Venetië

9-daagse fietsvakantie München - Venetië

München, Duitsland

  • München, hoofdstad van de Bavaria
  • Tegernsee, een prachtig helder meer
  • Cortina d'Ampezzo, het paraltje van de Dolomieten
  • Treviso, de stad van de mode
  • Venetië, romantisch en cultureel
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Venetië
Venetië
Venetië
Beieren Neuschwanstein
Oostenrijk wandel
rivier gardon
Bekijk alle fotos (11)

De fietstour van München naar Venetië is pure ontspanning, u doorkruist de Alpen van Duitsland door Oostenrijk naar Italië. U gaat de 3 verschillende culturen ontdekken en zult genieten van de cultuur en niet te vergeten, de natuur. De tour start in de hoofdstad van Bavaria, München, en leidt u langs de Bavarian meren en Tiroolse rivieren naar de Dolomieten en uiteindelijk naar de poorten van Serenissima, Venetië. De service om uw fietsvakantie heen maakt alles een stuk gemakkelijker! Al met al een ontspannen maar ook zeker avontuurrijke ervaring.

Dag 1: Individuele aankomst München

Dit is de eerste dag van uw fietsvakantie en die brengt u door in München. U komt vandaag individueel aan in München, als u eerder bent en de tijd hebt raden wij u zeker aan om deze stad te verkennen. Een prachtige stad en tevens hometown van de Oktoberfesten.

Dag 2: München - Tegernsee

Afstand ca. 60 km

U verlaat vandaag München fietsend langs de rivier Isar, u bevindt zich midden in de natuur met een prachtig landschap. De rivier brengt u verder naar het zuiden en u arriveert bij de Tegernsee, een bekende plek voor toeristen, tevens een van de schoonste meren van Bavaria.

Dag 3: Tegernsee - Jenbach

Afstand ca. 70 km

Vandaag volgt u voor een groot deel van de dag de rivier Isar die u begeleidt in de regio Achensee. U kunt gebruik maken van een boottrip over het meer van Achen voordat u uw reis vervolgt naar de Inn vallei, u eindigd en overnacht in Jenbach.

Dag 4: Jenbach - Mühlbach

Afstand ca. 90 km

Vanaf Jenbach fietst u over het fietspad lang de rivier Inn naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Bezoek het historische centrm van Innsbruck en het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan het bekende Goldenen Dachl. U kunt ook op excursie naar Mount Isel en gaan ski-jumpen, of rustig genieten van het Berg-Isel-Museum. Vervolgens reist u per bus of trein naar de Brenner pass bij de grens van Oostenrijk en Italië. Er staan een aantal gebouwen die u zullen doen denken aan de grens tussen de 2 Europese landen. Vanaf de Brenner pass fietst u langs de oude spoorrail door Sterzing en Fortezza en verder naar Mühlbach

Dag 5: Mühlbach - Niederdorf/Toblach

Afstand ca. 60 km

Vanaf Rio di Pusteria volgt u de fietspaden die u leiden naar de Pusteria en vervolgens fietst u langs de Mülbacher Klause, een voormalige grenspost. Fietsend langs de rivier Rienz zult u arriveren in Brunico, wij raden u aan om de volkskundemueums te bezoeken. Vanaf Brunico fietst u verder langs de rivier naar Niederdorf/Toblach waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 6: Niederdorf/Toblach - Pieve di Cadore

Afstand ca. 60 km

U volgt vanaf hier het fietspad langs de oude spoorweg in de Dolomieten langs Lake Toblach en de begraafplaats van de eerste wereldoorlog. Na een korte tussenstop bij het bekende Three Peaks punt zult u door fietsen naar Lake Landro en uiteindelijk de grens tussen de provincie Bozen en Belluno bereiken. Vanaf dit punt fietst u bergafwaards naar Cortina d'Ampezzo, het zogenoemde pareltje van de Dolomieten. Uw tocht zal nog een stukje dalen en u fietst langs de berggroep Sorapis, rechts van u ziet u de Cinque Torri. U fietst nu het laatste stukje en dat leidt u naar Pieve di Cadore.

Dag 7: Pieve di Cadore - Conegliano

Afstand ca. 100 km

U begint deze tour met fietsen op een fietspad dat u leidt naar Longarone. Deze stad is herbouwd binnen de kortste tijd nadat er stenen naar beneden zijn gerold in 1963. Vanaf Longarone fietst u naar Conegliano waar u de nacht doorbrengt.

Dag 8: Conegliano - Venetië

Afstand ca. 90 km

U zult de Alpen verlaten vandaag en in Treviso arriveren, de stad van de mode. Onderweg kunt u de prachtige villa's bewonderen die zijn gebouwd door Palladio. Palladio heeft voor prachtige gebouwen gezorgd die in Venetië staan. U gaat de rivier Sile volgen die u naar Venetië leidt, hier kan de verkenning beginnen van de Serenissima!

Dag 9: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vandaag individueel naar huis, het is uiteraard ook mogelijk uw vakantie te verleningen in het prachtige Venetië.