8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg

Mecklenburg Vorpommern, Duitsland

  • Een fietsreis door een bijzonder landschap
  • Beleef de havensteden en schiereilanden
  • Van Lübeck naar Stralsund
  • Inclusief entree Meeresmuseum
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
Bekijk alle fotos (14 )

Afwisselende fietsvakantie door een prachtig landschap!

De Oostzeefietsroute is één van de meest populaire Duitse fietsroutes en de etappes door het Nationale Vorpommerse Merenlandschap tussen de oude Hanzestad Lübeck en Stralsund zijn werkelijk de mooiste in zijn soort. Met meestal de wind in de rug fietst u langs de ongerepte kust van de schiereilanden Fischland, Darss en Zingst. 

Deze fietstocht vol afwisseling leidt u langs het ongerepte kustlandschap van Mecklenburg-Vorpommeren. Het landschap bezielt door zijn fijne zandstranden, oude badsteden,  vissersdorpen en een uniek landschap met ondiepe baaien (“Bodden”) maar ook door de pijnboombossen in de duinen en de imposante steile kusten. Belangrijke, ooit rijke Hanzesteden met prachtige baksteenarchitectuur en talrijke toeristische attracties liggen op uw fietsroute. Ook voor ongeoefende fietsers is deze tocht op de Oostzeekust-fietsroute goed te doen.

Alleen al de traditionele Hanzesteden Lübeck en Stralsund zijn een bezoek waard. De route brengt u tevens naar bekende badplaatsen zoals Warnemünde, Graal-Müritz, Zingst en Sellin. Talrijke vissersdorpjes beschermen zichzelf met een aantal machtige duinen voor de herfststormen van de Oostzee. De rietgedekte huizen in Wustrow en Prerow zullen u betoveren.

Met of zonder uw theaterbezoek eindigt uw fietsweek op het vasteland, in het pittoreske Stralsund, waarvan het historische centrum sinds 2002 een UNESCO werelderfgoed is. Met extra overnachtingen in Stralsund en Lübeck of met een aansluitende reis naar eiland Rügen kunt u uw verblijf ideaal verlengen aan de Oostzee.

Dag 1: Individuele aankomst in Lübeck

De oude, prachtige Hanzestad Lübeck werd in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en elk hoekje bruist van charme. De meesten kennen Lübeck van Holstentor, marsepein en Thomas Mann. Maar er valt veel meer te zien: de scheve bakstenen huizen, stegen en hoven en het stadhuis. En een broodje met vis aan de Trave smaakt bij zonsondergang bijzonder lekker.

Dag 2: Lübeck – Hohen Schönberg / Boltenhagen

Afstand ca. 50 km

De eerste fietsetappe gaat door het kuuroord Travemünde, vervolgens fiets u verder langs de Oostzeekust. Via het natuurgebied Brooker Wald bereikt u Boltenhagen, de tweede oudste badplaats van Mecklenburg. Vanaf de steile kust kunt u de prachtige baai zien. In het achterland bevindt zich het leuke stadje Klütz.

Dag 3: Boltenhagen - Wismar

Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u voor het grootste gedeelte langs de oever van de Oostzee naar de fameuze Hanzestad Wismar. In het historische centrum vindt u talrijke bakstenen gebouwen in gotische stijl. U kunt hier oversteken met de boot naar het eiland Poel. Deze uitstap is de moeite waard, want naast lange, goed onderhouden zandstranden kunt u er ook historische vestingwallen uit de 30-jarige oorlog ontdekken.

Dag 4: Wismar - Kühlungsborn/Bad Doberan

Afstand ca. 65 km

Vandaag fietst u in de richting van Bad Doberan. Steile kusten en de heerlijkste stranden wisselen elkaar hier af. Het Gespensterwald (Spookbos) is eveneens de moeite waard; in dit gemengde bos zijn de bomen door de inwerking van de permanente wind op ongewone wijze vervormd. Geniet van een wandeling door het Engelse park Kamp in Bad Doberan of maak er een ritje met de toeristentrein, Molli, naar het strand.

Route standaard hotels: Wismar - Bad Doberan (ca. 60 km)
Route comfort hotels: Wismar - Kühlungsborn / Warnemünde (ca. 45/70 km)

Dag 5: Bad Doberan / Warnemünde - Wustrow / Ahrenshoop

Afstand ca. 69 km

Wij adviseren u om in Warnemünde op het breedste strand van de Oostzeekust zeker een pauze in te lassen. Via het kunstenaarsdorp Ahrenshoop fietst u naar het schiereiland Fischland. De voormalige grens tussen Mecklenburg en Pommern is tegenwoordig gemarkeerd door de grens tussen de kerken in beide delen. Vanuit Warnemünde kunt u een uitstap naar Rostock maken. U overnacht in de regio van Wustrow.

