8-daagse fietsvakantie München - Gardameer

Gardameer, Italië

  • Hoofdstad München
  • Tegernsee, wonderbaarlijk helder meer
  • Säben klooster in Klausen
  • Wijnproductie in Kaltern en Tramin
  • Musea's bezoeken en cultuur snuiven in Bozen
Landschap oostenrijk
omgeving camping Del Garda
Gardameer
Rijn St Goar
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (8 )

Deze fietstour van München naar het populaire Gardameer is niet alleen pure ontspanning, maar ook een fantastisch avontuur door de Alpen in Duitsland naar Oostenrijk en Italië. Vanaf Brixen fietst u langs de rivier Etsch naar het grootste meer van Italië, het Gardameer. U zal alle drie de landen mee maken, kleine fietspaden, smalle steegjes en ongelofelijk mooie bezienswaardigheden. De tour start in de hoofdstad München en leidt u langs de Bavaria meren naar de grens van Italië. Fietsend langs de Wipp vallei en de Eisack vallei komt u aan in de hoofdstad Bozen in Zuid-Tirol. Hier brengt u een bezoek aan de Ötzi. Langs de rivier Etsch zult u fruit en wonderbaarlijke mooie groene velden tegenkomen, die u naar het Gardameer leiden.

Tourkarakter: De fietstocht van München naar het Gardameer is een zeer gevarieerde tour. Het meest veeleisende gedeelte over de Alpen (Innsbruck-Brenner) kan per trein worden ingekort. Van het Etschtal tot het Gardameer is er een enkele lange klim te overwinnen. Onderweg is er genoeg tijd voor cultuur of ontspanning. De fietstocht is geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar.

Dag 1: Individuele aankomst in München

Vandaag komt u individueel aan in uw hotel in München. Als u eerder aankomt kunt u München bezoeken.

Dag 2: München - Bad Tölz

Afstand ca. 60 km

Vandaag verlaat u München en fietst u langs de rivier Isar, u zult zich bevinden in de wonderschone natuur van Duitsland. U passeert kloosters en fietst langs de velden van de Isar tot aan de stad Bad Tölz met zijn prachtige binnenstad.

Dag 3: Bad Tölz - Maurach/Jenbach

Afstand ca. 70 km

Vandaag volgt u grotendeel de rivier Isar die u leidt tot het Sylvensteinmeer. Via het natuurpark Karwendel passeert u de Duits-Oostenrijkse grens en komt u in de regio Achensee met het gelijknamige meer. Geniet van uw boottocht op het meer van Achen voordat u uw weg vervolgt naar de Inn vallei en aankomt in Jenbach of Maurach (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Dag 4: Jenbach - Brixen

Afstand ca. 90 km

Vanuit Jenbach of Maurach fietst u langs de rivier Inn naar de hoofdtad Innsbruck. Bezoek de historische stad met haar bekende "Goldenen Dachl" of ga op excursie naar de Bergisel met zijn skischansen. Het laatste stuk van vandaag van Innsbruck naar de Brenner pass reist u met de trein of bus. Vanaf de Brenner pass fietst u langs een oude spoorweg naar Sterzing, Fortezza en uiteindelijk naar Mühlbach.

Dag 5: Brixen - Bozen

Afstand ca. 40 km

De tour vervolgt zich langs de Eisack vallei, u fietst door Klausen naar Waidbruck en hier heeft u een prachtig uitzicht op de Trostburg. Vanaf hier word de vallei smaller en u zult aankomen in de hoofdstad van Zuid-Tirol, Bozen.

Dag 6: Bozen - Trento

Afstand ca. 65 km

Vanaf Bozen gaat u uw reis vervolgen. U kunt langs het oude spoor fietsen naar Überetsch en vervolgens naar Kaltern en het meer van Kaltern. In Salurn verlaat u de Duits sprekende provincie van Zuid-Tirol en komt u aan in het bekend Trento, bekend van de wijngaarden.

Dag 7: Trento - Riva del Garda/Torbole

Afstand ca. 50 km

Na het passeren van Trento verlaat u de Etsch vallei en reist u via een 287 meter hooggelegen plaats genaamd San Giovanni door naar het Gardameer.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Riva del Garda/Torbole

Vandaag is de laatste dag aangebroken en vertrek met de terugtransfer naar München (alleen op zaterdag) om van daar uit naar huis te reizen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie München - Gardameer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.