hanze rondtour kiel

7-daagse fietsvakantie Noordzeeroute

Nedersaksen, Duitsland

  • Fietsreis door Nedersaksen en Schleswig-Holstein
  • Van Bremen naar Kiel
  • Water, machtige schepen en sluizen
  • Zeer gemakkelijk te fietsen routes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
hanze rondtour kiel
Bekijk alle fotos (5)

Van de Weser langs het Noord-Oostzee-kanaal tot aan Kiel met deze 7-daagse fietsvakantie. Duitsland's kusten grenzen aan de rauwe Noordzee en de binnenzee van de Oostzee. Weser en Noord-Oostzee-Kanaal voeren u hier van Bremen naar Kiel door landschappen, in welke de afstand tot zee goed merkbaar wordt: zoals in de havens met het schouwspel van machtige schepen, de grote sluizen van het kanaal of in het scheepsvaartmuseum in Bremerhaven. 

De grenzeloosheid van de zee werkt ook op het land en zijn bewoners. Het smachtende verlangen naar vrijheid manifesteert zich in de steden en dorpen en op eindeloze moerasgebieden. Vergeet alledaagse hectiek. Deze fietsreis biedt u comfort en gemak.

Karakter: Licht - Alle fietsroutes zijn overwegend vlak of verlopen in lichte golven. Er wordt meestal op geasfalteerde fietspaden gefietst of bestrate landwegen. Zeer geschikt voor beginners en groepen.

Dag 1: Individuele aankomst in Bremen

Individuele aankomst in Bremen in de namiddag. U krijgt hier eerst een informatiegesprek over de fietsroutes. Aansluitend heeft u de gelegenheid om Bremen in de avond te verkennen.

Dag 2: Bremen – Bremerhaven

Afstand ca. 65 km

Vandaag volgt u de Weserrradweg en neemt u de Blexenveerpont naar Bremerhaven met zijn fraaie havenomgeving, het Auswandererhaus en de Duitse Scheepsvaartmuseum. Uw fietsroute voert langs de Weser (80 km) of u neemt de directe weg (65 km).

Dag 3: Bremerhaven – Cuxhaven

Afstand ca. 55 km

"Wursten" heet het land tussen de Bremerhaven en Cuxhaven, welke u vandaag doorkruist. Heerlijk wijdse vlaktes, levendige dorpen en moerasgebieden pronken het landschap. U bereikt de beroemde havenstad Cuxhaven, welke met wadvlaktes tot twee nationale parken en het UNESCO-Wereld erfgoed behoort.

Dag 4: Cuxhaven - Brunsbüttel

Een boottocht brengt u over de Elbe naar Brunsbüttel. De huizen in de oude stadskern zijn net zo bezienswaardig als de machtige sluizen bij het Noord-Oostzee-kanaal.

Dag 5: Brunsbüttel - Rendsburg

Afstand ca. 60 km

Een leuke invulling van deze dag is het volgen van de 3,2 km lange 'blue line' in Rendsburg met 30 aanliggende cultuurlocaties en bezienswaardigheden van de stad. Bezienswaardig is ook zeker de scheepsbegroeting bij het kanaal.

Dag 6: Rendsburg - Kiel

Afstand ca. 45 km

Over de aantrekkelijke kanaalweg fietst u op de zuidzijde van het kanaal tot aan Kiel. De stad is met haar Zweden- en Noorwegenhaven een deur naar Scandinavië. Hier eindigt uw Noord-Oostzee-kanaal fietsreis.

Dag 7: Terugreis vanaf Kiel

Vandaag is uw terugreis naar het starthotel in Bremen. Ook kunt u verlengen in Kiel of Bremen.