7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

7-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddense & Usedom

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen, en Usedom
  • Een tour langs prachtige kusten, musea, en steden
  • Dagetappes van 30 tot 50 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
rugen fietsvakantie
oostzee rugen
oostzee
Bekijk alle fotos (4)

Ervaar en ontdek de eilanden van Rügen, de Hiddensee en Usedom per fiets, boot en trein. De hanzesteden Stralsund en Greifswald zijn met liefde gerestaureerd maar laten toch nog de prachtige oude panden zien. De havens en kerken zullen u doen verbazen en zullen u uitnodigen om langs te komen. Met de prachtige kliffen en stranden is het genieten van de natuur, niet te vergeten is dat de stranden één van de mooiste van europa zijn.

Deze 7-daagse tour heeft dagetappes van ongeveer 25 tot 50 km.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

Aankomst in Stralsund, u overnacht in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Noord-Rügen

Afstand: 35 km

U vertrekt in de ochtend naar de Hiddensee. In de middag neemt u de veerboot naar Rügen en u kunt ook een fietstocht maken langs de kaap van Arkona. U overnacht in Wittow/Breege

Dag 3: Noord-Rügen - Wittow/Breege - Bergen

Afstand: 50 km

Over het lange strand van Schaab fietst u naar het schiereiland Jasmund met de beroemde krijtrotsen. Vervolgens reist u langs het nationale park van Sassnitz. U kunt verder reizen via Mukran of een omweg nemen via Binz in het centrum van het eiland naar Bergen.

Dag 4: Bergen - Greifswald

Afstand: 45 km

Via putbus, de witte stad van Rügen, kunt u nog de laatste plekjes bezoeken voordat u per veerboot terug reist naar het vasteland. U fietst op een schaduwrijke straat naar Greifswald en zult hier ook de nacht door brengen.

Dag 5: Greifswald - Zinnowitz/Nordusedom

Afstand: 45 km

Door het rustige achterland en de rustige wegen fietst u rond het eiland. Over trassenheiden volgt het parcour zicht door de duinen en bossen naar Zinnowitz. De oude hotels in Wilhelmine stijl hebben de sfeer van Zinnowitz bewaard. U overnacht in Zinnowitz.

Dag 6: Nordusedom-Kaiserbäder

Afstand: 35 km

Vanaf het strand heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de uitgestrekte kustlijn van de Peenemünde. De route vervolgt zich door de drie zusters Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck. Heringsdorf is het meest elegante en oudste resort op Usedom. U kunt heerlijk wandelen over de boulevard van Heringsdorf die is verbonden met Bansin en Ahlback. U overnacht in één van de drie keizerlijke baden.

Dag 7: Individuele terugreis

Dag 7 en tevens de laatste dag vertrekt u naar huis of verlengt u de vakantie.