4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz

4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz

Moezel, Duitsland

  • Korte fietsreis langs de Moezel en Saar
  • Ideaal voor een weekendje fietsen
  • Van Trier naar Koblenz
  • Voor de sportieve fietsers
Door onze gasten
beoordeeld met een:
6

Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (3)

De fantastische ligging van de rivierdalen betovert de mens al eeuwen. Zo waren de Romeinen hier al meer dan 2000 jaar geleden de huidige stad Trier. De stad vocht om de titel “Oudste stad van Duitsland”.

Elk van de rivierdalen in onze fietstour heeft zijn eigen charme. De Moezel imponeert met veelal als wijngaard aangelegde steile hellingen, uitdagende burchten en romantische wijndorpen. Eén van de  hoogtepunten is het bezoek aan Saarburg met zijn middeleeuwse ambiance, zijn waterval en de molens midden in de Altstad. Na een schitterende fietstocht kunt u de avonden doorbrengen in de sprookjesachtige oude stadskern van Trier. In Trier zijn veel bouwwerken uit de Romeinse tijd bewaard gebleven zoals de Porta Nigra, het Amphitheater, de Romeinse Brug of Romeinse Thermen.

U kunt zich verheugen op een spannende en afwisselende tour door prachtige rivierlandschappen. De boottocht op de Rijn maakt deze reis tot een heel bijzondere belevenis.

Dag 1: Trier - Individuele heenreis

Begin de dag vroeg in het Rome van het Noorden, ontdek 2000 jaar geschiedenis. Voor de tour van de oude stad, de keizerlijke baden en de Porta Nigra, moet u ruim de tijd nemen . Alle auto passagiers kunnen de auto parkeren bij het hotel, alle treinreizigers bij Trier Central. Het maakt niet uit hoe u op reist, uw geboekte huurfiets staat al voor u klaar in het hotel.

Dag 2: Trier – Zeltingen

Afstand: 72 km

Via slingerende wegen langs de Moezel bereikt u het wijnstadje Trittenheim met het oude centrum Bernkastel-Kues. Wandel over het prachtige marktplein, langs de trotse vakwerkhuizen en prachtige fonteinen en bezoek het Wijnmuseum. Hier krijgt u informatie over de wijnbouw op steile hellingen, over de verschillende soorten wijn en al het werk in de wijngaard. Na deze pauze fietst u verder langs de Moezel naar Zeltingen, één van de grootste en bekendste wijnbouwgebieden aan de Moezel.

Dag 3: Zeltingen - Cochem - Treis Karden

Afstand: 83 km

Via het Kröver Nacktarsch wijngebied bereikt u Traben-Trarbach, een plaats welke u zeker zal imponeren door zijn charme. Na een pauze volgt u de paden links en rechts van de Moezel via Enkirch een juweeltje van vakwerkarchitectuur. U vervolgt de route door de wijngaard "Zeller Schwarze Katz" tot aan Cochem. U verlaat hier de fietsroute en bezoekt het pittoreske centrum en het oude keizerlijke kasteel. Het is echt de moeite waard! Rest nog voor die dag de laatste 12 km naar het hotel in Treis-Karden. Wat dacht u van een wijnproeverij vanavond? Elke dinsdag, woensdag en donderdag kunt u deelnemen aan een wijnproeverij (reserveren verplicht).

Dag 4: Treis Karden - Koblenz

Afstand: 54 km

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, dan adviseren wij u verlengingsnachten te boeken in Koblenz of Trier. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.0
Hotels: 8.0
6.0
De hotels en verzorging waren zeer goed
Op vakantie in Jul 2017
Door de lange afstanden kon je verschillende dingen vermeld in de goed uitgevoerde gids niet volgen. Gingen rond 9 uur weg en kwamen rond half zeven aan