12-daagse fietsvakantie München - Venetië

München, Duitsland

  • München, hoofdstad van de Beieren
  • Tegernsee, een prachtig helder meer
  • Innsbruck, de hoofdstad van Tirol
  • Cortina d'Ampezzo, het paraltje van de Dolomieten
  • Vittorio Veneto, met de bekende kathedraal Santa Maria Assunta
  • Treviso en Venetië
Munchen-Venetie
Panorama bergen
fietsers uitzicht
kaartlezen venetie
kaartlezen
fietspad
Bekijk alle fotos (18 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aakomst München

U komt vandaag individueel aan in München, als u eerder bent en de tijd hebt raden wij u zeker aan om deze stad te verkennen. Een prachtige stad en tevens hometown van de Oktoberfesten.

Dag 2: München - Bad Tölz (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U verlaat vandaag München fietsend langs de rivier Isar, u bevindt zich midden in de natuur met een prachtig landschap. De rivier brengt u verder naar het zuiden en u arriveert bij de Tegernsee, een bekende plek voor toeristen, tevens een van de schoonste meren van Bavaria. Het eindpunt, Bad Tölz, beschikt over een mooie, oude binnenstad.

Dag 3: Bad Tölz - Maurach/Jenbach (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Vanuit Bad Tölz fietst u langs de Isar naar de Sylvensteinsee. Via het natuurpark Karwendel steekt u de Duits-Oostenrijkse grens over en bereikt u de vakantieregio Achensee en het gelijknamige bergmeer. Als u wilt, kun je een boottocht maken op de Achensee. Overnachting afhankelijk van beschikbaarheid in Maurach / Jenbach.

Dag 4: Maurach/Jenbach - Innsbruck (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Vanaf Maurach fietst u over het fietspad lang de rivier Inn naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Bezoek het historische centrum van Innsbruck en het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan het bekende Goldenen Dachl. De stad is maar liefst 800 jaar oud en de bekende schaatsers Armin Hager en Linus Heidegger komen hier vandaan. Er zijn talloze mogelijkheden en bezienswaardigheden in Innsbruck, vermaken zal geen probleem zijn.

Dag 5: Innsbruck - Mühlbach (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanaf de grote stad Innsbruck fietst u langs de rivier Rienz naar het kleine plaatsje Brunico. Wij raden u aan om de volkskundemuseum te bezoeken of heerlijk te genieten van de Spa. Brunico staat onder toeristen bekend om de prachtige skigebieden en vele bezienswaardigheden voor een kleine plaats.

Dag 6: Mühlbach - Niederdorf/Toblach (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U vertrekt vanuit Mühlback op de fiets naar Dobbiaco, een plaats gelegen op het hoogste punt van de Pustertal, maarliefst 1256 meter hoog. Dobbiaco staat bekend als het culturele centrum van het dal Alta Pusteria en de poort naar de Dolomieten. De plaats ligt prachtig gelegen tussen 2 natuurparken aan het begin van het wilde en romantische dal Höhlensteintal.

Dag 7: Niederdorf/Toblach - Cortina d'Ampezzo (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

U start in Niederdorf en fietst in de Höhlenstein vallei, langs het meer Toblach en de oorlogsbegraafplaats. Kort daarna opent zich een uniek panoramisch uitzicht op de rotsformatie van de 'Drei Zinnen' voordat u de Dürrensee bereikt. Licht omhoog fietst u over het fietspad naar de grens van de twee provincies Bozen en Belluno. Vanaf hier fietst u naar beneden in de richting van het zuiden, u arriveert in Cortina d'Ampezzo met zijn fantastische berglandschap.

Dag 8: Cortina d'Ampezzo - Longarone (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag volgt u voornamelijk het dalende pad langs de oude spoorlijn. Vervolgens fietst u verder door naar het zuiden door de Boite vallei richting Cadore, vanaf hier volgt u een nieuw fietspad die u leidt naar Longarona. Deze plaats is volledig herbouwd in 1963 omdat door een aardbeving de dijken tot overstromen zijn gekomen. U brengt de nacht door in Longarone.

Dag 9: Longarone - Conegliano (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U begint deze tour met vandaag in Longarone, waar u het fietspad volgt. Deze stad is herbouwd binnen de kortste tijd nadat er stenen naar beneden zijn gerold in 1963. Vanaf Longarone fietst u naar Conegliano waar u de nacht doorbrengt.

Dag 10: Conegliano - Treviso (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U zult de Alpen vandaag verlaten en in Treviso arriveren, de stad van de mode. Onderweg kunt u de prachtige villa's bewonderen die zijn gebouwd door de architect Palladio. Palladio heeft voor prachtige gebouwen gezorgd die in Venetië staan. U gaat de rivier Sile volgen die u naar Venetië leidt, hier kan de verkenning beginnen van de Serenissima!

Dag 11: Trevesio - Venetië (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

U fietst langs de rivier Sile richting de Adriatische zee waardoor u vervolgens het prachtige en werelberoemde Venetië kunt bewonderen.

Dag 12: Individueel vertrek vanuit Venetië

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vandaag individueel naar huis, het is uiteraard ook mogelijk uw vakantie te verleningen in het prachtige Venetië.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 12-daagse fietsvakantie München - Venetië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 12-daagse fietsvakantie München - Venetië.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 4.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 4.0
7.0
Rommelige organisatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Prachtige tocht maar rommelige organisatie. Routeboekje in het Italiaans ontvangen en ondanks herhaald verzoek hebben wij niet meer een engels- of duitstalig boekje ontvangen. De app die de route aangeeft werkt prima maar pas na 1 uur bellen met de organisatie. Er zit geen gebruiks- en opstartinstructie bij waardoor wij de 1e dag vastliepen op de route. De 2 overnachting bleek achteraf niet goed georganiseerd te zijn. 3 dagen lang ben ik nagebeld door het hotel met de melding dat wij niet aangemeld waren en de factuur nog moesten betalen! De route is pittig en soms te pittig en zeker voor kinderen vanaf 12 jaar! Er zitten steile klimmen in op bos/kiezelpaden die zelfs door een geoegend moutainbiker nauwelijks te nemen waren. De routeafstanden komen niet overeen met het routboekje. De langste route was 82 km waar het routeboekje 56 km aangaf. Accu onderweg moeten bijladen om deze dag te kunnen volbrengen.
Lees meer