9-daagse fietsvakantie Rijnroute Koblenz - Arnhem

Rijn, Duitsland

  • Fietsen over de oevers van de Rijn
  • Bezoek Keulen, Bonn en Düsseldorf
  • Volg de Rijnradweg vanuit Koblenz naar Arnhem
  • Geschikt voor beginners
Bonn
Rijnroute - Duisburg
Keulen
Rijnroute - Köln
Rheinsteig Koblenz Rijnoever
Dusseldorf
Bekijk alle fotos (17 )

Fietsen langs de Duits Rijn

Tijdens deze 9-daagse fietsvakantie fietst u vanuit Koblenz in Duitsland langs de Middel en Nederrijn naar het Nederlandse Arnhem net over de grens.

Uw fietsvakantie met ADE Actief door Europa start in Koblenz, neem op de eerste dag de tijd voor een boottocht over de Rijn of maak een ritje met de kabelbaan. Vanuit deze mooie stad fiets u over de oevers van de Rijn richting de oude federale hoofdstad Bonn en de unieke domstad Keulen. Tijdens het vervolg van uw fietsreis passeert u ook mooie steden als Düsseldorf en Duisburg voordat u samen met de Rijn in het Nederlandse en historische Arnhem uitkomt. Onderweg passeert u het Zevengebergte in Noordrijn-Westfalen, fietst u langs oude ruïnes en komt u langs de langste hangbrug van Duitsland, de “Golden Gate Bridge am Niederrhein.”

Niveau van de tour:
Dit is een makkelijk te fietsen route over overwegend vlak terrein en over de oevers van de Rijn.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Koblenz

Vandaar reist u op eigen gelegenheid naar Koblenz. Start uw fietsvakantie met een tochtje in de Kabelbaan of een rondvaart op de Rijn en de Moezel. Ook een wandeling over de Rijnpromenade mag niet ontbreken!

Dag 2: Koblenz - Bad Honnef (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt begint u met de eerste etappe van uw fietsvakantie over de Rijnroute. U passeert als eerst het schilderachtige Andernach. Hier kunt u onder andere het Geysir-Erlebniszentrum bezoeken, waar u meer te weten komt over de werking van geisers en mocht u de tijd nemen kunt u per boot naar het natuurgebied Namedyer Werth waar een geiser kunt bewonderen. Verder passeert u vandaag ook Remagen voordat u aankomt in Bad Honnef waar u de dag af kunt sluiten met een wandeling langs de mooie vakwerkhuizen

Dag 3: Bad Honnef - Keulen (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Vandaag brengt de Rheinradweg u naar het Siebengebirge hier kunt de Drachenfels bewonderen, een 321 m hoge dode vulkaan aan de oever van de Rijn. Op de top van de berg vindt u de ruïne van het gelijknamige kasteel. Om op de top te komen kunt u met de Drachenfelsbahn naar boven (een oud tandradspoorlijntje). Hierna volgt u de Rijnroute richting Bonn, de oude federale hoofdstad. Hier kunt u bijvoorbeeld het Haus der Geschichte bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van de stad. Als laatst komt u aan in Keulen, uw overnachtingsplek voor vandaag, een bezoek aan de Dom van Keulen mag niet ontbreken.

Dag 4: Keulen - Düsseldorf (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Na het ontbijt in Keulen fiets u vandaag naar het middeleeuwse stadje Zons. Bewonder de goed bewaard gebleven middeleeuwse stad en haar Rijntoren uit 1388. Hierna fiets u rustig verder over de oevers van de Rijn richting de gezellige stad Düsseldorf. Kom bij van uw fietsdag op het Burgplatz, een van de mooiste pleinen van Europa.

Dag 5: Düsseldorf - Duisburg (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Voor de volgende fietsetappe volgt u de Rijnroute naar Kaiserswerth, bekend om haar schilderachtige ruïne van de Kaiserpflaz. De nog zichtbare overblijfselen zijn afkomstig van de bouw rond 1180. Hierna fiets u naar de industriestad Duisburg. In de middag is een rondvaart in de havens een aanrader. U komt dan meer te weten over het Kolenindustrie in het Rurhgebied. De avond kunt u afsluiten in één van de gezellige restaurants of bars in de binnenhaven van de stad.

Dag 6: Duisburg - Wesel (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Na het ontbijt begint u de dag met een korte rit in de S-Bahn (ca. 6 minuten) voordat u op de fiets stapt richting het Landschaftspark Duisburg Nord. De voormalige ijzerfabriek wordt nu op verschillende manieren gebruikt voor o.a. culturele evenement. Zo is er een duikcentrum gevestigd in de voormalige gashouder, is er een klimtuin en een uitzichtoren. Onderweg op het terrein komt u ook nog meer te weten over de industriële geschiedenis van de kolenverwerker. Hier vervolgt u de route langs de Rijn over de voormalige spoorlijn, parallel gelegen aan de Rijn. U fiets door de mooie natuur langs de Nederrijn en u eindigt de dag in de Hanzestad Wesel met zijn vesting citadel.

Dag 7: Wesel - Emmerich (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Vanuit Wesel fiets u richting Xanten, bekend van het Romeinse Park. Hier is de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana herbouwd. Bewonder spectaculaire gebouwen als de haventempel, het amfitheater, de Romeinse herberg en de imposante stadsmuur met zijn verdedigingstorens. Na een wandeling door de historische binnenstad van Xanten met de weelderig ingerichte St. Viktor-kathedraal, fietst u over de langste hangbrug van Duitsland, de "Gouden Poort aan de Nederrijn". Geniet van de avond in de oude Hanzestad Emmerich aan de prachtige Rijnpromenade.

Dag 8: Emmerich - Arnhem (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Vandaag passeert u de grens van Duitsland en Nederland, maar voordat u dat doet steekt u de ijzeren burg bij Griehausen over. De brug dateert uit 1863 en werd tot 1987 gebruikt voor het treinverkeer, nu is het een monument. Hierna fiets u Nederland in en passeert u het punt waar de Rijn zich splitst in Waal en Niederrijn. Vanaf hier spreekt men van de Rijndelta, die zich uitstrekt tot aan de Noordzee. Over verhoogde dampaden, over sluizen en bruggen fietst u over het goed aangelegde fietspad naar de oude binnenstad van Arnhem.

Dag 9: Vertrek naar huis

Na het ontbijt in het hotel in Arnhem is er een einde gekomen aan u fietsvakantie langs de Rijn. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Een andere optie is om de fietsvakantie te verlengen in Nederland. Bijvoorbeeld met een 6-daagse fietsvakantie van Arnhem naar Rotterdam of andere mooie fietsvakantie over de Veluwe of de Kop van Overijssel.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Rijnroute Koblenz - Arnhem?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Rijnroute Koblenz - Arnhem.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
alles goed verzorgd en geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
we hebben een mooie fietsvakantie gehad, alles was goed geregeld, de hotels waren prima in orde, de bagage was iedere keer op tijd bij het volgende hotel. van te voren werden we op de hoogte gesteld als er een verandering was.
Lees meer