6-daagse fietsvakantie Champagne wijnroute, Reims -Epernay

Champagne-Ardennen, Frankrijk

  • Fietsen door de beroemde Champagnestreek
  • Wijn proeven bij de diverse Champagnekelders
  • Veel wijngaarden en mooie uitzichten
  • Reserveer een extra nacht in Reims of Epernay
  • Dagelijkse aankomst en vertrek
6-daagse fietsvakantie van Reims naar Epernay
6-daagse fietsvakantie van Reims naar Epernay
6-daagse fietsvakantie van Reims naar Epernay
6-daagse fietsvakantie van Reims naar Epernay
6-daagse fietsvakantie van Reims naar Epernay
Stock fietsers
Bekijk alle fotos (6 )

6-daagse Fiets-rondreis door de wijngaarden van de Champagne

Ontdek de prestigieuze regio van de wijngaarden van de Champagnestreek, de routebeschrijving lijdt u van Reims, Frankrijks beroemde kroningsstad naar Epernay waar de grootste Champagne producenten zijn gevestigd. Tussen de regionale natuurparken, “De Veloroute van de Marnevallei” en de landelijke wijnpaden, volgde beroemde wijnroute omzoomd met lieflijke dorpjes in de vallei. Geniet van het voorrecht om van een goed glas wijn te proeven bij de authentieke producten van de regio. Dom Pérignon, Cathédrale Notre-Dame, Moët et Chandon, Blanc de Blanc, Piper-Heidsieck etc. Al deze beroemde en suggestieve namen zullen geen geheim meer voor u hebben!

Dag 1: Aankomst in Reims

Ontdek deze kunstzinnige en historische stad! Beroemde “kronings Stad” met zijn Kathedraal “Notre Dame”, één van de grootste Gotische Kathedralen van Europa, Reims is tevens attractief voor zijn talrijke Art Deco wijken uit de 20er jaren van de vorige eeuw.

Optioneel : Excursie: “Massif de St. Thierry” (44 km) & een extra nacht in Reims: Voor uw eerste fietsroute, ontdek dan het “Massif de St. Thierry” een verbazingwekkende combinatie van bossen en wijngaarden omzoomd door 15 wijndorpjes.

Dag 2: Reims – Aÿ (of Epernay) | 46 km

Afstand ca. 46 km

Fiets rond de “Montagne de Reims” waar u de prestigieuze route van de Champagne volgt, door de wijndorpjes Rilly la montagne, Verzenay en Bouzy. U eindigt uw fietsroute met de nieuwe fietsroute “Véloroute de Vallée de Marne” langs de rivier alvorens het dorpje Aÿ te bereiken.

Dag 3: Aÿ (of Epernay) – Baulne en Brie (of Reuilly Sauvigny) | 46 km

Afstand ca. 46 km

Verlaat Epernay en rijdt via de smalle landwegen omzoomd door wijngaarden en zijn mooie uitzichtspunten op de Marnevallei, tot het beroemde monnikendorp Dom Pérignon : Hautvilliers! Slenter door de rustieke wijndorpjes voordat u Baulne-en-Brie bereikt. Eén van de oudste dorpjes van de Champagne.

Dag 4: Baulne en Brie (of Reuilly Sauvigny) – Vertus | 41 km (of 58 km)

Afstand ca. 41 km

Geniet van het plaatselijke erfgoed : De Gotische Abdijkerk van Orbais l’Abbaye of het renaissance Château de Montford Lucy, alsook het charmante stadje Vertus en zijn oude huizen.

Dag 5: Vertus – Epernay | 27 km

Afstand ca. 27 km

Fiets naar de ” Côte des Blancs”. Trap langs de geclassificeerde Grand Cru dorpjes met op de hellingen de ranken van Chardonnay druiven. Ontdek de typische dorpje genesteld tussen de wijngaarden en de weelderige bossen: Avize, Cramant, Mesnil-sur-Oger. Rust in de kleine kerk van Chavot-Courcourt, geheel alleen in de wijngaard om dan weer terug te keren naar Epernay.

Dag 6: Epernay

Na het ontbijt is uw reis ten einde en kunt u huiswaarts reizen of nog een aantal nachten verlengen in Epernay.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Champagne wijnroute, Reims -Epernay?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.