4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz

Moezel, Duitsland

  • Korte fietsreis langs de Moezel en Saar
  • Ideaal voor een weekendje fietsen
  • Van Trier naar Koblenz
  • Bezoek aan Cochem
  • Voor de sportieve fietsers
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (3 )

Weekendje fietsen langs de Moezel!

De fantastische ligging van de rivierdalen betovert de mens al eeuwen. Zo waren de Romeinen hier al meer dan 2000 jaar geleden in de huidige stad Trier. De stad vocht om de titel “Oudste stad van Duitsland”.

Elk van de rivierdalen in onze fietstour heeft zijn eigen charme. De Moezel imponeert met veelal als wijngaard aangelegde steile hellingen, uitdagende burchten en romantische wijndorpen. Eén van de  hoogtepunten is het bezoek aan Saarburg met zijn middeleeuwse ambiance, zijn waterval en de molens midden in de Altstad. Na een schitterende fietstocht kunt u de avonden doorbrengen in de sprookjesachtige oude stadskern van Trier. In Trier zijn veel bouwwerken uit de Romeinse tijd bewaard gebleven zoals de Porta Nigra, het Amphitheater, de Romeinse Brug of Romeinse Thermen.

U kunt zich verheugen op een spannende en afwisselende tour door prachtige rivierlandschappen. De boottocht op de Rijn maakt deze reis tot een heel bijzondere belevenis.

Niveau van de tour:
Deze route langs de Moezel en Saar is vlak en licht . De kwaliteit van het Moezel-fietspad is uitstekend. Onverharde of slecht begaanbare paden zijn praktisch niet aanwezig. De route loopt bijna uitsluitend op verharde wegen en is uniform aangegeven van Trier naar Koblenz. De verkeersbelasting langs de Moezel is anders, maar tussen Trier en Cochem is er bijna altijd een apart fietspad aan de rechter- of linkerzijde van de Moezel, die wegloopt van de hoofdweg. Pas op de laatste fietsdag loopt een gedeelte over een brede fietsstrook naast de hoofdweg.

Dag 1: Individuele aankomst in Trier

U fietsvakantie start in de oudste stad van Duitsland, Trier. Zorg dat u tijdig in het 'Rome van het Noorden' arriveert en ontdek 2000 jaar geschiedenis. Bezoek de oud stad, de keizerlijke baden en de Porta Nigra.

Dag 2: Trier – Zeltingen

Afstand ca. 76 km

Via slingerende wegen langs de Moezel bereikt u het wijnstadje Trittenheim met het oude centrum Bernkastel-Kues. Wandel over het prachtige marktplein, langs de trotse vakwerkhuizen en prachtige fonteinen en bezoek het Wijnmuseum. Hier krijgt u informatie over de wijnbouw op steile hellingen, over de verschillende soorten wijn en al het werk in de wijngaard. Na deze pauze fietst u verder langs de Moezel naar Zeltingen, één van de grootste en bekendste wijnbouwgebieden aan de Moezel.

Dag 3: Zeltingen - Treis Karden

Afstand ca. 82 km

Via het Kröver Nacktarsch wijngebied bereikt u Traben-Trarbach, een plaats welke u zeker zal imponeren door zijn charme. Na een pauze volgt u de paden links en rechts van de Moezel via Enkirch een juweeltje van vakwerkarchitectuur. U vervolgt de route door de wijngaard "Zeller Schwarze Katz" tot aan Cochem. U verlaat hier de fietsroute en bezoekt het pittoreske centrum en het oude keizerlijke kasteel. Het is echt de moeite waard! Rest nog voor die dag de laatste 12 km naar het hotel in Treis-Karden. Wat dacht u van een wijnproeverij vanavond? Elke dinsdag, woensdag en donderdag kunt u deelnemen aan een wijnproeverij (reserveren verplicht).

Dag 4: Treis Karden - Koblenz

Afstand ca. 54 km

Breng een bezoekje aan Burg Eltz, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Duitsland (ca. 16 km extra). Heerlijk romantisch en ingebed in een origineel karakter, ziet het eruit als een sprookjesachtig kasteel dat waar is geworden. Terug op de Moezel-fietsroute ontdekt u typische Mosellan-wijndorpen zoals Kobern-Gondorf en Winningen op de laatste kilometers in het Moezeldal. In Koblenz aan de Deutsches Eck stroomt de Moezel de Rijn in - een prachtig einde van uw fietstocht. 'S middags kunt u uw bagage vanaf ongeveer 16.00 uur in ons contracthotel in Koblenz ophalen. Wij wensen u een veilige reis naar huis.

Wil je de bezienswaardigheden van Koblenz intensief verkennen? Dan raden we aan om een extra nacht te boeken aan het einde van je fietstocht. Het is mogelijk om de terugreis naar Trier per transfer bij te boeken of u reist op eigen gelegenheid terug om uw auto op te halen.

Meer weten over de 4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Zou het zo weer doen.
Op vakantie in Jul 2018
ADE heeft goede hotels uitgezocht waarbij de (eigen) fietsen veilig waren. ADE kan niets doen aan het weer maar dat was gelukkig prachtig. Goed dat we info meekregen van het hotel over een afsluiting en omleiding bij Cochem. De hoteleigenaar in Trier was heel persoonlijk in zijn benadering en omgang. Heel prettig! Het tweede hotel had niet zo'n goed verzorgt ontbijt als de anderen. Tafels waren niet opgeruimd en even geen personeel om aan te spreken. Je moest veel zelf doen (tafel afruimen voordat er weer plek was voor ons). Enige minpuntje in de verzorging. Ik lag er niet wakker van. Tot slot was ik blij dat ADE mij de betaling makkelijk heeft gemaakt d.m.v. internet en op tijd waarschuwen. Ik hoefde niet te denken over wanneer en hoe.
6.0
De hotels en verzorging waren zeer goed
Op vakantie in Jul 2017
Door de lange afstanden kon je verschillende dingen vermeld in de goed uitgevoerde gids niet volgen. Gingen rond 9 uur weg en kwamen rond half zeven aan
Lees meer