7-daagse fietsvakantie Saaleradweg

Thüringen, Duitsland

  • Fietsen van Saalfeld naar Maagdenburg
  • Saale Radweg en een vleugje Elbe Radweg
  • Jena, Dornburg, Naumburg, Anhalt-Bernburg
  • Halle, de stad van de componist Händel
  • Totale fietsafstand ca. 310 km
Saale - Dornburger
Saale - Weimar - Duitsland
Saale Unstrut - landschap
Saale Unstrut - landschap
Saale Unstrut - Landschap
Saaleradweg
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Saalfeld

U arriveert in uw hotel in Saalfeld. Hebt u nog een beetje tijd, bezoek dan de mystieke feeëngrotten van Saalfeld of leer de stad, ook wel bekend als de "Steenkroniek van Thüringen" beter kennen.

Dag 2: Saalfeld naar Jena (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Direct langs de oevers van de Saale fietst u naar Rudolstadt. Het is de moeite waard om even van de route af te wijken voor een bezoek aan het Barokkasteel Heidecksburg, gelegen aan de andere oever van de Saale. Eenmaal terug op de route gaat het verder langs de Leutenburg naar de universiteit- en optiekstad Jena. Een bezoek aan het tuinhuis van de dichter Schiller of het Zeiss-planetarium is zeker de moeite waard.

Dag 3: Jena naar Naumburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De “Saale-canyon”, een imposant landschap met zijn uitstekende Wellenkalkbergen, geeft de impresse dat u in een prachtig berglandschap fietst. Aan de linkeroever van de Saale duiken al snel de drie kastelen van Dornburg op. En niet veel later bevindt u zich al in het wijnbouwgebied van Saale-Unstrut. Deze begeleiden u naar Naumburg.

Dag 4: Naumburg naar Halle (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Door bosrijke uiterwaarden en weiden fietst u over de Saale Radweg naar het kuuroord Bad Dürrenberg, waar u een vleugje heilzame zoute lucht kunt inademen. Via de Domstad Merseburg fietst u verder naar Halle, de stad van Händel, met de imposante Marktkerk, zijn Halloren (chocolade)- en Saline (zout) museum en natuurlijk het huis van Händel.

Dag 5: Halle naar Bernburg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Als u Halle verlaat fietst u al snel door de zogenoemde "Brachwitzer Alpen", een juweel van een landschap. U passeert Wettin, beschouwd als de wieg van de Saksische koninklijke familie evenals tal van andere Europese dynastieën. De route leidt u door een afwisselingsrijk landschap langs de Saale naar Bernburg, bekend om haar Renaissance kasteel dat zeker de moeite waard is.

Dag 6: Bernburg naar Madgeburg (ca. 78 km)
Afstand ca. 78 km

Vandaag verlaat u de Saale Radweg en wisselt naar de Elbe Radweg. Allereerst doorkruist u de zeer vruchtbare "Börden" vlakte. Fietst even om voor een bezoekje aan het marktplein van Calbe met haar indrukwekkende Renaissance – en Barokgebouwen. Terug op de route fietst u door het biosfeerreservaat Mittelelbe en over de “Pretziener Wehr”, een prachtig bouwwerk om de steden Schönebeck en Maagdenburg voor hoog water te beschermen, naar Schönebeck. Dan door het het mooie beschermde natuurgebied Kreuzhorst arriveert u in de Domstad Maagdenburg.

Deze etappe kan ook opgesplitst worden met een overnachting in Barby u fietst dan 33 km en de volgende dag 45 km. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde en volgt de thuisreis. ADE tip: verleng uw fietsvakantie met een nachtje om het mooie Maagdenburg te ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Saaleradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid