5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief

Moezel, Duitsland

  • Korte fietsreis langs de Moezel en Saar
  • Ideaal voor een weekendje fietsen
  • Van Trier naar Koblenz
  • Bezoek aan Cochem
  • Voor de sportieve fietsers
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Trier

Uw fietsvakantie start in de oudste stad van Duitsland, Trier. Zorg dat u tijdig in het 'Rome van het Noorden' arriveert en ontdek 2000 jaar geschiedenis. Bezoek de oude stad, de keizerlijke baden en de Porta Nigra.

Dag 2: Trier – Bernkastel-Kues (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

Vanuit Trier fietst u over het Moezelfietspad richting Bernkastel-Kues. Onderweg kunt u op een zogenaamd wijnleerpad meer te weten komen over de lokale druivensoorten en de bijbehorende wijnen. Kort voor Piesport komt u door het oudste wijndorp van Duitsland: Neumagen-Dhron. Dan is het niet meer ver naar Bernkastel-Kues.

Dag 3: Bernkastel-Kues - Cochem (ca. 77 km)
Afstand ca. 77 km

De route voert u vandaag van Bernkastel-Kues naar Beilstein. U fietst door het Kröver Nacktarsch wijngebied naar Traben-Trarbach. Deze plaats heeft nog diverse architectonische meesterwerken uit de Jugendstil en de Belle Epoque. Via Enkirch, een juweeltje van vakwerkarchitectuur leidt de route door het wijnbouwgebied van de beroemde "Zeller Schwarze Katz" tot aan Beilstein. Vanuit deze romantische stad fietst u door naar Cochem voor de overnachting van vanavond.

Dag 4: Cochem - Koblenz (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste fietstocht van uw vakantie. U vertrekt vanuit Cochem richting het eindpunt Koblenz. Onderweg naar Koblenz is een uitstapje naar Burg Eltz, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Duitsland (ca. 16 km extra), zeker de moeite waard. Terug op de Moezel-fietsroute passeert u weer de typische wijndorpen van de Moezel alvorens u arriveert in Koblenz. In Koblenz komen de Moezel en de Rijn samen bij de Deutsches Eck - een prachtig einde van uw fietstocht.

Dag 5: Koblenz - terugreis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie langs de Moezel ten einde. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om nog een nachtje te verlengen om het prachtige Koblenz goed te leren kennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Prima georganiseerd alleen laatste twee hotels hadden we meer van verwacht. Zeker gezien de andere hotels en onze prijs
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Keer overdoen bij goed weer dus fijn
8.0
Mooie reis
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Gevraagd of we de reisbeschrijving en de route in het Nederlands konden krijgen. Dat was niet mogelijk volgens medewerker van ADE. Ik bestel een reis bij een Nederlands bedrijf, maar krijg mijn informatie in het Duits! “Ja mevrouw dat staat op de site” Voordat we op vakantie gingen werd er gevraagd of we één route wilden veranderen, de route werd 75 ipv 65kilometer. Liever niet maar het kon niet ander. De route was geen 75 maaar 83 kilometer. Veel te veel. De hotels waren prima. De route was ook erg mooi. Route via telefoon zou prettig zijn. Soms mis je wel eens een bordje…
8.0
Mooie vakantie.
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben genoten van onze vakantie in Trier. Het weer zat mee en alles was super geregeld. Enkel de tweede dag hadden we meer dan 80 km in plaats van de vooropgestelde 68 km. Het was ook niet altijd heel goed aangegeven waarheen we moesten fietsen. Soms stonden er twee bordjes met dezelfde eindbestemming. De laatste dag fietsten we ook heel lang langs de baan met druk verkeer.
Lees meer
8.0
Prima organisatie!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Goede selectie van hotels. Steeds proper en met een ideale ligging. Organisatie van de trip verliep prima. Zeker een aanrader!
Lees meer