5-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg

Thüringen, Duitsland

  • Van de bron van de Ilm naar Weimar
  • Inclusief Thüringer Card
  • Korte dagetappes
  • Bezoek Stadtilm en Bad Berka
  • Fiets stroomafwaarts langs de Ilm
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
7-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Weimar - 9 daagse Thuringer Becken
Bekijk alle fotos (7 )

Ontdek de Ilm-Radweg per fiets!

Een heerlijke fietsvakantie in Thüringen! Met korte etappes fietst u in 5 dagen van de bron van de Ilm naar de klassieke stad Weimar. Er wacht u een ontspannen fietsvakantie over de Ilm-Radweg. Vanaf de Rennsteig en de bron van de Ilm daalt u in rap tempo af naar het Ilmtal en overwint een hoogteverschil van ca. 450 meter in slechts 15 km. Een fietsvakantie over de Ilm-Radweg biedt u in korte tijd veel afwisseling van natuur en cultuur. Burchten, parken, de Goethestad Weimar, Ilmenau en Bad Berka flankeren uw fietsvakantie langs de Ilm.

Niveau van de fietstour
Deze fietsvakantie gaat over goed aangelegde en prima bewegwijzerde fietspaden. De etappes zijn comfortabel en zeer gelijkmatig verdeeld. De fietspaden langs de rivier gaan meestal bergafwaarts maar toch kan het voorkomen dat er her en der een lichte stijging is.

Dag 1: Aankomst Ilmenau

Individuele aankomst in uw hotel in Ilmenau. Indien u laat in de ochtend arriveert kunt u 's middags de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Arriveert u op zaterdag of zondag dan geven wij u volgende suggestie: Per trein beklimt u de Rennsteig. In de omgeving van Allzunah ligt de bron van de Ilm. Van daaruit fietst u bergafwaarts over de Ilm-Radweg terug naar Ilmenau. U overbrugt dan een hoogteverschil van ca. 450 meter in een afstand van ca. 15 km.

Dag 2: Ilmenau – Kranichfeld

Afstand ca. 45 km

U fietst dalafwaarts parallel aan de stroomrichting van de Ilm. De oevers bestaan uit weides af en toe geflankeerd door hoge kalkrotswanden. Af en toe zijn ook kleine meertjes ontstaan. Neem een middagpauze in Stadtilm, ook wel de stad van de 7 wonderen genoemd. Waarom? Dat laten we aan u over om te ontdekken. Stadtilm bezit ook het grootste marktplein van Thüringen! Uitgerust stapt u weer op de pedalen om te eindigen in de "Zwei-Burgen" stad Kranichfeld. Interessant zijn de ruine van het Oberschloss, de Niederburg met het openlucht theater, het Baumbachhaus en de St. Michaeliskerk.

Dag 3: Kranichfeld – Weimar

Afstand ca. 30 km

Vanaf Kranichfeld leidt de Ilmradweg u naar Tannroda. Dit kleine stadje in het Weimarer Land heeft een mooie burcht en hier is het Thüringer Mandenmakersmuseum. Het kuuroord Bad Berka staat bekend om de Goethe bronnen en het Coudrayhaus. De Paulinenturm biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder gaat het langs authentieke dorpjes zoals Hetschburg, Buchfahrt, Oetten en Mellingen naar de klassieke stad Weimar.

Dag 4: Weimar – Bad Sulza - Weimar

Afstand ca. 35 km

Vandaag kunt u verschillende landschapsparken verkennen op weg naar slot Tiefurt bereikt. In Dienstedt kunt u het Peternellenorgel bewonderen, een van de favoriete orgels van Franz Liszt. Vanaf hier wordt het landschap afwisselender als u naar de klokkenstad Apolda fietst. Bij het Rittergut Auerstedt moet u zeker even een kijkje nemen in het koetsenmuseum en hier kunt u ook even iets drinken of eten. Vroeg in de avond arriveert u in Bad Sulza met haar bekende geneeskrachtige zoutwaterbronnen. U keert per trein terug naar Weimar.

Dag 5: Terugreis vanaf Weimar

In Weimar is zoveel te zien dat wij u zeker aanbevelen een verlengingsnacht te boeken. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden. U kunt op eigen gelegenheid terug reizen naar Ilmenau maar u kunt ook een transfer bij reservering van uw fietsvakantie regelen.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Was wat we er van konden verwachten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Ontspannen dagtochten door mooi glooiend land. Prima overnachtingen. Bagageservice was ook prima.
Lees meer