6-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide

Extra informatie voor fietsvakanties

Onze fietsvakanties in Europa worden samengesteld door middel van samenwerking met diverse (lokale) agenten. Alle fietsreizen van ADE staan bekend om de ruime keuze, altijd inclusief bagagetransfer, goede kwaliteit huurfietsen, prima accommodaties en geheel naar eigen wens in te vullen.

8-daagse fietsvakantie Altmühltal

ADE biedt voor elke fietser een passende fietsvakanties.

Natuurlijk zijn onze fietsvakanties speciaal voor u geselecteerd en bieden wij u per fietsvakantie aan voor welk niveau deze reis geschikt is. Wilt u een gemakkelijke en lichte route of kiest u voor een meer sportieve en actieve fietsvakantie. Bij ADE laten we u graag zien welke route welk niveau heeft zodat u zelf optimaal kunt kiezen. Per fietsvakantie staat op de pagina vermeld voor welk niveau deze reis wordt aangeboden.

Niveau toelichting

Niveau 1 Fietsvakanties met niveau 1 zijn volledig vlakke en zeer makkelijk te fietsen routes, soms met lichtheuvelige dagetappes. U fietst meestal op fietspaden, zelden over onverharde wegen, langs rivieren of meren. De fietsroutes beschikken over goede bewegwijzering. Deze fietsvakanties en fietstouren zijn geschikt voor alle leeftijden en ook voor families met kinderen.

Niveau 2 Een fietsvakantie met niveau 2 biedt u wisselende landschappen van vlak en heuvelachtig terrein met kleine stijgingen. Afwisselende dagetappes over goed bewegwijzerde fietspaden en vaak afgescheiden van het autoverkeer. Alle sportieve fietsvakanties met langere dagetappes worden bij onze organisatie tevens onder niveau 2 ingedeeld.

Niveau 3 Wilt u lekker sportief eropuit? Kies dan voor fietsvakanties met niveau 3. Voor deze fietsvakanties is een goede conditie vereist. U fietst door een heuvelig tot bergachtig landschap. Zo nu en dan kunt u tijdens uw vakantie een korte steile beklimmingen tegenkomen.

Niveau 4 Fietsvakanties voor de echte sportievelingen. Veelal geschikt voor wielrenners. De fietsvakanties met niveau 4 beschikken over lange dagetappes met hoogtestages en zware stijgingen.

De huurfiets of E-bike

Bij ViaLora Actief kunt u alle fietsvakanties met uw eigen fiets gaan fietsen of u kunt er voor kiezen om een huurfiets of elektrische fiets bij te boeken. Bij onze vakanties kunt u een tourfiets bijboeken. Deze fietsen beschikken over de volgende extra's. Wij maken u er op attent dat de fietshuur en kwaliteit per bestemming kan variëren. Tourfiets

  • Goed uitgeruste merkfietsen van bijvoorbeeld Kettler of KTM
  • 21 versnellingen met V-brakes of 7 versnellingen met naafversnelling.
  • 1 x stuurtas
  • 1x dubbele fietstas
  • Schakelsysteem – meestal van Shimano Deore
  • Service-Kit met luchtpomp, reparatieset en verwisselbare binnen band.

Naast een 'normale' fiets kunt u ook kiezen om een elektrische fiets of E-bike bij te boeken. U huurt bij uw fietsvakantie dan een elektrische fiets. De elektische fietsen bieden u meer ondersteuning tijdens het fietsen en helpt u bij het fietsen over glooiende wegen door middel van elektrische ondersteuning. Het voordeel hiervan is dat u minder snel vermoeid wordt en u kunt gemakkelijker glooiendere of stijgende/dalende routes fietsen. Voor het huren van een toerfiets of elektrische fiets dient u de lichaamslengte van alle deelnemers van de fietsvakantie door te geven.

Hotels

Voor alle fietsvakanties geldt dat u per fietsvakantie kunt kiezen tussen standaard of comfort accommodaties. Per fietsvakantie staat aangegeven welke reis u kunt boeken. U overnacht tijdens uw fietsvakantie in uitstekende hotels of pensions. U verblijft op basis van logies en inclusief ontbijt. Afhankelijk van de fietsvakanties en accommodatie kunt u bij een groot deel van ons aanbod ook kiezen om halfpension bij te boeken. Heeft u na een lange fietsdag geen zin meer om op zoek te gaan naar een restaurant? Reserveer dan uw fietsvakantie op basis van halfpension. In onze overnachtinghotels of in de directe omgeving daarvan worden smakelijke 3-gangenmenu’s geserveerd. De fietsvakanties worden ingedeeld in 2 categorieën qua hotels. Wij onderscheiden onze fietsvakantie op basis van 'Standaard fietsvakanties' en 'Comfort fietsvakanties'.

Comfort: Geselecteerde 3- en 4-sterren hotels Deze hotels zijn comfortabele en luxe hotels en liggen vaak op een centrale locatie. De hotels in het Comfort programma zijn vaak aangesloten bij populaire en bekende hotelketens.

Standaard: Geselecteerde 3-sterren hotels en/of pensions De hotels zijn knusse en kleinere hotels of pensions. Vaak liggen deze hotels op een iets minder centrale locatie. Voor een goede prijs-/kwaliteitverhouding van een fietsvakantie kunt u kiezen voor de standaard hotels.

Let op: Niet bij alle fietsvakanties heeft u de keuze uit twee categorieën. U verblijft in 2-persoonkamers altijd voorzien van een privébadkamer met bad en/of douche. Wilt u een 1-persoonskamer of een slaapkamer met aparte bedden reserveren? Vraag ons naar de mogelijkheden en meld dit bij uw offerte of reservering. U kunt uw auto altijd parkeren bij het starthotel van uw fietsvakantie, soms tegen een vergoeding.

Verlengingsnachten

Al onze reizen zijn naar eigen inzicht in te delen. Indien u onderweg liever wat langer op een bepaalde plek wilt blijven of juist in de laatste stad een paar nachten wilt verlengen, is dat uiteraard mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Treinreizen naar het start- en eindpunt van uw fietsvakantie

Bij ViaLora Actief boekt u nu ook gemakkelijk uw treinreis naar het start- en eindpunt van uw fietsvakantie! Wij bieden u treintickets naar en vanaf bijna alle treinstations in Duitsland. Wij zoeken voor u de meest voordelige treinreismogelijkheden zodat u een comfortabele heen- en terugreis beleeft. U kunt vanaf elk station in Nederland opstappen. En natuurlijk kunt u gerust uw fiets meenemen in de trein. Vraag onze medewerkers naar meer informatie over vertrektijden en prijzen.

Hulp en reisadvies onderweg

7-daagse service hotline Het kan altijd gebeuren, pech onderweg. Heeft u problemen met uw fiets en hulp nodig van een technische dienst. Er staat een serviceteam voor u klaar om u ter plaatse bij te staan. Bij de reisbescheiden ontvangt u een telefoonnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.