8-daagse fietsvakantie Lausitz-Spreewald

8-daagse fietsvakantie Lausitz-Spreewald

Saksen, Duitsland

  • Verrassende fietsreis over de Lausitz-route
  • Langs onontdekte gebieden van de Sorben
  • Van Görlitz tot aan Berlijn
  • Inclusief het Spreewald
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Lausitz-Spreewald
8-daagse fietsvakantie Lausitz-Spreewald
8-daagse fietsvakantie Lausitz-Spreewald
Bekijk alle fotos (4)

Lausitz is het gebied ten noorden van Bautzen, in het oosten van de republiek. Het is het land van de Sorben, met zijn eigen cultuur en taal. Dus wees niet verbaasd dat hier alle straatnaamborden tweetalig zijn.

Landschappelijk is de Lausitz ongelooflijk divers. Van de Zittauer bergen, tot aan de Oberlausitzer bergen en de Dresdner Heide strekt zich uit tot het Spreewald. De talrijke rivieren, zoals Neisse en Schwarze Elster, en de weilanden en heidevelden van het Spreewald zijn ideaal voor fietsers pur sang. De steden in de regio zijn charmant en onderscheiden zich door hun prachtig gerestaureerde, historische stadscentra. Bautzen en Görlitz zijn hierdoor internationaal bekende toeristische bestemmingen.

Uw fietsreis zal worden afgerond met de hoofdstad Berlijn. Dit mag dan ook worden gezien als de slagroom op de taart van deze fietsvakantie door Saksen en Brandenburg!

Karakter van de fietsvakantie
Lichte fietsreis zonder noemenswaardige stijgingen. Meestal op de paralelweg en op rustige wegen.

Dag 1: Görlitz- Individuele heenreis

Begin uw tocht in de oude binnenstad van Görlitz. Met de talrijke barokke, oudgotische en Renaissance gebouwen geldt de stad als één van de oudste van het land. Na het informatiegesprek heeft u de gelegenheid de historische binnenstad van Görlitz te bezichtigen.

Dag 2: Görlitz - Bad Muskau

Afstand: 65 km

De fietstour voert langs de Oder-Neisse-Radweg over Rothenburg/Oberlausitz, de oostelijkste stad van Duitsland an de Duits-Poolse grens. In bad Muskau heeft u de gelegenheid een fietstour door het landschapspark in Engelse stijl (werelderfgoed) te nemen.

Dag 3: Bad Muskau - Cottbus

Afstand: 60 km

Uw fietstour van vandaag leidt u door delen van Niederlausitz, met haar vele Sorbische dorpen en het Schloss Branitz en het gelijknamige park van de vorsten van Pückler. Na een bezoek hieraan fietst u verder de tweetalige Lausitzmetropool Cottbus binnen. het stadscentrum met haar barokke herenhuizen en het Staatstheater geeft een kijk in de meer dan 850-jarige geschiedenis.

Dag 4: Cottbuss - Lübbenau/Lübben

Afstand: 25 km

Fietsen over rustige wegen in het Spreewald. Beleef de schoonheid van deze unieke natuur met een typische kanotocht (niet inbegrepen). De korte fietsstreek biedt genoeg tijd om het Spreewald uitvoerig te verkennen. Overnachting in Lübbenau of omgeving.

Dag 5: Vrije dag in Spreewald

Afstand: 35 km

Een labyrinth van beekjes en kanalen maakt het Oderspreewald, waar u vandaag door fietst, tot een heel bijzondere regio. Verschillende typische Spreewalddorpjes zoals Lehde en Leipe zijn alleen met fiets of kano te bereiken.

Dag 6: Lübben/Lübbenau- Bad Saarow

Afstand: 55 km

U fietst door het Dahmeland met mooie bossen en meren tot Bad Saarow/omgeving. Ooit behorende tot Berlijn, en vandaag de dag komen niet alleen de hoofdstedelingen graag in hun kuuroord. Bad Saarow is ver over de grenzen van Brandenburg als moderne ontspannings- en vakantieoord bekend.

Dag 7: Bad Saarow - Berlijn

Afstand: 55 km

Langs de Spree fietst u voorbij aan het grootste Berlijnse meer, de Müggelsee met een lengte van 4,4 km en 2,6 km breedte. Verder gaat het door Köpenick met haar bezienswaardige binnenstad, voordat u in de namiddag in Berlijn aankomt.

Dag 8: Berlijn - Individuele terugreis

Uw laatste dag van deze fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen in Berlijn.