Landschap oostenrijk

8-daagse fietsvakantie München - Gardameer

Gardameer, Italië

  • Hoofdstad München
  • Tegernsee, wonderbaarlijk helder meer
  • Säben klooster in Klausen
  • Wijnproductie in Kaltern en Tramin
  • Musea's bezoeken en cultuur snuiven in Bozen
  • Gardameer
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Landschap oostenrijk
omgeving camping Del Garda
Gardameer
Rijn St Goar
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (8)

Deze fietstour van München naar het populaire Gardameer is niet alleen pure ontspanning maar ook een fantastisch avontuur door de Alpen in Duitsland naar Oostenrijk en Italië. Vanaf Brixen fietst u langs de rivier Etsch naar het grootste meer van Italië, het Gardameer. U zal alle drie de landen mee maken, kleine fietspaden, smalle steegjes en ongelofelijk mooie bezienswaardigheden. De tour start in de Hoofdstad München, en leidt u langs de Bavaria meren naar de grens van Italië. Fietsend langs de Wipp vallei en de Eisack vallei komt u aan in de hoofdstad Bozen in zuid Tirol. Hier brengt u een bezoek aan the Iceman. Langs de rivier Etsch zult u fruit en wonderbaarlijke mooie groene velden tegenkomen die u leiden naar het Gardameer.

Dag 1: Individuele aankomst in München

Vandaag komt u individueel aan in uw hotel in München. Als u eerder aankomt kunt u München bezoeken.

Dag 2: München - Tegernsee

Afstand ca. 60 km

Vandaag verlaat u München en fietst u langs de rivier Isar, u zult zich bevinden in de wonderschone natuur van Duitsland. U zult arriveren in Tegernsee, een bekende plek voor toeristen in de Bavarian Alps, Tevens een van de helderste meren van Bavaria.

Dag 3: Tegernsee - Jenbach

Afstand ca. 70 km

Vandaag volgt u grotendeel de rivier Isar die u leidt in het vakantiegebied en teven meer, Achensee. Geniet van uw boottocht op het meer van Achen voordat u uw weg vervolgt naar de Inn vallei en aankomt in Jenbach.

Dag 4: Jenbach - Brixen

Afstand ca. 90 km

Vanuit Jenbach fietst u langs de rivier Inn naar de hoofdtad Innsbruck. Bezoek de historische stad met haar bekende "Goldenen Dachl" of ga op excursie naar de berg Iel waar u kunt Ski-jumpen. Ook kunt u het rustiger aan doen en het "Berg-Isel-Museum" bezoeken. Het laatste stuk van vandaag van Innsbruck naar de Brenner pass reist u met de trein of bus. Vanaf de Brenner pass fietst u langs een oude spoorweg naar Sterzing, Fortezza en uiteindelijk naar Mühlbach.

Dag 5: Brixen - Bozen

Afstand ca. 40 km

De tour vervolgt zich langs de Eisack vallei, u fietst door Klausen naar Waidbruck en hier heeft u een prachtig uitzicht op de Trostburg. Vanaf hier word de vallei smaller en u zult aankomen in de hoofdstad van zuit Tirol, Bozen.

Dag 6: Bozen - Trento

Afstand ca. 65 km

Vanaf Bozen gaat u uw reis vervolgen. U kunt langs het oude spoor fietsen naar Überetsch en vervolgens naar Kaltern en het meer van Kaltern. In salurn verlaat u de duits sprekende provincie van zuid Tirol en komt u aan in het bekend Trento, bekend van de wijngaarden.

Dag 7: Trento - Riva del Garda

Afstand ca. 50 km

Na het passeren van Trento verlaat u de Etsch vallei en reist u via een 287 meter hooggelegen plaats genaamd San Giovanni door naar het Gardameer.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Riva del Garda

Vandaag is de laatste dag aangebroken en vertrek u individueel naar huis of verlengt u uw reis.