5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal

Rijn, Duitsland

  • Relaxte fietsvakantie door het Midden-Rijndal
  • Overnachtingen in het luxe Hotel Schulhaus
  • Met boottocht naar de Loreley
  • Rondleiding door het Midden-Rijndal
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek de historie, cultuur en fraaie natuur van het Rijndal

Hier treft u de meest tot de verbeelding sprekende legendes van de Rijn aan! Het verhaal van de Loreley in het Mittel-Rheintal is zo uniek dat het door de UNESCO is bekroond als werelderfgoed. Fiets langs de middeleeuwse burchten langs de Rijn, wijnbouw, bezienswaardige steden en indrukwekkende natuur tijdens de romantische fietsvakantie langs de Rijn. De Romeinen wisten de schoonheid en rijkdom van het Rijndal al op waarde te schatten. U fietst over historische fietspaden en geniet overvloedig van land, volk en regionale specialiteiten.

Met deze fietsvakantie beleeft u een heerlijk relaxte en ontspannen fietsreis vanuit het fraaie hotel Im Schulhaus in Lorch. Bijzonder aan dit fietsarrangement zijn de leuke extra's zoals de rondtour vanaf Assmannshausen. Met de boot vaart u naar Rüdesheim met de beroemde Drosselgasse, u geniet van het uitzicht vanuit de kabelbaan over de wijnranken van Rüdesheim en bovenaan bij het Niederwald-monument maakt u een leuke wandeling langs het Jagdschloss Niederwald en wijnboerderijen. De romantische boottocht van Lorch naar St. Goarshausen is minstens zo leuk. Hier ontdekt u de Loreley, om vervolgens weer terug te fietsen naar het hotel.

Het verblijf in hotel Im Schulhaus maakt de fietsvakantie uniek. Het voormalige schoolgebouw is zeer modern en smaakvol gerenoveerd en biedt comfortabele kamers. U kunt lekker ontbijten in de ontbijtruimte met terras en hier kunt u alvast de lunch klaarmaken voor uw fietstochten. Tevens is er gratis Wi-Fi, receptie van 7.00 tot 21.00 uur, drankjesservice, gratis parkeerplekken, opbergruimte voor fietsen en
wasmachine en -droger.

Extra's:
Fiets bij te huren voor € 19,- p.p.
Verlengingsnacht € 60,- p.p. per nacht inclusief ontbijt.

Dag 1: Individuele aankomst in Lorch

Start van uw fietsvakantie. U verblijft de gehele tijd in het mooie hotel Im Schulhaus in Lorch aan de Rijn. En perfecte uitvalsbasis om het Mittel-Rheintal te ontdekken.

Dag 2: Lorch - Rüdesheim

Afstand ca. 20 km

Vandaag maakt u een leuke rondtour. Eerst fietst u naar Assmannshausen waar u uw fiets kunt achterlaten. Vanaf hier gaat u met de boot naar Rüdesheim. Hier maakt u een stadswandeling door de oude binnenstad en de Drosselgasse tot aan het kabelbaanstation. Hier gaat u met de kabelbaan naar het Niederwald-monument. Vanaf hier wandelt u naar het Jagdschloss Niederwald, door het Osteinische Park met mooie uitzichten en terug met de kabelbaan naar Assmannshausen. Vanaf hier kunt u weer terugfietsen naar het hotel. Duur van de rondtour: 3 tot 5 uur.

Dag 3: Fietsdag naar eigen invulling

Afstand ca. 40 km

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Zo kunt u richting St. Goarshausen en Boppard fietsen of juist de andere kant op naar Mainz en Wiesbaden.

Dag 4: Lorch - Loreley

Afstand ca. 16 km

Vandaag maakt u een onvergetelijke en romantische boottocht naar de beroemde Loreley (optioneel bij te boeken). De rots welke terugkomt in vele sages en verhalen ligt bij St. Goarshausen van waaruit u weer terug kunt fietsen naar Lorch. Onderweg is een tussenstop in Oberwesel aan te raden.

Dag 5: Terugreis of verlenging

Individuele terugreis huiswaarts. U kunt natuurljik verlengen in het mooie Hotel Im Schulhaus.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.