8-daagse fietsvakantie hoge Rijn

9-daagse fietsvakantie hoge Rijn

Rijn, Duitsland

  • Beleef de Hoge Rijn
  • Van Konstanz via Basel tot Freiburg
  • Inclusief de beroemde watervallen in de Rijn
  • Dagetappes van 35 tot 65 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
8-daagse fietsvakantie hoge Rijn
Bekijk alle fotos (6)

Fietsen langs de hoge Rijn van Konstanz tot aan Freiburg biedt u vele onvergetelijke ervaringen. Eeuwenlang vrij van oorlogen presenteert de regio aan de Hoogrijn zich in oude schoonheid. Middeleeuwse stadjes en de oude en nieuwe bisschopssteden Konstanz, Basel en Freiburg verrijken het fascinerende landschap aan de Bodensee en tussen de uitlopers van het Zwarte Woud en de Jura. 

U beleeft de jonge prille Rijn met als hoogtepunt de legendarische watervallen in de Rijn. Ook ht lieflijke Markgrafenland en de cultuurmetropool Basel zullen u zeker bekoren.

Karakter: Overwegend vlak met separate fietspaden en gescheiden fietsstroken. Soms heuvelachtig, wanneer het Rijndal nauwer wordt.

Dag 1: Individuele aankomst in Chlur

Vandaag is uw aankomst in Chur, de oudste stad van Zwitserland. U kunt een wandeling maken door de kronkelende straatjes en langs de beerput in de oude stad. De straatjes zijn een teken van een echt middeleeuws leven. Ga er 's avonds lekker op uit naar een van de vele pubs en geniet van de cultuur.

Dag 2: Excursie naar Disentis

Afstand ca. 65 km

Ten eerste reist u per trein naar Disentis, vanaf hier volgt u de Anterior Rijn door het Surselva dal. De officiële taal is heir Reto-Romaans. Het indrukwekkende landschap van Ruinaulta is duizenden jaren geleden ontstaan door een aardverschuiving. Ca 65 km + treinreis.

Dag 3: Chur - Feldkirch

Afstand ca. 65 km

Fietsend langs de rijn komt u langs de Graubünden, een van de beroemdste wijnbouwgebieden van Zwitserland. U doorloopt het huis van het kind Heidi naar Feldkirch. Het Schattenburg kasteel, een van de best bewaarde kastelen in Centraal-Europa, domineert de stad.

Dag 4: Feldkirch - St. Gallen

Afstand ca. 45 km

Vandaag zult u de Rijn oversteken. Vervolgens brengen de spoorlijnen van Altstätten u naar de regio Appenzell. Gallen, de stad die bekend is geworden door haar canvas en borduurwerk industrie, vergezelt u met koeien en heuvelachtige wegen. De hele wijk St. Gallen Diocesan behoort tot de UNESCO World Heritage site sinds 1983. Ca. 45 km + treinreis.

Dag 5: St. Gallen - Konstanz/Kreuzlingen

Afstand ca. 45 km

Via aangename afdalingen rolt u naar het Bodenmeer, die bereikt kan worden door het mooie plaatsje Arbon. Vervolgens doorloopt u een aantal echt Zwitserse dorpjes en appelboomgaarden naar Konstanz. Onderweg kunt u altijd een pauze nemen in een van de cafés of een sprong wagen in het meer. Aan het einde blijft er nog steeds tijd over voor een bezoek aan het Rosgartenmuseum, of u gaat Konstanz verkennen.

Dag 6: Konstanz - Schaffhausen

Afstand ca. 50 km

Uw fietstour vervolgt zich vanaf Konstanz langs schilderachtige vissersdorpjes. Aan de oever van de Untersee zult u de prachtige middeleeuwse huizen van Stein am Rhein zien, het Bodenmeer eindigt hier.

Dag 7: Schaffhausen - Waldshut-Tiengen

Afstand ca. 60 km

Na een paar kilometer bereikt u de Rheinfall, en dus de grootste waterval van Europa! met een boot nadert u vervolgens het donderende massa water tot een paar meter afstand. U fietst verder langs de Rijn naar het klooster van Rheinau met het prachtige landschap van de Rhine. U zult kunnen genieten van een werkelijkwaar prachtig uitzicht.

Dag 8: Waldshut - Basel

Afstand ca. 50 km

Over Laufenburg fietst u naar Bad Säckingen, waar de langste houten brug van Europa staat. Twee bijzondere musea's wachten hier op uw bezoek: het Museum van Vuilnis en het Trompot Museum waar de romantische geschiedenis van de trompettist van Bad Säckingen wordt verteld. Op de noordelijke oever van de Rijn fietst u naar aanleiding van Rheinfelden naar het station, hier stapt u op de trein naar Basel. Ca. 50 km + treinreis.

Dag 9: Individuele terugreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw reis in Zwitserland, tussen de Alpen en de Rijn. Er is de mogelijkheid uw verblijf te verlengen en Basel te ontdekken.