8-daagse fietsvakantie Oder-Neisse Radweg, Zittau - Schwedt/Oder

Saksen, Duitsland

  • Fietsen door het Duitse grensgebied met Tsjechië en Polen
  • Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg
  • Zittau, Görlitz, Frankfurt a/d Oder
  • Ongekende flora en fauna
  • Totale lengte fietsetappes ca. 380 km
Oder-Neisse - Kromlau
Oder-Neisse - Bad Muskau
Oder-Neisse - Zittau
Oder-Neisse - Gorlitz
Oder-Neisse - Grenspaal
Oder-Neisse Bad Muskau
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Zittau

U reist naar het beginpunt van uw fietsvakantie, Zittau. Binnen een "Groene Ring" nodigt het centrum van Zittau uit tot een wandeling. Indrukwekkend is het Grote Zittauer "Fastentuch" uit 1472, dat in de Heilig-Kruiskerk op 90 afbeeldingen de christelijke geschiedenis laat zien.

Dag 2: Zittau – Görlitz (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Bijzonder idyllisch is deze eerste etappe van uw fietstvakantie langs de Oder-Neisse-Radweg. U passeert het klooster van St. Marienthal in Ostritz. Het is het oudste klooster van de cisterciënzerorde in Duitsland. De bestemming van de dag, Görlitz, is een architectonisch juweeltje met meer dan 3.500 monumentale huizen.

Dag 3: Görlitz – Bad Muskau (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

Op de derde dag van uw fietsvakantie van Zittau naar Schwedt fietst u door typische heidedorpen en passeert u Rothenburg - het meest oostelijke stadje van Duitsland. In Bad Muskau moet u het Fürst Pückler-park zeker bezoeken. Het park staat vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst nodigt u uit voor een wandeling over zowel de Duitse als de Poolse kant.

Dag 4: Bad Muskau – Guben (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

De route leidt u naar Forst, de stad van de rozen. De rozentuin die hier is aangelegd, herbergt ca. 800 rozensoorten. Dan gaat het door de Niederlausitz met haar talrijke meren, bossen en voormalige bovengrondse mijnlandschappen naar Guben.

Dag 5: Guben – Frankfurt/Oder (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De Neisse mondt kort na Guben uit in de Oder. Zelfs de cisterciënzer monniken waardeerden deze aanblik en bouwden de kapittelkerk St. Marien in Neuzelle met een weelderig barok interieur. Ook de gelijknamige kloosterbrouwerij is een bezoek waard.

Dag 6: Frankfurt/Oder – Groß Neuendorf/Altlewin (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vandaag verlaat u de Kleist-stad Frankfurt en fietst u een sportieve etappe door het natuurparadijs Oderbruch. Geniet van het uitgestrekte landschap van de binnendelta en de diverse flora en fauna!

Dag 7: Groß Neuendorf/Altlewin - Schwedt/Oder (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U fietst door het Nationaalpark Unteres Odertal. Een polderachtig landschap dat onder Natuurmonumenten valt en waar niet de mensheid beslist over de waterstand, maar de Oder zelf. Het is bovendien het enige Nationaalpark in Duitsland met een grensoverschrijding naar Polen. Uw fietstocht gaat verder naar het Lenné-park en van daaruit naar het eindpunt Schwedt/Oder.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie langs de Oder-Niesse Radweg. U reist terug naar huis. Een transfer naar Zittau kunt u eventueel bijboeken evenals een verlengingsnacht in Schwedt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Oder-Neisse Radweg, Zittau - Schwedt/Oder?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Oder-Neisse Radweg, Zittau - Schwedt/Oder.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Het was een mooie tocht met goede hotels. Vervoer bagage liep uitstekend, totaal geen problemen mee gehad. Nog wel een paar opmerkingen: - het zou fijn zijn als we het gedetailleerde routeboekje van Bikeline al van te voren toegestuurd hadden gekregen, zodat het mogelijk was de tocht beter voor te bereiden. - in de wel van te voren toegestuurde digitale routebeschrijving werd meermalen gewaarschuwd dat er tijdens bepaalde etappes onderweg geen supermarkten zouden zijn. Dit baarde ons meer zorgen vooraf dan nodig was, want er bleken wel lunchmogelijkheden onderweg. - de etappe van de zesde dag (van Frankfurt/Oder naar Altlewin, waar ons hotel was) was te lang. Overigens was dat wel een leuk hotel! - het kilometers lang fietsen over de rivierdijk langs de Oder begon wel wat saai te worden
Lees meer