7-daagse fietsvakantie werra meiningen

6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda

Hessen, Duitsland

  • Fietsreis door het Werratal
  • Begin- en eindpunt Eschwege
  • Langs vele vakwerkjuweeltjes
  • Tamelijk vlakke fietsroutes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie werra meiningen
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
Bekijk alle fotos (5)

Fietsen door 2 dalen en langs 3 rivieren. Deze fietstour leidt u door romantische vakwerkstadjes en door de idyllische dalen van de Werra en Fulda tot waar deze rivieren samenstromen in de Weser bij Hann. Münden. De fietstour is dan ook prima te combineren met de Weserradweg.

Uw begin- en eindpunt van deze fietsvakantie is de vakwerkstad Eschwege. Beleef de levendige vakwerkjuweeltjes en prachtige rivier- en heuvellandschappen met onder andere Rotenburg an der Fulda, Melsungen, Kassel, Hann. Münden en Witzenhausen.

Dag 1: Eschwege - Individuele heenreis

De start van uw fietsvakantie is in de meer dan 1000 jaar oude vakwerkstad Eschwege. Hier kunt u de eerste dag ideaal inplannen met een ontspannen stadswandeling. Meer dan duizend vakwerkhuizen, torens, kerken, het voormalige landgravenslot met de Dietmann-Kunstuhr en het oude Stadshuis zijn hier de moeite waard te bezichtigen.

Dag 2: Eschwege – Rotenburg a/d Fulda

Afstand ca. 45 km

De eerste etappe begint op de Hessen-Radweg enloopt over de 'Blaue Kuppe' (inactieve vulkaan) met heerlijk uitzicht over het Werratal en Hohen Meissner. U fietst vervolgens bergaf door Reichensachen en komt uit in de berg- en hanzestad Sontra. Vanaf Rittershain is het bergop tot aan Kuppe en van hieruit gaat u via de Waldradweg naar Rothenburg an der Fulda met haar historische imago.

Dag 3: Rotenburg a/d Fulda - Kassel

Afstand ca. 60 km

U start op de Fulda-Radweg en fietst via Melsungen naar Kassel. Melsungen is een gezellige stad met een idyllische marktplein, een beroemd stadshuis, historische vakwerkhuizen met rijke historie en diverse kerken, kloosters en bruggen. Vanuit Fuldabrück komt u door de Karlsauen in de stad Kassel. De stad welke bekend staat om de Wilhelmshöhe en de Oranjerie.

Dag 4: Kassel – Hann. Münden

Afstand ca. 35 km

De etappe van vandaag is slechts 35 km lang, en u heeft zodoende de mogelijkheid om langer in Kassel of Hann. Münden te struinen. Langs de Fuldaschleifen fietst u door de gemeente Fuldatal tussen Kassel en Hann.Münden.De "Drie Rivieren-Stad" Hann. Münden ligt bij de samenvloeiing van de Werra en Fulda in het Weserbergland en fascineert met een middeleeuws stadsaanzicht.

Dag 5: Hann. Münden – Eschwege

Afstand ca. 55 km

De Werratal-Radweg voert u door smaakvolle vakwerkdorpjes. In het romantische Werratal ligt de Kersenstad Witzenhausen met haarwaardevolle binnenstad uit de 8e eeuw. Het bosrijke Werratal leidt u langs burchten en kastelen en uiteindelijk bij Bad Sooden-Allendorf. Hier vindt u een gezellig stadscentrum welke uitnodigttot een pauze. Afsluitend via Meinhard en de Werratalsee ziet u Eschwege weeraan de horizon verscheinen.

Dag 6: Eschwege - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.