6-daagse fietsvakantie Oder-Neisse Radweg, Zittau - Frankfurt a.d. Oder

Saksen, Duitsland

  • Fietsen langs de Duitse grens met Polen en Tsjechië
  • Klooster St. Marienthal en de stiftkerk St. Marien
  • Bad Muskau met het Fürst Pückler park
  • Ober- en Niederlausitz
  • Totale lengte ca. 245 km
Oder-Neisse - Grenspaal
Frankfurt a.d. Oder - Duitsland
Oder-Neisse - Zittau
Oder-Neisse - Bad Muskau
Oder-Neisse - Bad Muskau
Oder-Neisse - Gorlitz
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Zittau

Op eigen gelegenheid reist u naar uw hotel in Zittau. Zittau is de meest zuidelijke stad van Saksen. Een wandeling door de stad, gelegen aan het drielandenpunt Duitsland, Polen en Tsjechië, is zeker de moeite waard. Als alternatief biedt zich een uitstapje naar de Tsjechische stad Liberec aan.

Dag 2: Zittau - Görlitz (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Tijd om op de pedalen te stappen. Bij Ostritz ligt het beroemde klooster St. Marienthal. Dit is het oudste vrouwenklooster van de Cisterciënzer orde in Duitsland en bestaat al sinds de oprichting in 1234. De fietstocht gaat verder langs de Neiße en de Poolse grens naar Görlitz. Deze meest oostelijke stad van Duitsland heeft een prachtige historische stadskern. Omdat deze stad in de 2e wereldoorlog verschoond is gebleven van algehele vernietiging vindt u hier nog ca. 4000 gebouwen die onder monumentenzorg vallen.

Dag 3: Görlitz – Bad Muskau (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

U fietst verder over de Oder-Neisse Radweg door de typische heidedorpen van deze regio. Onderweg passeert u Rothenburg in der Oberlausitz. In Bad Muskau nodigt het Fürst-Pückler-Park, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, met zijn orangerie en kasteel uit voor een bezoek. Dit park van ca. 750 hectare strekt zich links en rechts uit over de Neiße en heeft dus zowel een Duits als Pools gedeelte.

Dag 4: Bad Muskau - Guben (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U fietst langs de Neisse naar Forst, stad van de rozen. De stad dankt haar naam aan haar Oost-Duitse Rozentuin die ca. 800 rozensoorten herbergt. Dan pakt u de fiets om verder te rijden door de Niederlausitz. Een gebied dat bekend staat om de talrijke meren, weidse bossen en typisch heidelandschap. Het eindpunt van deze dag is Guben.

Dag 5: Guben – Frankfurt a/d Oder (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag neemt u afscheid van de Neiße. Kort na Guben mondt de Neiße uit in de Oder. Het hoogtepunt van deze dag vormt zeker Neuzelle met de barokke stiftkerk St. Marien gebouwd door Cisterciënzer monniken. Neem in de gelijknamige kloosterbrouwerij een proefje van het lokale brouwsel. Dan neemt u de fiets weer en rijdt langs de Oder naar de universiteitsstad Frankfurt a/d Oder.

Dag 6: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie over een gedeelte van de Oder-Neisse Radweg is ten einde. U reist terug naar huis. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Frankfurt/Oder ook verlengen. Frankfurt/Oder biedt diverse bezienswaardigheden. U kunt ook een uitstapje maken naar de Poolse stad Slublice. Deze is te voet te bereiken via de Stadsbrug.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Oder-Neisse Radweg, Zittau - Frankfurt a.d. Oder?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.