5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief

Moezel, Duitsland

  • Korte fietsreis langs de Moezel en Saar
  • Ideaal voor een weekendje fietsen
  • Van Trier naar Koblenz
  • Bezoek aan Cochem
  • Voor de sportieve fietsers
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (3 )

Weekendje fietsen langs de Moezel!

De fantastische ligging van het rivierdal van de Moezel betovert de mens al eeuwen. Zo waren de Romeinen hier al meer dan 2000 jaar geleden vertegenwoordigd in de huidige stad Trier. De stad vocht om de titel “Oudste stad van Duitsland”.

De Moezel imponeert met de met wijngaarden bedekte hellingen, uitdagende burchten en romantische wijndorpen. Trier met haar prachtige stadskern en bouwwerken uit de Romiense tijd zoals de Porta Nigra, het Amphitheater, de Romeinse Brug of de Romeinse Thermen vormt een heerlijk startpunt voor uw individuele fietstocht. Cochem is bij velen bekend als de wijnstad van de Moezel. U eindigt in Koblenz waar u nog een tipje van de Rijn kunt ontdekken. Deze heerlijke fietstocht is een klassieker en er zijn u al vele fietsliefhebbers voorgegaan op de "Moselradweg"!

Niveau van de tour:
Deze route langs de Moezel is vlak en licht . De kwaliteit van het Moezel-fietspad is uitstekend. De route loopt bijna uitsluitend op verharde wegen en is uniform aangegeven van Trier naar Koblenz. De verkeersbelasting langs de Moezel is vooral in de zomermaanden stevig maar er is altijd een apart fietspad aan de rechter- of linkerzijde van de Moezel. Door de eenvoud van de route is deze ook zeer geschikt voor families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Trier

U fietsvakantie start in de oudste stad van Duitsland, Trier. Zorg dat u tijdig in het 'Rome van het Noorden' arriveert en ontdek 2000 jaar geschiedenis. Bezoek de oud stad, de keizerlijke baden en de Porta Nigra.

Dag 2: Trier – Bernkastel-Kues

Afstand ca. 65 km

Vanuit Trier fietst u over het Moezelfietspad richting Bernkastel-Kues. Onderweg kunt u op een zogenaamd wijnleerpad meer te weten komen over de lokale druivensoorten en de bijbehorende wijnen. Kort voor Piesport komt u door het oudste wijndorp van Duitsland: Neumagen-Dhron. Dan is het niet meer ver naar Bernkastel-Kues.

Dag 3: Bernkastel-Kues - Cochem

Afstand ca. 75 km

De route voert u vandaag van Bernkastel-Kues naar Cochem. U fietst door het Kröver Nacktarsch wijngebied naar Traben-Trarbach. Deze plaats heeft nog diverse architectonische meesterwerken uit de Jugendstil en de Belle Epoque. Via Enkirch, een juweeltje van vakwerkarchitectuur leidt de route door het wijnbouwgebied van de beroemde "Zeller Schwarze Katz" tot aan Cochem.

Dag 4: Cochem - Koblenz

Afstand ca. 50 km

Vergeet in Cochem niet de Reichsburg uit de 11e eeuw te bezoeken. Onderweg naar Koblenz is een uitstapje naar Burg Eltz, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Duitsland (ca. 16 km extra), zeker de moeite waard. Terug op de Moezel-fietsroute passeert u weer de typische wijndorpen van de Moezel alvorens u arriveert in Koblenz. In Koblenz komen de Moezel en de Rijn samen bij de Deutsches Eck - een prachtig einde van uw fietstocht.

Dag 5: Koblenz - terugreis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie langs de Moezel ten einde. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om nog een nachtje te verlengen om het prachtige Koblenz goed te leren kennen.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Zou het zo weer doen.
Op vakantie in Jul 2018
ADE heeft goede hotels uitgezocht waarbij de (eigen) fietsen veilig waren. ADE kan niets doen aan het weer maar dat was gelukkig prachtig. Goed dat we info meekregen van het hotel over een afsluiting en omleiding bij Cochem. De hoteleigenaar in Trier was heel persoonlijk in zijn benadering en omgang. Heel prettig! Het tweede hotel had niet zo'n goed verzorgt ontbijt als de anderen. Tafels waren niet opgeruimd en even geen personeel om aan te spreken. Je moest veel zelf doen (tafel afruimen voordat er weer plek was voor ons). Enige minpuntje in de verzorging. Ik lag er niet wakker van. Tot slot was ik blij dat ADE mij de betaling makkelijk heeft gemaakt d.m.v. internet en op tijd waarschuwen. Ik hoefde niet te denken over wanneer en hoe.
6.0
De hotels en verzorging waren zeer goed
Op vakantie in Jul 2017
Door de lange afstanden kon je verschillende dingen vermeld in de goed uitgevoerde gids niet volgen. Gingen rond 9 uur weg en kwamen rond half zeven aan
Lees meer