8-daagse fietsvakantie Rondje Zuid-Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Dijon, hoofdstad van de Bourgogne
  • Wijnstad Beaune
  • De abdij van Cluny en het renaissance kasteel Cormatin
  • Fietsen langs het Canal du Centre
Zuid-Bourgogne Frankrijk
dijon-les-cordeliers
Fietsers Zuid-Bourgogne
Zuid-Bourgogne Frankrijk
Zuid-Bourgogne Frankrijk
Zuid-Bourgogne Frankrijk
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dijon

U arriveert onder eigen regie bij uw hotel in Dijon. Ontdek de schatten van Dijon zoals de kerk Notre Dame en het graf van de hertogen. In het middeleeuwse Bourgogne waren de hertogen van Bourgogne belangrijker dan de koning van Frankrijk. Ze hadden ook nauwe banden met het Engelse koningshuis.

Dag 2: Dijon – Beaune (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Het hart van de Bourgogne wacht op u! Bezoek het wijnkasteel van Aloxe Corton, met het prachtige versierde dak, of het kasteel Clos de Vougeot uit de 12e eeuw, dat eeuwenlang eigendom was van de abdij van Citeaux. U fietst door het stadje Nuits-Saint-Georges, dat al duizend jaar wereldberoemde wijnen produceert. Hier kunt u uiteraard genieten van een heerlijke proeverij.

Dag 3: Beaune – Chassey-le-Camp (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de rijke wijnhoofdstad, Beaune met het beroemde Hôtel Dieu. Dit is een oud ziekenhuis en een meesterwerk van gotische kunst gebouwd na de Honderdjarige Oorlog. U heeft nu 2 opties: een korte en een langere fietstour. Bij de kortere variant fietst u naar de bekende wijndorpen Pommard en Mercurey. Deze regio is rijk aan historische monumenten. Kiest u de langere variant van de fietsetappe dan passeert u Château Rochepot en Saint Aubin.

Dag 4: Chassey-le-Camp – Cluny (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

Fiets langs de Côte Chalonnaise, gelegen tussen de heuvels van de Morvan en de vlakte van de rivier Saône. Zo vormt de Côte Chalonnaise een perfecte geografische brug tussen de beroemde wijngebieden van de Côte de Beaune in het noorden en de Mâconnais in het zuiden. Bij Cormatin kunt u het geweldige kasteel met tuinen en vijvers bewonderen waarna u verder fietst naar Cluny.

Dag 5: Cluny – Tournus (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

Cluny is een van de mooiste dorpen van de Bourgogne. Tot de 16e eeuw was de kloosterorde van Cluny een van de belangrijkste van West Europa daarom mag een bezoek aan de abdij zeker niet ontbreken. Vanaf hier fietst u door het naar Tournus, gelegen aan de oevers van de Saône. Belangrijkste bezienswaardigheid is hier de kerk van de oude abdij van Saint Philibert.

Dag 6: Tournus – Chalon-sur-Saône (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Tijdens uw fietsetappe is de Saône nooit ver weg. U fietst van Tournus naar de Chalon-sur-Saône, een drukke handelstad en geboorteplaats van Nicéphore Niepce, de uitvinder van de fotografie. Bezienswaardig zijn zeker het ‘’Musée Nicéphore Niepce’’, de gotische kathedraal in het centrum van de stad, de kapel en de apotheek van het voormalige ziekenhuis.

Dag 7: Chalon-sur-Saône – Beaune – Dijon (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Vandaag fietst u langs het Canal du Centre met als decor de wijngaarden van de Bourgogne naar Beaune. U doorkruist weer het lieflijke landschap van de Côte Chalonnaise. In Beaune neemt u de trein die u in ca. 30 minuten terug brengt naar Dijon.

Dag 8: Dijon - Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie door Zuid Bourgogne is ten einde. Natuurlijk kunt u nog een dagje verlengen om Dijon beter te leren kennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Rondje Zuid-Bourgogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid