7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

8-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Met alle hoogtepunten van de Oostzeekust
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen en Usedom
  • Dagetappes van 15 tot 50 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

Ontdek drie eilanden tijdens deze fietstocht langs de mooie Oostzeekust: het autovrije eiland Hiddensee, Rügen met de bekende krijtrotsen en het vakantie-eiland Usedom met de keizerlijke badplaatsen. Uw fietsweek begint op het vasteland, in het pittoreske Stralsund, waarvan het historische centrum sinds 2002 een UNESCO werelderfgoed is.  In Stralsund is zeker ook een bezoek aan het Zeemuseum de moeite waard.

Geniet van de levendigheid op de pieren en van de schoonheden van de natuur die u elke dag weer kunt ontdekken. Beleef de uitgestrekte zandstranden, vuurtorens, eenzame dennenwouden. Het nationaal park Jasmund is een natuurparadijs par exellence met zijn 500 hectare beukenwoud, venen, weiden en meren. Geniet ook van de wereldberoemde krijtrotsen.

Fietsend langs de kust waar u de mogelijkheid heeft om aan een van de mooie zandstranden te gaan zwemmen. De route loopt gedeeltelijk over vlak en regelmatig over heuvelachtig terrein. De wegen in het nationaal park Jasmund zijn veeleisend. U fietst voornamelijk langs rustige wegen en fietspaden, veld- en boswegen, af en toe ook over zandig terrein of betonplaten.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Uw startpunt van de fietstocht is de oude Hanzestad Stralsund. Maak een wandeling door de oude stad die werd ontwikkeld door slaven destijds. In deze stad is een gebouw met een Zweeds ontwerp zelfs tot UNESCO werelderfgoed genoemd. Ook is een bezoek aan het Maritiem Museum de moeite waard.

Dag 2: Stralsund – Breege Juliusruh

Afstand: 15 km

In de ochtend neemt u de veerboot die u naar het eiland Hiddensee brengt. U zult al gauw de hoge vuurtoren van 28m ontdekken. 'S middags gaat u over zee naar het schiereiland Wittow op Rügen. Degene die nog alle energie over hebben en nog steeds niet moe zijn kunnen naar Kaap Arkona gaan. Ca. 15km + boot.

Dag 3: Breege/Juliusruh – Sassnitz

Afstand: 45 km

De rondreis brengt u vandaag van het schiereiland Wittow naar Jasmund. Al snel neemt u een pauze in het Nationale Jasmundpark. Gasten kunnen hier genieten van indrukwekkende uitzichten over de Baltische zee vanaf het beroemde plateau op de krijtrotsen van King Chair. Een oude houten trap met 412 treden leidt u naar het strand. Uw overnachting is in Sassnitz.

Dag 4: Göhren

Afstand: 40 km

Eenmaal iets buiten Sassnitz vind u een aantal kilometer verderop de indrukwekkende gebouwen van Prora. Hun huidige stadium is benoemd tot de grootste badplaats in Sellin op Rügen, de langste zee brug is gelegen in binz. Geniet van de Rügen door een langse stadwandeling te maken in de avond.

Dag 5: Göhren - Greifswald

Afstand: 50 km

Aan het begin van deze dagetappe kunt u genieten van een bijzonder hoogtepunt: Orlando Furioso, de historische stoomlocomotief uit de 19e eeuw brengt u naar Putbus. Na een aantal kilometer fietsen op gaat u de met de veerboot terug naar het vaste land. U komt aan in de traditionele hansestad Greifswald. Ca. 50 km + boot en treinreis.

Dag 6: Greifswald - Wolgast

Afstand: 50 km

Vandaag de dag fietst u langs de kust van de oostzee naar Wolgast, de toegangspoort tot het eiland Usedom. U komt langs betoverende meren, landschappen en schilderachtige kunst. U heeft de mogelijkheid een avondwandeling te maken door de charmante oude stad Wolgast met prachtige vakwerk huizen.

Dag 7: Wolgast - Bansin/Heringsdorf

Afstand: 40 km

U fietst vandaag over de Peenestorm en komt aan in Usedom, het laatste eiland van de drie eilanden. De tour neemt u mee langs de zogenaamde Krumminer Wiek tot aan Ostseebad Zinnowitz. Vanaf daar vervolgt de tour zich langs de kust. Op de terugweg stuit u herhaaldelijk op prachtige zandstranden en beriekt u prachtige keizerlijke resorts.

Dag 8: Individueel vertrek of verlening

Uw eilandentour eindigt na het ontbijt. U heeft de mogelijkheid uw verblijf uit te breiden als u nog geen afscheid wilt nemen.