Erfurt - 9 daagse thuringer becken

8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Fantastische fietsreis door Thüringen
  • Boordevol cultuur en natuur
  • Inclusief diverse entrees musea en stadsrondleidingen
  • Met Eisenach, Weimar, Erfurt en Mühlhausen
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
fietsen buitenland
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Bekijk alle fotos (9)

Een nieuwe fietsvakantie in Thüringen met de mooiste plekken! Deze fietsreis zult u niet snel vergeten... De Thüringer Becken leidt u langs rivieren en naar beroemde steden boordevol cultuur zoals Eisenach, Mühlhausen, erfurt, Jena en Weimar! De vlakke fietspaden helpen u ontspannen van de natuur te genieten en onderweg langs de rivieren zal er altijd een geschikt moment zijn om even te genieten van het wijdse uitzicht, historische bezienswaardigheden of de heerlijke Thüringer keuken.

Thüringen's afwisselende landschap met haar bergen, wouden, dalen en rivieren maken het land tot een ideale bestemming voor alle fietsliefhebbers. In de steden zult u nog veel langer willen blijven! U zult het met ons eens zijn, fietsvakanties in Thüringen zijn een bijzondere belevenis...

Deze tour is goed begaanbaar en deels heuvelachtig.

Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in Eisenach valt genoeg te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen

Afstand ca. 50 km

Van Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratal-Radweg. Deze is door de landschappelijke veelvoud nauwelijks te overtreffen: Prille natuurromantiek, gezonde bossen, bloemrijke poelen en cultuur. Tijdens deze etappe begint het wildromantische dal van de Werra met zijn ongewone Orchideëenrijkdom.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt

Afstand ca. 65 km

Vandaag kruist u het middelpunt van Duitsland, wanneer u Natuurpark Hainich in fietst. Iets kortere weg is de Unstrut-Radweg. Wij bevelen een stop in Bad Langensalza zeker aan. De bekende stad in de Thüringer Becken betoverd u met een nagenoeg volledig in standgehouden stadsmuur en historische binnenstad. Bezoek de Rosengarten, Botanische tuinen en Japanse tuinen. Fris springt u weer op de fiets en bereikt u Erfurt. De hoofdstad van Thüringen is geprezen door de indrukwekkende middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar

Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Door het boeren achterland bereikt u via de Thüringer Stedenfietspad Weimar, de 1000-jaar oude stad. Musea en standbeelden laten de roem van vroeger duidelijk zien. Hedendaags is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland

Afstand ca. 62 km

Vandaag volgt u de sporen van de dichters en denkers. Deze etappe door het Weimarerland start met een korte treinrit naar Jena. Verder gaat het over de Saale-Radwanderweg door een rijk en geologisch afwisselend landschap. De Saale langs, het wijnparadijs van Thüringen, en u bereikt het Ilmtal-Radwanderweg midden in het hart van Thüringen.

Dag 6: Weimar - Arnstadt

Afstand ca. 55 km

De Ilmtal-Radweg volgend gaat het verder over een heerlijk uitgestrekt wegennet tot kort voor het Thüringerwoud. U zult vele indrukken meenemen tijdens deze fietsdag. Burchten, kastelen, bossen en parken begeleiden u.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach

Afstand ca. 55 km

Vandaag voert de fietsroute u tot in het Thüringer Burgenland. Bijzonder indrukwekkend is het Burgenensemble "Drei Gleichen". Volgens een sage sloeg een bliksemschicht in één keer in alle drie kastelen. De brandende vlammen waren zichtbaar breed en lieten mysterieuze ruïnes achter met een breed uitzicht over de Thüringer Becken. Hierna bereikt u weer Eisenach.

Dag 8: Terugreis vanaf Eisenach

U kunt vanaf hier verlengen in het mooi Eisenach of andere steden zoals Weimar!

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Uitstekend geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2019
Hartelijke ontvangst starthotel in Eisenach. Duidelijke uitleg papieren. Goede hotels uitgezonderd Radison Blu in Erfurt. Super kleine natte cel. Routes zijn langer dan in beschrijving vermeld. Veel gravelpaden dus goed opletten. Goede support van Mario Hirt en zijn personeel.