6-daagse fietsvakantie Langs het kanaal van Nivernais

Bourgogne, Frankrijk

  • Fiets langs het kanaal van Nivernais
  • Bezoek Vézelay en de basiliek Ste Madeleine
  • Wijngaarden van Bourgogne en wijn proeven
  • Begin- en eindpunt in Auxerre
  • Dagetappes tussen 35 en 55 km
De kades van Auxerre Bourgogne
Bourgogne Canal du Nivernais
Auxerre Bourgogne
Bourgogne wijnranken
Vezelay Bourgogne
Rochers du Saussoirs Bourgogne
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Auxerre - Corbigny (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

Niet alleen arriveert u vandaag in Auxerre maar u stapt al meteen op de pedalen. Onze tip: voeg een verlengingsnacht in Auxerre toe voor het begin van uw fietsvakantie. Wel zo relaxed! Uw fietsvakantie begint bij La Maison du Vélo (het Huis van de Fiets) in Auxerre. U krijgt een korte uitleg over uw fietstocht en ontvangt uw reisdocumenten. Een minibus brengt u naar Corbigny. Uw eerste fietsdag brengt u naar de beginpunt van het kanaal van Nivernais, de twee stuwmeren van Baye en Vaux, die het kanaal van water voorzien. U kunt met eigen ogen zien hoe het kanaal verdwijnt in de indrukwekkende 18e-eeuwse gewelven van La Collancelle. Ook de Sardy-ladder, een trap van 16 sluizen over 3 kilometer, is een bezoek zeker waard. Overnachting met diner en ontbijt in Corbigny

Dag 2: Corbigny - Clamecy (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vlak na uw vertrek uit Corbigny kunt u een bezoek brengen aan een nog in bedrijf zijnde 18e-eeuwse ambachtelijke tegelfabriek. Vervolgens daalt u via het kanaal van Nivernais en de rivier de Yonne af naar Tannay met zijn wijngaard. In Clamecy, vroeger het centrum voor houttransport naar Parijs, kunt u een bezoek brengen aan de oude stad met een kerk gewijd aan Sint-Maarten en een Romeins museum. Overnachting met diner in Clamecy

Dag 3: Clamecy - Vézelay (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Via kleine landweggetjes fietst u naar de eeuwige heuvel van Vézelay. De beroemde basiliek van Ste Madeleine staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook in Vézelay zijn er veel lokale wijnproducenten en er is een bijzonder museum voor moderne kunst: het ZERVOS-museum met onder andere stukken van Calder, Ernst, Giacometti, Hélion, Kandinsky, Laurens, Léger en Picasso. Overnachting met diner in Vézelay.

Dag 4: Vézelay - rustdag of fietstocht in de omgeving (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

U kunt even bijkomen in Vézelay van de vermoeienissen van de vorige dagen. Of u stapt op de pedalen voor een mooie rondrit langs dorpjes ten zuiden van Vézelay: Pierre-Perthuis, St-Père en zijn 12e eeuwse kerk. Maar ook de Fouilles des Fontaines Salées, en de "doorboorde" rots zijn de moeite waard. U besluit de dag met een wijnproeverij op een wijndomein in de buurt van Vézelay (chardonnay en pinot noir druiven). Overnachting met diner in Vézelay.

Dag 5: Vézelay - Mailly-le-château (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Tijdens deze etappe passeert u de overblijfselen van een koraalrif: de kliffen van Surgy, de rotsen van Saussois en ten slotte Mailly-le-château boven op de rand van het klif. Ook ontdekt u de versterkte boerderij van Basseville, een vreemd kruispunt tussen rivier en kanaal. Dan fietst u via het Château de Faulin en Châtel-Censoir, een middeleeuwse dorp op de heuvel, naar Mailly-le-Château. Diner en overnachting in Mailly-le-Château.

Dag 6: Mailly-le-Château - Auxerre - individuele thuisreis

U stapt weer op de pedalen en trapt van Mailly-le-Château naar een prachtig wijndorp dat volledig is gewijd aan de Pinot Noir: Irancy. Verplicht proeven! Vervolgens keert u terug naar de oevers van de Yonne in de richting van Bailly met de gigantische kelders in oude steengroeven. Hier kunt u deelnemen aan een proeverij van Crémant de Bourgogne. Het laatste deel van uw fietstocht fietst u langs de Yonne naar Auxerre, het eindpunt van het Kanaal van Nivernais en uw fietsvakantie. Tot ziens in Frankrijk!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Langs het kanaal van Nivernais?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid