8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg

Oostzee, Duitsland

  • Oostzee fietsvakantie
  • Fietsvakanties inclusief veerboottochten
  • Langs prachtige oude Hanzesteden
  • Mooie stranden
8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg
Duitsland Flensburg Oostzee fietsers
8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg
8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg
Haven Flensburg Duitsland Oostzee
8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen op de Oostzee-Radweg

Deze fietsreis Lübeck naar Flensburg voert u van de Hanzestad Lübeck door de heuvelachtige Holsteinische Schweiz. Prachtige zandstranden bij Timmendorf en Scharbeutz, vissersdorpjes, vuurtorens, vriendelijke en nieuwsgierige mensen, een grandioos uitgestrekt landschap en imposante burgerwoningen – dat staat u allemaal te wachten op deze fijne tocht langs de Oostzee van Lübeck naar Flensburg.

Niveau van de fietstour:
De fietsroute van de Ostsee-Radweg loopt deels door vlak, deels door licht heuvelachtig terrein. U fietst hoofdzakelijk over rustige landwegen, fietspaden, veld- en boswegen. De route loopt niet altijd langs de kust, maar loopt met veel omwegen door het gevarieerde achterland.

Dag 1: Individuele heenreis naar Lübeck

De oude prachtige Hanzestad werd in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en elk hoekje bruist van charme. De meesten associëren met Lübeck het Holstentor, marsepein en Thomas Mann. Maar er valt veel meer te zien: De scheve bakstenen huizen, stegen en hoven, het stadhuis. En een broodje met vis aan de Trave smaakt bij zonsondergang bijzonder lekker. Overnachting in Lübeck.

Dag 2: Lübeck – Neustadt

Afstand ca. 50 km

Tijdens de eerste fietsetappe heeft u steeds weer een heerlijk uitzicht op de Lübecker en Neustädter Bucht. U passeert niet enkel de badplaatsen Timmendorfer Strand en Scharbeutz maar kunt ook een bezoek brengen aan de oudste vuurtoren van Duitsland. Het havenstadje Holstein, waar u overnacht, wordt gekenmerkt door een fjordachtige haven met een pagodevormig pakhuis en een mooi historisch centrum. Overnachting in Neustadt in Holstein.

Dag 3: Neustadt - Heiligenhafen

Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u langs de Mecklenburger Bucht tot aan de badstad Grömitz waar zich een 400 meter lange pier bevindt. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over het acht kilometer lange zandstrand. Langs Grossenbrode, de springplank naar het eiland Fehmarn, fietst u naar uw bestemming Heiligenhafen. Het prachtige historische centrum en de opmerkelijke zoutpakhuizen zijn een wandeling waard. Overnachting in Heiligenhafen.

Dag 4: Heiligenhafen – Schönberg

Afstand ca. 60 km

Het eerste doel van uw etappe van vandaag is Oldenburg, de stad met de oudste gilde van Duitsland. Oude herenhuizen en stegen, de typische heggenmuurtjes van Sleeswijk-Holstein liggen op uw weg. Al gauw bent u in 'Brasilien" en 'Kalifornien'. Neen, dit is geen schrijffout, zo heten de strandgedeelten van Schönberg, waar u vandaag overnacht. Door ongerepte natuur en voormalige zoutmoerassen fietst u nog drie kilometer in het Kieler achterland.Overnachting in Schönberg.

Dag 5: Schönberg – Eckernförde

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u eerst naar Laboe, de zwanenstad. Daar stapt u op de veerboot over de Kieler Fjord waarin het Noord-Oostzee-kanaal uitmondt en u vaart naar Friedrichsort. U kunt ook op het schip blijven en verder naar Kiel varen om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het bondsland Sleeswijk-Holstein. Vervolgens fietst u via het fietspad langs de fjord door het 'Schwedeneck' en langs weg en wei naar Eckernförde. Overnachting in Eckernförde.

Dag 6: Eckernförde – Kappeln

Afstand ca. 40 km

U verlaat de badstad en rijdt in noordelijke richting over het schiereiland Schwansen naar Kappeln. U fietst door snoezige dorpen en de badstad Damp en passeert dolmen en megalieten. In Kappeln, de stad aan de Schlei, zult u zich tijdens een ontdekkingstocht zeker niet vervelen. Hier bevinden zich bijvoorbeeld de grootste windmolen van het bondsland, de 'Heringszaun' en de museumhaven. Overnachting in de regio Kappeln.

Dag 7: Kappeln – Flensburg

Afstand ca. 75 km

Op weg naar Flensburg fietst u door het beschouwelijke Angeln, het land tussen Schlei en Flensburg. Ten slotte rijdt u langs de Flensburger Fjord naar een van de mooiste waterburchten van Duitsland - het Renaissancekasteel in Glücksburg. Na de bezichtiging steekt u de fjord per schip over en bent na een klein half uurtje in Flensburg, de stad der 'Punkte' en de eindbestemming van deze reis. Overnachting in Flensburg.

Dag 8: Individuele terugreis van Flensburg

Na het ontbijt is uw fietsreis van Lübeck naar Flensburg voorbij. Vanzelfsprekend verlengen we uw verblijf in Flensburg graag.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg?