5-daagse fietsvakantie Grand Cru van Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Begin- en eindpunt in Dijon
  • Fiets langs het kanaal van Bourgogne
  • Ontdek de “Route Touristique des Grands Crus”
  • Natuur, cultuur en historie in optima forma
  • Wijngaarden Côte de Nuits en Côte de Beaune
  • Dagetappes tussen ca. 40 en 48 km
bourgondie vaar frankrijk
Paleis Dijon in Bourgogne
Zuid-Bourgogne Frankrijk
hospices de beaune bourgondie vaar
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
route in de Bourgogne
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Dijon - Châteauneuf-en-Auxois (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Uw fietsvakantie start in Dijon, de gastronomische hoofdstad van de hertogen van Bourgogne. Onze tip: voeg een verlengingsnacht in Dijon toe voor het begin van uw fietsvakantie. Wel zo relaxed!
U fietst langs de oevers van het meer (Lac) Kir en over het jaagpad van het kanaal van Bourgogne. Tijdens deze fietsetappe ontdekt u het meest betoverende deel van het kanaal: de Ouche-vallei. U passeert prachtige middeleeuwse bouwwerken zoals het kasteel van Barbirey en de abdij van la Bussière. Eindpunt van de dag is Châteauneuf-en-Auxois, met een kasteel boven op een heuvel. Overnachting met diner in Chateauneuf-en-Auxois.

Dag 2: Châteauneuf-en-Auxois - Beaune (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Het eerste deel van deze dag fietst u langs het stuwmeer van Chazilly dat het bevoorradingsbekken is van het kanaal van Bourgogne. Nadat u het kasteel van Chaudenay bent gepasseerd, verlaat u het kanaal voor de beklimming van het kalksteenmassief van de Côtes de Beaune (maximale hoogte ca. 450 meter). Uw beloning: prachtige uitzichtpunten en rust. Na een rit over de hoogvlakte daalt u af naar de wijngaarden van de beroemde Bourgondische wijnen. Eindpunt van deze dag is de prachtige plaats Beaune.

Dag 3: Beaune - fietstocht ten zuiden van Beaune (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Op het programma staat een mooi fietsrondje door de grootste wijngaarden van de Bourgogne: Pommard, Volnay, Meursault, etc. Dan naar het Château de la Rochepot, een middeleeuws fort met geglazuurde tegels uit de 13e en 15e eeuw. U kunt ook kiezen voor een ontspannende dag in de wijnhoofdstad van de Bourgogne: Beaune. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Hospices van Beaune, de stadsmuren met tientallen verdedigingstorens of de binnenstad. Ook de Fallot-mosterdfabriek is zeker een bezoekje waard.

Dag 4: Beaune - Dijon (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

U verlaat Beaune en fietst via de bekende wijnroute “Route Touristique des Grands Crus” naar Dijon. De route loopt langs de voet van de heuvels en om u heen ziet u de typische bouwstijl van deze omgeving: prachtige kalkstenen huizen met leien daken. De vele wijndomeinen liggen verscholen in de heuvels tussen kliffen, valleien en bossen. Verder passeert u vandaag de Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard met bijbehorend kasteel. De wijngaard en het kasteel Vougeot zijn in de 12e eeuw gesticht door de monniken van de Abdij van Cîteaux.

Dag 5: Dijon - individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt is uw fietsvakantie officieel ten einde. U reist op eigen gelegenheid weer terug naar huis of misschien wilt u nog wel een nachtje verlengen!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Grand Cru van Bourgogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid