7-daagse fietsvakantie Münsterland

7-daagse fietsvakantie Münsterland

Nordrhein-Westfalen , Duitsland

  • Ontdek het groene Münsterland
  • Fietsreis kort over de Nederlandse grens
  • Vanuit Münster richting Bad Bentheim en terug
  • Inclusief halfpension
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Münsterland
7-daagse fietsvakantie Münsterland
Bekijk alle fotos (2)

In de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Woud ligt het ongerepte Münsterland. U fietst hier langs veel middeleeuwse dorpen en steden. Het grensgebied staat bekend om de vele goed onderhouden fietspaden en de prachtige groene natuur.

Deze 7-daagse fietsvakantie start in de fietsvriendelijke bisschopstad Münster,  op een steenworp afstand van de Nederlandse grens bij Twente. De universiteitsstad heeft een rijk verleden die werd gevormd in de middeleeuwen als bloeiende Hanzestad. Via Steinfurt fietst u via Bad Bentheim langs de Nederlandse grens naar Ahaus om vervolgens weer het Münsterland in te trekken. Deze fietsvakantie kenmerkt zich door voornamelijk vlakke fietsroutes met af en toe een korte klim.

Dag 1: Aankomst in Münster

Na uw aankomst in Münster kunt u de stad verkennen met een wandeling door het oude stadsgedeelte vol afwisseling. Karakteristieke puntgevelhuizen met arcaden, exclusieve winkelsin de mooie oude binnenstad. Op de Domplatz vindt u de astronomische klok welke de schoonheid uit de middeleeuwen toont, met een kalender die loopt tot het jaar 2071.

Dag 2: Münster - Steinfurt/Borghorst

Afstand ca. 48 km

De eerste fietsdag gaat vanuit Münster naar Steinfurt-Boghorst. Vanaf Greven volgt u de route langs de rivier de Ems. Hier komt u onder andere langs Burgsteinfurt met het Bagnopark. Dit voormalige lusthof heeft een exotisch parklandschap met een Chinees paleis en een Griekse tempel.

Dag 3: Steinfurt/Boghorst - Bad Bentheim

Afstand ca. 56 km

Net buiten Steinfurt komt u langs het fraaie, geheel door water omgeven, kasteel Steinfurt dat nog wordt bewoond. Een wandeling door de schilderachtige omgeving is absoluut de moeite waard! Via een oude spoorlijn fietst u naar Rheine. Langs de Ems verlaat u dit gezellige stadje om al spoedig langs Kloster Bentlage te komen. Dit klooster ligt in een park en is door de Broerders van de Kruisherenordein 1437 gesticht.

Dag 4: Bad Bentheim - Alstätte

Afstand ca. 52 km

Bad Bentheim is vooral bekend om zijn middeleeuwse kasteel, gebouwd van de lokale Bentheimer zandsteen. Wetenswaardigheden over de geologie van deze steensoort zijn te vinden in het Zandsteen-museum. Deze dag komt u door het Nederlandse Losser. Via de rivier de Dinkel komt u door het Duitse Gronau. Bij het grensgebied vindt u veel beschermde natuurgebieden met vochtige weiden en heidelandschappen.

Dag 5: Alstätte - Billerbeck

Afstand ca. 40 km

Van Ahaus vervolgd u de fietsvakantie naar het geleidelijk iets glooiender gebied rond Billerbeck, waar ook het standplaatshotel is gevestigd. Billerbeck is in Duitsland bekend als bedevaartplaats met de Ludgerus-Dom en is een leuk vriendelijk plaatsje met schilderachtige oude huizen.

Dag 6: Billerbeck - Münster

Afstand ca. 34 km

Vandaag verlaat u de gezellige sfeer van Billerbeck en gaat de laatste fietsdag langs de waterburcht Havixbeck, Burg Hülshoff en diverse fraaie buitenhuizen. U fietst over het pad van de voormalige stadswal de bisschopsstad Münster weer binnen.

Dag 7: Terugreis vanuit Münster

Dit is alweer het einde van uw fietsvakantie. U kunt natuurlijk nog verlengen in de mooie stad Münster. Dit kan al vanaf € 95,- p.p.p.n.