fietsen in het bos

8-daagse fietsvakantie Luther en de Reformatie

Saksen, Duitsland

  • De oudste Protestantse kerk ter wereld
  • Dagetappes van 25 tot 65 km
  • Wereldstad Dresden
  • Maarten Luther tour
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsen in het bos
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
Wittenberg-centrum Elbe
Bekijk alle fotos (5)

Deze tour staat in de betekenis van Maarten Luther. Luther komt op 6 maart 1522 naar Wittenberg en brengt met zijn “vastenpreken” de beweging van de Reformatie. In Saksen-Anhalt en Saksen, de thuisbasis van het protestantisme, vinden we overal dergelijke sporen. Niet alleen in Wittenberg maar ook in steden als Torgau, de plaats met de oudste protestantse kerk van de wereld zijn zeker de moeite waard te bezoeken. Grote historische tijdperken nagelaten met grote culturele bezienswaardigheden. Beleef deze tour helemaal zelf en geniet van het prachtige landschap in Duitsland.

Dag 1: Aankomst in Dresden

Individuele heenreis naar Dresden, u overnacht in uw hotel.

Dag 2: Dresden - Meißen

Afstand ca. 25 km

Vandaag reist u naar porselein stad Meißen met zijn prachtige kathedraal en de Albrechtsburg. Hier heeft Luther ooit eens de bijbel vertaald en is ontstaan. U reist deze dag ca. 25 kilometer door prachtige landschappen.

Dag 3: Meißen - Mühlberg

Afstand ca. 55 km

Mühlberg aan de Elbe biedt u de Nederlandse windmolen en het bekende Barok kasteel, hier was de beslissende slag in de "Schmalkaldische" oorlog plaats. Het resultaat was vrede met Augsburg en door het protestantisme werd dit uiteindelijk herkend als een religieuze gemeenschap. Bovendien is klooster Mühlberg een bolwerk van de Contrareformatie.

Dag 4: Mühlberg - Torgau

Afstand ca. 30 km

Torgau met de oudste protestantse kerk op de wereld en het graf van Katharina Luther geldt naast Wittenberg als de belangrijkste plaats van de Reformatie. In 1544 werd Torgau door Luther ingewijd als een van de mooiste plaatsen. Er zijn ongeveer 500 monumenten te vinden van de late gotiek en Renaissance zoals, Hartenfels Palace, de nationale tentoonstelling "Luther en de Vorsten" etc.

Dag 5: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

Op weg naar Wittenberg ligt de plaats Schloss Lichtenburg. U zult daar sporen van de Kurfürstin van Brandenburg zien. U komt aan in Wittenberg waar u zich prima kan vermaken met een rondwandeling in het toeristische plaatsje.

Dag 6: Rondtocht Wittenberg

In Wittenberg krijgt u een openbare rondleiding om 14:00 die u leidt langs monumenten zoals de Schlosskirche, Cranachhöfe en de Melanchthon. In deze stad met ca. 50.000 inwoners hoeft u zich niet te vervelen en zijn er bezienswaardigheden genoeg!

Dag 7: Wittenberg - Jüterbog

Afstand ca. 45 km

Vandaag volgt u de weg naar Jüterbog, een oude historische stad met de grote Nikolai kerk wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. In de omgeving ligt het eeuwen oude klooster Zinna uit het jaartal 1170. U reist per trein terug.

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en helaas zult u vandaag individueel vertrekken naar huis. Het is ook mogelijk uw vakantie individueel te verlengen.