8-daagse fietsvakantie Vélodyssée, Nantes - La Rochelle

Côte Atlantique, Frankrijk

  • Fiets van Nantes naar La Rochelle
  • Afkoelen in de Atlantische kust
  • Genieten oester en sardientjes
  • Authentieke vissersdorpjes en drukke badplaatsen
  • Geschikt voor het hele gezin
Velodyssee - Les Sables d Olonne - Frankrijk
La Velodyssee
brug bij Sables d Olonne
Velodyssee - fietsers
Haven van Sables d Olonne
Velodyssee - La Rochelle - Frankrijk
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Nantes

U arriveert in uw hotel in Nantes. Ontdek de charme van deze mooie stad aan de Loire. Bezienswaardig is zeker het oude centrum, de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne. Nantes behoort zeker tot een van de leukste Franse steden mede dankzij de moderne en creatieve sfeer, van de bruisende binnenstad vol leuke winkels en restaurants tot de gekste kunstwerken rond de Loire.

Dag 2: Nantes – Saint-Brévin les Pins (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Tijdens deze eerste fietsetappe bereikt u de riivermonding van de Loire die gekenmerkt wordt door rustige en ongerepte landschappen met moerassen. U ademt de zeelucht in en proeft het zilte nat bij aankomst in Saint-Brévin les Pins. Geniet van de prachtige stranden.

Dag 3: Saint-Brévin les Pins – Bouin (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Ontdek de “Oesterhoofdstad” van de Vendée-regio. Dit voormalige eiland wordt tegenwoordig beschermt door dijken en polders en is uniek in Frankrijk. Observeer de arbeiders in de “zoutmoerassen” en vergeet vooral om de oesters te proeven uit Port-du-Brec ondertussen genietend van het uitzicht over het eiland Noirmoutier.

Dag 4: Bouin – Saint Jean des Monts (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Volg de fietspaden dwars door de duinen en bossen en bewonder de vele villa’s uit de 20e eeuw die u langs de gehele route zult zien. Saint Jean de Monts staat bekend om haar prachtige witte zandstrand. Een heerlijke plek voor een romantische wandeling tijdens de ondergaande zon.

Dag 5: Saint Jean de Monts - Les Sables d’Olonne (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Tussen Sion en St-Gilles-Croix-de-Vie, fietst u langs de pittoreske rotsen van “Cinq Pinteaux” en “Trou du Diable”. Ontdek de oude vissershaven van St.-Hilaire-de-Riez voordat u Les Sables d’Olonne bereikt. Hier ligt de vertrek- en finishhaven van de “Vendee-Globe”, de beroemde “non-stop” solo-zeilrace om de wereld. Proef hier van de zeevruchten waaronder het bekende “Saiblaise” sardines.

Dag 6: Les Sables d’Olonne – La Tranche sur Mer (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Op het eerste gedeelte van uw fietsetappe vandaag, rijdt u dicht langs de zee, voorbij aan mooie stranden en rotsachtige beekjes tot aan de kleurrijke monding van de Payré. Zet uw fiets even aan de kant voor een frisse duik in zee en even een rustpauze op één van de mooie stranden zoals Conche-plage. Einddoel is Tranche sur Mer, zeer geliefd bij surfers.

Dag 7: La Tranche sur Mer - La Rochelle (ca. 73 km)
Afstand ca. 73 km

U fietst door het droge gedeelte van het Marais Poitevin over de “voies vertes” naar het dorp Marans. Bekijk de kerk en zijn verrassende torenklok die gemaakt is van glas en metaal. Fiets vervolgens door naar La Rochelle. Deze heerlijke stad met de restanten van de oude verdedigingsmuren, torens, havens en musea nodigt uit tot een ontdekkingstocht. Geniet van de charmes van deze historische stad zoals het badend in warme en zachte kleuren op u ligt te wachten.

Dag 8: Individuele terugreis

Uw fietsvakantie van Nantes naar La Rochelle is ten einde. Na het ontbijt neemt u afscheid van La Rochelle en keert huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog enkele nachten verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Vélodyssée, Nantes - La Rochelle?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Vélodyssée, Nantes - La Rochelle.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 5.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 5.0
Reisbescheiden: 6.0
7.0
Hier was meer mogelijk.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
In deze omgeving is zeker meer mogelijk qua route. Enkel de routes volgen van Velodyse of Velocean is te makkelijk, terwijl er heel mooie mogelijkheden worden overgeslagen. Ook qua overnacht plaatsen zijn er betere mogelijkheden.
Lees meer