9-daagse Thuringer Becken

9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Thüringen op z'n mooist!
  • Veel cultuur met o.a. Erfurt en Weimar
  • U start en eindigt in het historische Eisenach
  • Over lichte wegen langs rivieren
Door onze gasten
beoordeeld met een:
5

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse Thuringer Becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (16)

Het vlakke Thüringer Becken nodigt uit voor een ontspannen fietsvakantie! U ontdekt per fiets de bekendste steden uit Thüringen: Mühlhausen, Eisenach, Erfurt en Weimar. En onderweg langs de rivierfietspaden zal er altijd een geschikt moment zijn om even te genieten van het wijdse uitzicht, historische bezienswaardigheden of de heerlijke Thüringer keuken.

De grote afwisseling in het landschap zal u versteld doen staan. U trotseert een landschap met bergen, bossen, dalen en rivieren welke het land een ideaal doel maakt voor elke fietsliefhebber. Waar u ook heen fietst, overal zal u de goede Thüringer keuken en de gastvrijheid zeker bevallen. Cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken met de juwelen onderweg zoals Weimar, Erfurt, Jena of Eisenach. In deze steden zult u nog veel langer willen blijven! U zult het met ons eens zijn, fietsvakanties in Thüringen zijn een bijzondere belevenis...

Karakter van de fietsvakantie
Op prima verbonden fietspaden langs rivieren is het eenvoudig fietsen. Door de Thüringer Becken met weinig stijgingen.
Reisperiode: Dagelijks aankomst van medio april t/m medio oktober.

Deze tour is goed begaanbaar en deels heuvelachtig.

Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in Eisenach valt genoeg te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen

Afstand ca. 50 km

Van Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratal-Radweg. Deze is door de landschappelijke veelvoud nauwelijks te overtreffen: Prille natuurromantiek, gezonde bossen, bloemrijke poelen en cultuur. Tijdens deze etappe begint het wildromantische dal van de Werra met zijn ongewone Orchideëenrijkdom.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt

Afstand ca. 65 km

Vandaag kruist u het middelpunt van Duitsland, wanneer u Natuurpark Hainich in fietst. Iets kortere weg is de Unstrut-Radweg. Wij bevelen een stop in Bad Langensalza zeker aan. De bekende stad in de Thüringer Becken betoverd u met een nagenoeg volledig in standgehouden stadsmuur en historische binnenstad. Bezoek de Rosengarten, Botanische tuinen en Japanse tuinen. Fris springt u weer op de fiets en bereikt u Erfurt. De hoofdstad van Thüringen is geprezen door de indrukwekkende middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar

Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Door het boeren achterland bereikt u via de Thüringer Stedenfietspad Weimar, de 1000-jaar oude stad. Musea en standbeelden laten de roem van vroeger duidelijk zien. Hedendaags is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland

Afstand ca. 60 km

Vandaag volgt u de sporen van de dichters en denkers.. Deze etappe door het Weimarerland start met een korte treinrit naar Jena. Verder gaat het over de Saale-Radwanderweg door een rijk en geologisch afwisselend landschap. De Saale langs, het wijnparadijs van Thüringen, en u bereikt het Ilmtal-Radwanderweg midden in het hart van Thüringen.

Dag 6: Weimar - Arnstadt

Afstand ca. 55 km

De Ilmtal-Radweg volgend gaat het verder over een heerlijk uitgestrekt wegennet tot kort voor het Thüringerwoud. U zult vele indrukken meenemen tijdens deze fietsdag. Burchten, kastelen, bossen en parken begeleiden u.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach

Afstand ca. 55 km

Vandaag voert de fietsroute u tot in het Thüringer Burgenland. Bijzonder indrukwekkend is het Burgenensemble "Drei Gleichen". Volgens een sage sloeg een bliksemschicht in één keer in alle drie kastelen. De brandende vlammen waren zichtbaar breed en lieten mysterieuze ruïnes achter met een breed uitzicht over de Thüringer Becken. Hierna bereikt u weer Eisenach.

Dag 8: Rondtour om Bach's Arnstadt

Afstand ca. 55 km

Belevenis-Fietstour! Dat is de nieuwe Bach-Fiets-Belevenis-Route. Ze voert u in plaatsjes en landschappen, waar de jeugd van één van de grootste muziektalenten van Duitsland is begonnen. De eerste werkplek was Arnstadt, waar de jonge Bach zijn eerste benoeming als organist kreeg. Fiets op zijn (klank)sporen.

Dag 9: Terugreis vanaf Eisenach

De laatste dag van uw fietsreis. U kunt uiteraard verlengen in Eisenach!

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 5.0
Locatie/gebied: 5.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 5.0
Bezienswaardigheden: 5.0
Reisbescheiden: 7.0
5.0
Bij aankomst veel informatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2019
De informatie die wij via ADE uit Thüringen ontvingen, klopte niet met de werkelijkheid. De afstanden waren langer dan aangegeven en er zaten steile klimmen in. De fietspaden bestonden lang niet altijd uit asfalt of goede grintpaden. Een uitgebreide evaluatie is per mail separaat aan ADE verstuurd.