5-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg

Thüringen, Duitsland

  • Beleef Thüringen per fiets
  • Vanaf Ilmenau naar het mooie Weimar
  • Korte dagetappes
  • Inclusief musea entrees in Weimar
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Bekijk alle fotos (2)

Een fijne fietsvakantie in Thüringen! Met korte etappes fietst u in 5 dagen van de bron van de Ilm naar de schitterende stad Weimar. Er wacht u een avontuurlijke fietsvakantie op de Ilm-Radweg. U snuift de frisse berglucht op en overwint een hoogteverschil van zeker 450 meter. Een fietsvakantie over de Ilm Radweg biedt u in korte tijd veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Er valt ook veel te ontdekken tijdens deze fietsvakantie zoals burchten, parken, de Goethestad Weimar, Ilmenau en Bad Berka.

De korte fietsreis van de Ilm Radweg kunnen wij in verschillende routes aanbieden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dag 1: Aankomst Ilmenau naar de bron

Start van uw fietsvakantie. Hartelijk welkom in uw hotel in Ilmenau. U fietst van het Thüringer Wald naar Allzunah naar de bron van de Ilm. Bij een Gasthaus kunt u even heerlijk ontspannen. Daarna fietst u bergafwaarts over de Ilm-fietsweg terug naar Ilmenau.

Dag 2: Ilmenau – Kranichfeld

Afstand ca. 45 km

Verder het dal in langs weiden en elzen omringd door imposante kalkwanden, waarbinnen de Ilm hier en daar in kleine meertjes uitmondt. U kunt de middag doorbrengen in Stadtilm, want daar bevindt zich het grootste marktplein van Thüringen! Uitgerust bereikt u in de namiddag de Zwei-Burgen stad Kranichfeld, een mooi einde van de tweede dag op de Ilm-Radweg.

Dag 3: Kranichfeld – Weimar

Afstand ca. 30 km

Van Kranichfeld leidt de Ilmradweg u naar Tannroda, het kleine stadje in het Weimarer Land met slot en burcht en het Thüringer Mandenmakersmuseum. Vandaaruit verder naar de klassieke stad Weimar.

Dag 4: Weimar – Bad Sulza – Weimar

Afstand ca. 35 km

Vandaag kunt u verschillende landschapsparken verkennen tot u het slot Tiefurt bereikt. Na een korte rustpauze fietst u verder over de Ilmradweg tot Denstedt. Daar bevindt zich het Peternelorgel, één van de lievelingsorgels van Franz Liszt. Vanaf hier wordt de Ilmradweg fietstour kleuriger : u fietst langs fruitweiden tot u aankomt in de klokkenstad Apolda. Van daaruit gaat u verder over de Ilmtal-Radweg tot aan Rittergut Auerstedt, waar we u een bezichtiging aanbevelen. U fietst vervolgens weer terug naar Weimar.

Dag 5: Terugreis vanaf Weimar

In Weimar zult u aan één dag niet genoeg hebben, dus vraag onze medewerkers naar meer informatie over overnachtingsmogelijkheden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Ilm-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Was wat we er van konden verwachten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Ontspannen dagtochten door mooi glooiend land. Prima overnachtingen. Bagageservice was ook prima.