stop voor een foto op de Pont des Savines terwijl u oversteekt naar de overkant. De fietstocht vervolgt zijn route langs de rivier La Durance en en u bereikt uw eindpunt voor vandaag, de nabijgelegen gemeente Embrun.

Dag 4: Embrun - Serre-Chevalier

Afstand ca. 88 km

Volg het pad van La Durance, waar u langs de versterkte stad Mont-Dauphine komt. De route leidt u naar Guillestre, een authentieke Alpengemeenschap waar u op elk plein bloemen en fonteinen zult vinden. De verhoogde helling van de Gorges de Guil zal u ertoe aanzetten om één van de hoogtepunten van de tour te beklimmen, de Col d'Izoard. Hier moet u zich een weg banen door haarspeldbochten. Uitzichten zijn de moeite waard op de top (2360 m). U kunt ervoor kiezen om een stop te maken bij een klein fietsmuseum dat een eerbetoon is aan Fausto Coppi, Louison Bobet en andere grote legendes. Naar beneden rijden is gemakkelijk: neem de weg naar Briançon, een vallei stad genesteld onder de bescherming van Fort Vauban en stop om te verkennen als u dat wilt - of ga verder naar uw accommodatie in Serre-Chevalier.

Dag 5: Serre-Chevalier - Alpe d'Huez

Afstand ca. 67 km

Gletsjers verbergen zich te midden van de bergtoppen in deze populaire skibestemming, maar u bent hier voor andere sportieve bezigheden. De route van vandaag maakt technisch gezien deel uit van de oostelijke klim naar de Col du Lautaret, maar je omzeilt hem en Galibier op weg naar Bourg d'Oisans. Zodra u deze bescheiden stad hebt bereikt, verzamelt u de benodigde energie voor de klim via 21 haarspeldbochten naar Alpe d'Huez (1.860 m).

Dag 6: Vertrek

Vandaag daalt u af van de Alpe d'Huez en eindigt uw avontuur.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie van de Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.