7-daagse fietsvakantie Saale-, Ilm- en Unstrut-Radweg

Thüringen, Duitsland

  • Treed in de voetsporen van Goethe en Schiller
  • Fietsen over de Saale Radweg, Ilm Radweg en Unstrut Radweg
  • Inclusief stadwandeling in Weimar en Naumburg
  • Bezoek Erfurt, Bad Sulza, Apolda en Freyburg
  • Standplaats fietsvakantie in Weimar en Naumburg
Unstrut - landschap - Duitsland
Ilm - Naumburg - Duitsland
Unstrut - Freyburg - Duitsland
Ilmtal - Bad Sulza - Duitsland
Saale Unstrut - landschap
Saale - Weimar - Duitsland
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Weimar

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Weimar, de stad van Goethe en Schiller. Duik onder in het klassieke Weimar alwaar “ Anna Amalia” u zal begeleiden door de stad en u meeneemt naar lang vervlogen tijden. Het Duits Nationaltheater biedt ´s avonds een gevarieerd programma.

Dag 2: Fietstocht naar Erfurt (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vanuit Weimar fietst u via de Thüringer Städtekette naar Erfurt. Slenter door de straten en steegjes van Erfurt, naar de vismarkt of de bekende Krämerbrücke. Ontdek ook de Erfurter Dom met zijn Gloriosa, de grootste middeleeuwse vrij zwaaiende klok ter wereld. Daarna fietst u op uw gemak terug naar Weimar.

Dag 3: Weimar

Deze dag kunt u besteden aan een ontdekkingstocht door Weimar en omgeving. Van het Goethehuis via het Ilmpark gaat het naar het historische stadscentrum alwaar de invloeden van de grote dichter Goethe alom vertegenwoordigd zijn. Tijdens een stadswandeling leert u deze culturele stad beter kennen.

Dag 4: Weimar - Naumburg (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Hoog tijd om weer op de fiets te stappen. Plan tijdens de fietstocht wat extra tijd in voor een bezoek aan de kastelen Tiefurt en Kromsdorf. Voordat u de stad Bad Sulza bereikt, kunt u nog even van de route afwijken voor een bezoek aan de klokken- en textielstad Apolda. Na Bad Sulza bevindt zich Großheringen, waar de Ilm in de Saale stroomt. Hier eindigt ook de Ilmtal Radweg en gaat over in de Saale Radweg. Via de Saale Radweg fietst u verder naar de Domstad Naumburg.

Dag 5: Fietstocht naar Wangen (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

Met de trein (incl. fiets) rijdt u naar Wangen. In de buurt van Wangen ligt de vindplaats van de unieke “Hemelschijf van Nebra”, de eerste concrete weergave van de nachtelijke hemel daterend uit de bronstijd. U fietst langs de rivier Unstrut naar Freyburg. Deze stad is vooral bekend door het merk "Rotkäppchen", synomiem voor een van de bekendste mousserende wijnen uit Duitsland. Tijdens een rondleiding kunt u de historische wijnkelders bezichtigen (exclusief). Vervolgens gaat het over de Unstrut-Radweg en via het schilderachtige “Blütengrund” terug naar Naumburg.

Dag 6: Naumburg

Tijdens de stadswandeling slentert u over de prachtige marktplaats en loopt u door de kronkelende straatjes van de oude stad. Hier proeft u de sfeer van de middeleeuwse drukte van deze oude handelsstad. U sluit de dag af met een 2-gangen diner en kunt op een gezellige manier de indrukken van deze dag verwerken.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt is het tijd om huiswaarts te keren. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Saale-, Ilm- en Unstrut-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid