oostzee

8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen, en Usedom
  • Een tour langs prachtige kusten, musea, en steden
  • Dagetappes van 35 tot 65 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden

Drie eilanden in eén keer! Deze geweldige fietsvakantie leidt u door de provincie Pommeren aan de zuidkust van de Oostzee, en langs de kusten van de eilanden: Rügen, Hiddensee, en Usedom. U zult verschillende kansen hebben om versteld te staan door de bezienswaardigheden, en om te kunnen genieten van de prachtige natuur, en het magische landschap.

Dag 1: Aankomst in Stralsund

U reist op eigen gelegenheid per eigen vervoer vanuit Nederland naar Stralsund. Voor deze fietsvakantie kunt u ook treintickets bijboeken vanuit elk treinstation in Nederland naar uw startpunt te Stralsund. Deze mooie fietsvakantie start in Stralsund. Deze Duitse staat op de UNESCO WereldErfgoedlijst en is een prachtige startplaats voor uw 8-daagse fietsvakantie. Stralsund is een oude Hanzenstad, en heeft veel bezienswaardigheden, zoals de 'Gorch Fock', een Duitse driemaster gebouwd in 1933, die majestueus in de haven van Stralsund ligt. Uw verblijft de eerste nacht in Stralsund of directe omgeving.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Noord Rügen

Afstand: 25 km

Op de 1e dag van uw fietsvakantie neemt u 's ochtends de veerboot naar het Hiddensee eiland. Hier kunt u genieten van de stilte van de natuur, aangezien er op dit eiland geen auto's zijn toegestaan. Dit prachtige woongebied was ooit de woonplaats van literaire schrijver, en Nobelprijswinnaar G. Hauptmann. Vanaf de vuurtoren van Hiddensee, de Dornbuscher leuchtturn, kunt u Noord-Rügen, Granitz en Stralsund zien, ook kunt u de kliffen van het Deense eiland Møn zien. Geniet van het uitzicht wanneer u op de fiets over het eiland fietst. In de middag neemt u de veerboot naar Rügen. Overnachting op het schiereiland Wittow of Glowe.

Dag 3: Wittow - Bergen & Omgeving

Afstand: 55 km

Uw vervolgt u reis en gaat vandaag fietsen over een landtong genaamd de 'Schaabe' richting het schiereiland Jasmund. Deze dag geeft u verschillende routes om naar Bergen te fietsen, zo kunt u via de kaap de 'Köningsstuhl' en de krijtrotsen van Rügen naar Sassnitz, u kunt door de vakantieoorden fietsen in het midden van het eiland (langer), of u kunt vanaf Glowe langs Sagard naar Bergen (kortere fietsroute). U verblijft en overnacht in Bergen of omgeving.

Dag 4: Bergen - Greifswald

Afstand: 55 km

Vandaag staat een fietstocht naar het zuiden van Rügen op het prograam en gaat u richting de veerboot van Glewitz naar Stahlbrode (kosten van deze veerboot is ca. € 2.40 per persoon), en kan betaald worden bij de veerboot). Tijdens deze reis richting de veerboot kunt u door Putbus fietsen, Putbus is een stad met geschiedenis aangezien het gesticht is door kroonprins Wilhelm-Malte, die deze stad ook als zijn woonplaats koos. De orangerie en de stallen van de oude stad hebben de oorlog overleefd, en bevinden zich in een prachtig park. Nadat u de veerboot heeft genomen komt u aan in Greifswald, dit is de stad waarin C.D. Friedrich, een 19e-eeuwse landschapsschilder is geboren. Ook staan in Greifswald de ruïnes van het Eldena klooster, een universiteit, authentieke pubs, en een haven. Kort samengevat is Greifswald een centrum van westerse cultuur. Overnachting in Greifswald of omgeving.

Dag 5: Greifswald - Usedom

Afstand: 60 km

Op de 4e dag van uw fietsvakantie neemt u 's morgens de trein richting Anklam, dit is de stad waarin Otto Lilienthal, een pionier in de menselijke luchtvaart, is geboren. Als u in Anklam bent zult u waarschijnlijk het Otto Lilienthal museum willen bezoeken. Er staat u vandaag een waanzinnige tour te wachten, aangezien u vandaag over de Peene rivier zult fietsen naar de 'Karniner Eisenbahnhubbrücke', een spoorweghefbrug. Vervolg hierna uw reis naar het kleine dorpje Usedom op het eiland Usedom naar de Stettin lagune. Vervolgens fietst u verder via Kamminke, Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin. U verblijft in één van deze dorpen.

Dag 6: Noord-Usedom

Afstand: 35 km

Op de 5e dag van uw fietsvakantie gaat u in de richting van het noorden fietsen en komt u langs de adembenemende Baltische Zeekust te fietsen. Fiets van dorp naar dorp vanwaar u in Peenemünde gaat komen. Hier kunt u tussenstop maken en een kijkje nemen in het Historisch-Technisch Museum, waar exposities worden gehouden van Von Brauns Raket installaties en testgebieden. Overnachting in Zinnowitz of in Karlshagen of directe omgeving

Dag 7: Greifswald - Stralsund

Afstand: 65 km

U vervolgt u reis langs Wolgast en Peenemünde langs de baai, door een dennenbos en langs de kustlijn richting Greifswald. Hier kunt een bezoek brengen aan het Staatsmuseum met prachtige kunstgalerie. Vanuit Greifswald neemt u vanuit het lokale treinstation de trein (tickets inclusief) terug naar Stralsund (de trein vertrekt elk uur). Uw startpunt is tevens het eindpunt van deze fietsvakantie. Bij aankomst in Stralsund kunt u onder andere een kijkje gaan nemen in diverse musea; waaronder het Meeresmuseau/Ozeaneum, het grootste publieke aquarium van Europa, het stadhuis en de Marienkirche. U overnacht in Stralsund.

Dag 8: Eindpunt Stralsund

na het ontbijt is deze fietsvakantie ten einde en reist u vanuit Stralsund per eigen vervoer of trein terug naar Nederland. U kunt er ook voor kiezen om uw verblijf eventueel nog te verlengen met een hotelovernachting of andere reis in deze Duitse regio.