Dag 6: Wustrow - Zingst

Afstand ca. 45 km

Vandaag verlaat u even het vasteland. U heeft voldoende tijd om het Darss-oerwoud en het romantische Weststrand, dat tot de mooiste stranden ter wereld behoort, te verkennen. Vanuit Prerow kunt u er enkel met de fiets, te voet of met de koets naartoe. Plan zeker voldoende tijd hiervoor in. Via Zingst loopt de tocht weer naar het vasteland naar het voormalige Zweedse Barth waar zich vele gebouwen uit de 13de en 18de eeuw bevinden .Overnachting in Zingst of Barth (15 km verder).

Route standaard hotels: Wustrow - Barth (ca. 45 km)
Route comfort hotels: Ahrenshoop - Zingst / Barth (ca. 40 km)

Dag 7: Barth / Zingst – Stralsund

Afstand ca. 50 km

Uw laatste fietsroute van de fietsvakantie. Uw bestemming is een verder hoogtepunt op deze fietsreis. Reeds van ver groeten de drie torens van de Hanzestad Stralsund. Het voormalige belang als handelsstad is ook tegenwoordig nog in het historische centrum te herkennen en omdat het zo goed bewaard is gebleven, is het bovendien in de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen. Bezoek ook zeker het indrukwekkende Museum für Meereskunde.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Stralsund

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten bij te boeken.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.8
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Fietsen langs de Duitse Oostzee
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2020
We waren met 4 en vonden het een heerlijke fietsvacantie. De roadbook en de Nederlandse beschrijving van de route, de aankomsten en de hotels was prima. De fietspaden waren goed aangegeven en 75% waren afzonderlijke fietspaden en dus erg fijn om te fietsen. De route was erg mooi van natuur en we bezochten meerdere Hanzesteden. De hotels waren steeds goed gelegen en bijna allemaal vlak aan de zee. We hadden wel gekozen voor comfort; we kregen één pension omdat het 4****hotelniet meer vrij was maar ook het pension was perfect gelegen aan de haven, het eten was er goedkoop en lekker en de bediening erg vriendelijk. De ontvangst in de hotels en ook in de restaurants was coronaproof. Sommige Hanzesteden waren erg druk; daar droegen de meeste mensen geen masker. De Duitse wijnen: weissburgunder en graubunder voor wit en de spatburgunder voor rood goed te pruimen en ook het eten was bijzonder lekker Wij vonden de fietstocht een echte aanrader
9.0
Goede organisatie, alles verliep vlot!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Zeer mooi parcours!
9.0
Heerlijk ontspannen fietsen door cultuur en natuur
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2019
We hebben een heerlijke vakantie gehad. De fietsafstanden waren goed te doen, het landschap aangenaam ruim en afwisselend, de steden rijk aan cultuur en de hotels goed verzorgd. We genoten van mooie uitzichten over zee vanaf toppen met korenvelden, van mooie bomenlanen, van verschillende stranden, van rusten in schaduwrijke bossen en na een hete dag een heerlijk terras aan de haven van een oude hanzestad. De Radweg langs de Oostzee voert je langs mooie routes. We hebben een extra dagje op Rügen gefietst en vonden dat een verrijking van de reis. Rostock hebben we bezocht door met de fiets de rondvaartboot uit Warnemünde naar Rostock te nemen. Die dag was wel vol, eerst van Kühlungsborn naar Warnemünde, toen een retourtje Rostock en vervolgens fietsen naar Ahrenshoop. We troffen erg warm weer, maar konden daar goed op inspelen door 's morgens vroeg of 's avonds rond te kijken en in de hitte schaduw of strand op te zoeken. Een heerlijke vakantie.
Lees meer
8.0
Een prima verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
De tocht langs de Oostzeekust was afwisselend. De afstanden prima te doen. De hotels waren heel goed. De stadjes waren leuk, helaas was het in onze vakantieweek erg warm, waardoor we minder bekeken hebben. Regelmatig waren er goede mogelijkheden om het strand op te gaan. Dit zorgt dan weer voor verkoeling. Jammer dat de meeste hotels geen airco hadden. Bagagevervoer was goed geregeld en de transfer terug naar Lübeck ook.
Lees meer