7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg

7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg

Thüringen, Duitsland

  • Fietsen door het natuurschone Thüringen
  • Langs de rivier de Ilm
  • Van Ilmenau tot Merseburg
  • Inclusief diverse musea entrees
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
Weimar - 9 daagse Thuringer Becken
Erfurt ilm radweg
duitse rostbratwurst ilm radweg
Bekijk alle fotos (8)

Er wacht u een avontuurlijke week op de Ilm-Radweg. U begint waar de Ilm ontspringt: in de buurt van de Rennsteig. U snuift hier “berglucht” op en overwint een hoogteverschil van zeker 450 meter. De Ilm Radweg bezorgt u niet alleen maar fietsplezier vol afwisseling, er valt ook veel te ontdekken tijdens deze fietsvakantie zoals burchten, parken, de Goethestad Weimar, Ilmenau en Bad Berka. Met de Ilm-monding in de Saale bereikt u de poort van de Saale-Unstrut-Wijnregio. Geniet bij een rustpunt van een glas lekkere wijn.

Dag 1: Individuele aankomst Ilmenau, naar de bron

Afstand ca. 15 km

Hartelijk welkom in uw hotel in Ilmenau. U rijdt per shuttle het Thüringer Wald in naar Allzunah naar de bron van de Ilm. Bij een Gasthaus kunt u evenheerlijk ontspannen. Daarna fietst u bergafwaarts over de Ilm-Radweg terug naar Ilmenau.

Dag 2: Ilmenau – Kranichfeld

Afstand ca. 45 km

De fietsvakantie gaat verder het dal in langs weiden en elzen omringd door imposante kalkwanden, waarbinnen de Ilm hier en daar in kleine meertjes uitmondt. U kunt de middag doorbrengen in Stadtilm, want daar bevindt zich het grootste marktplein van Thüringen!Uitgerust bereikt u in de namiddag de Zwei-Burgen stad Kranichfeld, een mooi einde van de tweede dag op de Ilm-Radweg.

Dag 3: Kranichfeld – Weimar

Afstand ca. 30 km

Van Kranichfeld leidt de Ilmradweg u naar Tannroda, het kleine stadje in het Weimarer Land met slot en burcht en het Thüringer Mandenmakersmuseum. Vandaaruit verder naar de klassieke stad Weimar.

Dag 4: Weimar – Bad Sulza

Afstand ca. 35 km

Vandaag kunt u verschillende landschapsparken verkennen tot u het slot Tiefurt bereikt. Na een korte rustpauze fietst u verder over de Ilmradweg tot Denstedt. Daar bevindt zich het Peternelorgel, één van de lievelingsorgels van Franz Liszt. Vanaf hier wordt de Ilmradweg fietstour kleuriger: u fietst langs fruitweiden tot u aankomt in de klokkenstad Apolda. Van daaruit gaat u verder over de Ilmtal-Radweg tot aan Rittergut Auerstedt, waar we u een bezichtiging aanbevelen. In de vroege avond komt u aan in Bad Sulza.

Dag 5: Bad Sulza – Naumburg

Afstand ca. 20 km

Wijngenot-tour: U keert Bad Sulza de rug toe en fietst naar de Thüringer Weintor. Daar begint de bekende wijnbouwregio met de vele wijngaarden in de dorpen op de laatste kilometers van de Ilmtal-Radweg tot aan de monding van de Saale. Over de Saale-Radweg bereikt u Naumburg. Als u de fietstocht nog een beetje wilt verlengen, fietst u dan nog die zeven kilometer tot Freyburg ! In de bekende wijn- en sektstad Freyburg geniet u van de verschillende wijnsoorten, die ook uw thuisreis zullen veraangenamen.

Dag 6: Naumburg – Merseburg

Afstand ca. 40 km

De laatste tourdag breekt aan. U fietst over de Saaleradweg tot Merseburg - steeds langs de Saale, die zwierig door het landschap kronkelt. U fietst door groen weidelandschap en rustige velden tot het einddoel Merseburg.

Dag 7: Terugreis vanaf Merseburg

Vanaf Merseburg gaat u weer terug richting uw starthotel in Ilmenau. Individuele terugreis.