Omgeving KNAUS Rügen

8-daagse fietsvakantie grote Rügentour

Oostzee, Duitsland

  • Dagetappes van 30 tot 45 km
  • Prachtige krijtrotsen
  • Fantastische nationale parken
  • Het romantische Mönchgut
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Omgeving KNAUS Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
oostzee
Bekijk alle fotos (5)

De ideale fietstocht voor uitgebreid de Rügen verkennen in een week. De stille vest Inselmitte, de romantische Mönchgut, Binz en Sellin, Prora, de krijtrotsen, Kaap Arkona, het schiereiland Wittow en de Hiddensee zult u allemaal ontdekken. De Hiddensee biedt een bijna autovrije zone, ideaal om het prachtige eiland te ontdekken op de fiets. Ontdek de flora en fauna van het beschermde gebied en het Nationaal Park of bezoek een van de vele evenementen Hidden Lake. Zandstranden, frisse zeelucht en de prachtige kustlandschappen maken deze fietstocht een unieke ervaring.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

De eerste dag is aangebroken en deze brengt u meteen door in het prachtige Stralsund, u zult ook overnachten in deze plaats.

Dag 2: Stralsund - Bergen

Afstand ca. 45 km

Fietsend over de oude Rügen leidt de weg u naar Altefähr. Langs het strand fietst u richting het westen van het eiland naar Bergen. Aan de rand hier zit het nationale park "Vorpommersche Boddenlandschaft". U zult overnachten in Bergen.

Dag 3: Bergen - Seebäder

Afstand ca. 35 km

De Rugard in Bergen was ooit de plaats van een slavische vesting. Vandaag de dag laat de uitkijktoren u een uitzicht over het hele eiland zien. Via Putbus fietst u over prachtige paden en liedt de route u naar de Oostzeekust van de Rügen waar u zult overnachten in Binz/Sellin.

Dag 4: Excursie naar Mönchgut

Afstand ca. 30 km

Een grote houten poort markeert de ingang van Mönchgut. De Zickerschen bergen met weilanden en Wacholderheide vragen uw aandacht om te blijven hangen. Ontdek de archipel met de mogelijkheid om te kunnen verkorten om terug te keren met de trein. De overnachting is in het zelfde hotel als gisteren.

Dag 5: Seebäder - Sassnitz

Afstand ca. 30 km

Grote heuvels met dichte bossen van Granitz zullen u herinneren aan de duitse bergketens in klein formaat. Vergeet niet af en toe te genieten van de prachtige Oostzee en bijzonder indrukwekkend is het Granitz jachtslot. Vlak en gemakkelijk fietst u langs het strand van Binz naar Mukran, na mukran kunt u wel schepen dromen.

Dag 6: Sassnitz - Wittow/Breege

Afstand ca. 45 km

Vandag vindt u de Krijtrotsen, een mijlpaal van het eiland Rügen. Bezoek het nationale park Centre Königstuhl met zijn ervaren krijt kust. U kunt lekker dwalen door de uitgestrekte beukenbossen en genieten van het uizicht op de Oostzee. U zult al snel een prachtig uizich op Kaap Arkona hebben. U overnacht in Wittow/Breege.

Dag 7: Wittow/Breege - Hiddensee - Stralsund

Afstand ca. 25 km

Per schip gaat u naar het eiland Hiddensee. Het is de moeite waard een wandeling te maken naar de hoogten van Briar. Je kunt rond fietsen als een koning want het eiland is geheel auto vrij! In de middag keren we terug met de veerboot om naar Stralsund te gaan. U overnacht in uw hotel in Stralsund.

Dag 8: Individueel vertrek Stralsund

Aan het eind van de ochtend levert u de fietsen in en de rest van de dag kunt u zelf invullen. U vertrek individueel naar huis wanneer u dat wil of verlengt uw vakantie.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie grote Rügentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Relaxte fietsvakantie Rügen
Op vakantie in Aug 2019
Heerlijke relax fiets vakantie met mooie natuur en leuke dorpjes en kleine steden. Ruim voldoende locaties voor een versnapering, lunch of diner.