6-daagse fietsvakantie ontdek Hamburg

Hamburg, Duitsland

  • Laat u verrassen door Hanzestad Hamburg
  • Fiets over de Elbe- en Ilmenau Radweg
  • Ontdek de historie van de Hanze
  • Perfecte combinatie van natuur en cultuur
  • Fietsvakantie vanuit uw hotel in Hamburg
Lüneburger Heide - Hamburg
Hamburg
Rathaus binnenkant Hamburg
Rathaus Hamburg
Hamburg Reeperbahn
Hamburg winkeltje oude stad
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: individuele heenreis naar Hamburg

U reist op eigen gelegenheid naar hotel Zollenspieker Fährhaus, aan de oever van de Elbe. Wij adviseren u tijdig te arriveren zodat u al even kunt genieten in dit uitstekende hotel.

Dag 2: Elbe Radweg naar Lauenburg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Wat een heerlijk vooruitzicht, u zult de hele dag doorbrengen aan de oevers van de prachtige Elbe! Direct bij het begin van de tocht fietst u over de Marschlanddamm. Geniet vanaf deze verhoogde positie van het weidse uitzicht van de Elbe. In Geesthacht kunt u zich verbazen over de grote en bezienswaardige Elbebrug met zijn diverse sluissystemen. Het systeem regelt het gehele waterpeil voor de haven van Hamburg! De Elbe Radweg brengt u dan door het bosrijke natuurgebied 'Hohes Elbufer' naar de scheepvaartstad Lauenburg. Geniet van de rijkelijk versierde en kleurrijke vakwerkhuizen in de pittoreske oude stad en breng een bezoek aan het interessante Elbe Scheepvaartmuseum. De historische radarstoomboot "Kaiser Wilhelm”, ligt idyllisch aan de promenade van de Elbe. Na een uitgebreide bezichtiging van de stad fietst u relaxed over de linkeroever van de Elbe terug naar het hotel.

Dag 3: Fietstocht naar Lüneburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Neem 's ochtends bij het hotel de veerboot over de Elbe naar de linkeroever. Volg hier de goed bewegwijzerde Ilmenau Radweg. Deze fietsroute leidt u langs de rustige loop van de rivier Ilmenau, waarvan de uiterwaarden als Europees natuurgebied wordt bestempeld. U fietst via Oldershausen, met zijn typische oude hofjes, en ontdekt Bardowick met de ongewone kathedraal. Fiets tenslotte over een historisch jaagpad op de Ilmenau-oever direct naar de oude zout- en Hanzestad Lüneburg. Bewonder het middeleeuwse stadsbeeld. Lüneburg presenteert zich trots met monumentale patriciërs huizen, die getuigen van het rijke verleden. In Lüneburg mag een bezoek aan het Duitse zoutmuseum niet ontbreken, want het documenteert op levendige wijze de 1000–jarige geschiedenis van de lokale zoutwinning. Op de terugweg is een welverdiende pauze te adviseren in Winsen an der Luhe met het bezienswaardige kasteel. Dan fietst u weer terug naar uw comfortabele hotel.

Dag 4: Hamburg, de stad en de haven (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Via de Elbe Radweg fietst u moeiteloos tot in de binnenstad van de wereldstad Hamburg. Begin hier uw uitgebreide fietstoer door de stad. Bekijk het historische stadhuis van Hamburg en geniet van de kosmopolitische sfeer in de Jungfernstieg. U moet zeker het herkenningspunt van de stad, de “Michel” (Sint-Michelskerk) bezoeken voordat u via allerlei steegjes naar de Elbe-promenade gaat. Hier krijgt u echt het gevoel van fietsen door een wereldstad. Fietst naar de Elbphilharmonie en via de St. Pauli landingsbruggen door de oude Elbetunnel naar de oude binnenstad. De oude Elbetunnel werd meer dan 100 jaar geleden geopend en werd destijds beschouwd als een technisch meesterwerk. Het voert u over een lengte van 420 meter en op een diepte van 24 meter onder de Elbe door. Tegenwoordig wordt deze Elbetunnel door 60.000 fietsers en 700.000 voetgangers gebruikt. Een fietstocht door de Elbetunnel is een echte belevenis. Aan de andere kant gebruikt u de grote lift die u in het levendige havengebied brengt. Dan gaat het over het fietspad en door de “Freihafen” naar Willemsburg en de mooie oude Harburger Elbebrug. U fietst via kleine wegen ten zuiden van de Elbe terug naar het hotel.

Dag 5: Fietstocht naar de kastelen en burchten in Billetal (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Ook deze dag biedt veel afwisseling. Tijdens de rit kunt u wel 8 belangrijke bezienswaardigheden bezoeken. Zo is daar de Riepenburger Kornwindmolen, het kasteel van Reinbek gebouwd in de stijl van de Nederlandse Renaissance en het kasteel Bergedorf met zijn prachtig aangelegde park, direct aan het riviertje de Bille. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het voormalige concentratiekamp Neuenkamme of bekijk het werk en het leven van Otto van Bismarck in het Bismarck mausoleum. Iets heel anders is de vlindertuin waar u zich laat betoveren door de tropische kleuren van de vrij rondvliegende vlinders uit alle delen van de wereld. Fietst door het vruchtbare moerasgebied van de kronkelende Bille en het uitgestrekte Sachsenwald. Deze dag combineert natuur en cultuur op perfecte wijze.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Met veel herinneringen en ervaringen opgedaan tijdens uw fietsvakantie en uw verblijf in Hotel Zollenspieker Fährhaus reist u naar huis. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie ontdek Hamburg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.