9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Thüringen op z'n mooist!
  • Begin- en eindpunt in de Lutherstad Eisenach
  • Prachtige steden als Weimar, Jena en Weimar
  • Fiets langs de Werra, Saale, Ilm en Unstrut
  • In de voetsporen van Bach
9-daagse Thuringer Becken
Weimar - 9 daagse Thuringer Becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (16 )

Fietsvakantie door het Thüringer Becken!

Het vlakke Thüringer Becken nodigt uit voor een ontspannen fietsvakantie! U ontdekt per fiets de bekendste steden uit Thüringen: Eisenach, Erfurt en Weimar. En onderweg langs de rivierfietspaden zal er altijd een geschikt moment zijn om even te genieten van het wijdse uitzicht, de historische bezienswaardigheden of de heerlijke Thüringer keuken.

De grote afwisseling in het landschap zal u versteld doen staan. U trotseert een landschap met bergen, bossen, dalen en rivieren welke het land een ideaal doel maakt voor de echte fietsliefhebber. Waar u ook heen fietst, overal ontdekt u de goede Thüringer keuken en de authentieke gastvrijheid van dit stukje Duitsland. Cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken met juweeltjes onderweg zoals Weimar, Erfurt, Jena of Eisenach. In deze steden zult u nog veel langer willen blijven! U zult het met ons eens zijn, fietsvakanties in Thüringen zijn een bijzondere belevenis...

Niveau van de fietstour
U fietst over het algemeen over goed aangelegde fietspaden of rustige, verkeersluwe, wegen met wel enkele stijgingen en dalingen. Niet alle wegen zijn geasfalteerd. Als u bij de grotere steden arriveert of vertrekt moet u wel rekening houden met veel verkeer. De fietsvakantie is vooral geschikt voor sportieve fietsliefhebbers of e-bike fietsers.

Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in de Lutherstad Eisenach valt genoeg te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen

Afstand ca. 75 km

Vanuit Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratalradweg. U ontdekt een grote variëteit aan flora en fauna in de Freistaat Thüringen. Afhankelijk van uw wens kunt u de route inkorten met ca. 20 km. Dit betekent dan wel dat u niet door het Durchbruchstal komt waar de imposante burcht Normannstein te bezichtigen is. Uw eindbestemming is Mühlhausen waar u over de nog begaanbare stadsmuren kunt wandelen.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt

Afstand ca. 65 km

De route voert u via de rozenstad Bad Langensalza naar Erfurt. U kunt er voor kiezen door het Nationale park Hainich te fietsen of over de Unstrutradweg. Wij bevelen een pauzestop in Bad Langensalza zeker aan. Vergeet hierbij niet een bezoek aan de Rozentuin of de Japanse tuin. Na de rustpauze springt u weer verfrist op de fiets en bereikt u Erfurt. De hoofdstad van Thüringen staat bekend om haar mooie middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar

Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Dwars door het platteland bereikt u de 1000-jaar oude stad Weimar. Musea en standbeelden laten de roem van weleer duidelijk zien. Tegenwoordig is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland

Afstand ca. 65 km

Volg per fiets de sporen van de dichters en denkers in het Weimarerland. U start met een korte treinrit naar Jena. Hier vindt u het zeer interresante Zeiss Planetarium. Verder gaat het over de Ilmtal - en Saaleradweg door een afwisselend landschap en geflankeerd door burchten, sloten en kerken.

Dag 6: Weimar - Arnstadt

Afstand ca. 55 km

U stapt weer op de pedalen en volgt de Ilmtalradweg naar Stadtilm. Deze kleine stad bezit een van de oudste stadscentra van oost Duitsland en ligt verborgen tussen enerzijds het Thüringer Becken en anderzijds het Thüringer woud. U blijft de Ilmtalradweg volgen tot aan de poppenspelersstad Arnstadt, uw eindpunt van de dagetappe.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach

Afstand ca. 54 km

Deze dag staat in het teken van het Thüringer Burgenland. Bijzonder is het Burchtenensemble "Drei Gleichen". Volgens de sage sloeg een bliksemschicht in één keer in in alle drie kastelen. De vlammenzee was tot in de verre omtrek zichtbaar. Wat overbleef waren mysterieuze ruïnes vanwaar u een groots uitzicht heeft over het Thüringer Becken. Eindpunt is Eisenach.

Dag 8: In de voetsporen van Bach

Afstand ca. 55 km

Bijzonder is de Bach-Fiets-Belevenis-Route. Deze route brengt u vanaf het marktplein van Arnstadt langs alle plekken waar ooit Bach zijn voetsporen heeft achtergelaten. Wij adviseren u wel per trein naar Arnstadt te gaan anders wordt de fietstocht vandaag zeer lang.

Dag 9: Terugreis vanaf Eisenach

De laatste dag van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen in Eisenach!

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.5
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 6.5
Dag-tot-dagprogramma: 6.5
Bezienswaardigheden: 5.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Prima verzorgd!!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Sep 2022
We hebben genoten van de route , de omgeving en super goede hotels. In het begin moesten we even wennen aan de manier waarop de route werd aangegeven, dat wende wel héél snel en bleek b=gewoon heel gemakkelijk te zijn. De mensen van TravelButler waren super behulpzaam, meedenkend en flexibel. Eén minpuntje : wij vonden de fietsen niet zo goed passend bij de "infrastructuur". De fietsen waren goed onderhouden en degelijk. Wij waren echter van mening dat een soort hybride mountainbike (bredere banden, vering en bagagedragertje) beter passen zouden zijn geweest. Het is een route met veel gaten in de weg, keien en veel hele dikke kasseien. Dit wegdek past bij en siert het landschap, een andere fiets zou het comfortabeler maken.
5.0
Bij aankomst veel informatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2019
De informatie die wij via ADE uit Thüringen ontvingen, klopte niet met de werkelijkheid. De afstanden waren langer dan aangegeven en er zaten steile klimmen in. De fietspaden bestonden lang niet altijd uit asfalt of goede grintpaden. Een uitgebreide evaluatie is per mail separaat aan ADE verstuurd.
Lees meer