9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Fietsreis langs het mooiste gedeelte van de Elbe
  • Lichte dagetappes
  • Afwisseling tussen cultuur en natuur
  • Tip: Fiets de route in tegengestelde richting!
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.5

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (11)

Als een magneet trok de Elbe in Saksen goede bouwmeesters aan. Hier bouwden zij barokke prachtgebouwen en romantische kastelen voor August de Sterke. Ze ontwierpen de middeleeuwse sfeer van de porseleinstad Meißen, bouwden stuk voor stuk de Renaissance steden Torgau of de Lutherstadt Wittenberg.

De start van uw fietsvakantie is Dresden. Pronkstukken als de Frauenkirche, Dresdner Zwinger, Semperoper en Residenzschloss openbaren de esthetiek van eersteklas bouwkunst. Dat de natuur zich niet hoeft te verbergen tegenover de bouwkunst bewijst het Elbezandsteen gebergte met zijn bizarre rotsformaties, kliffen en kloven. De Elbe afwaarts fietsend, bezoekt u stations als Radebeul, het huis van Karl Mays en de wijndorpen bij Meissen. Kies zelf waar uw fietsvakantie eindigt: Na 7 dagen in Wittenberg, na 8 dagen in Dessau of fiets door tot Magdeburg. Elk van deze steden is een kronend slotstuk.

Van Magdeburg voert de Elbe-radweg en het reisprogramma tot aan Hamburg en de uitmonding in de Noordzee bij Cuxhaven. Bekijk ze onder de vergelijkbare fietsvakanties.

Karakter van de fietsvakantie
Niveau 1: Licht. De dagetappes van 25 tot 70 km in een vlak landschap tot licht heuvelig zijn voor iedereen geschikt. De Elberadweg biedt de mogelijkheid om autovrij één van de mooiste en bekendste rivieren van Duitsland te volgen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

De aankomstdag van uw fietsvakantie is in de historische stad Dresden.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz

Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het barokke kasteel Pillnitz en verder elbe-opwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbestroming. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein.

Dag 3: Dresden - Meissen

Afstand ca. 25 km

In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezoeken. In een romantisch Elbedal fietst u door de Sakse wijnbergen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May.

Dag 4: Meissen - Riesa

Afstand ca. 35 km

Aan de Elbe-oever voert de weg verder het Saksische Wijngebied door. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en hang rond in het barokke Diesbar-Seusslitz met haar bezienswaardige park.

Dag 5: Riesa - Torgau

Afstand ca. 45 km

Elbe afwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met voormalig Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora van 5 continenten zult u niet snel vergeten. Kort daarachter ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. In de Lutherstad gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste reformatiegeschiedenis verzameling ter wereld, de oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en tussen charmante winkeltjes en restaurants voelt u de romantiek van de stad.

Dag 7: Wittenberg - Dessau

Afstand ca. 30 km

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het werelderfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl. Dessau lokt met het Walter Gropius Mitte in de 20'er jaren gebouwde Bauhaus gebouwen met haar onverkenbare stijlelementen.

Dag 8: Dessau - Magdeburg

Afstand ca. 70 km

De etappe voert door natuurreservaten met mooie flora en fauna. U passeert de Zoudstad Schönebeck en bezoekt in Bad Salzelmen het oudste zoudwater spa van Duitsland. In de Domstad Magdeburg bevindt zich één van de grootste binnenhavens van Oost-Duitsland. Bezoek ook de Dom, het Rathaus en de groene citadel Friedensreich Hundertwassers.

Dag 9: Terugreis vanaf Magdeburg

Einde van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen richting Hamburg of blijf nog een paar dagen in de mooie stad Magdeburg!

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Alles was goed verzorgd en geregeld !
Op vakantie in Jul 2019
Perfecte route beschrijvingen naar de hotels en alle behorende administratieve handelingen en hotel documenten ! De steden waren goed gekozen qua afstanden onderling , en de ELBE radweg was ook overal goed aangegeven met logo ! Alle hotels in de fiets - steden waren zonder meer goed , en makkelijk te vinden . Met name DRESDEN :: ons laatste hotel MARITIM aldaar was echt zeer luxe en had ook een perfecte ligging aan de ELBE !! Een minpuntje toch : door de extreme hitte buiten , het was overdag tegen de 40 gr, vooral de eerste 3 dagen :: waren de hotelkamers ook warm ---omdat er geen airco was , of die niet goed werkte. Slechts in een hotel ( in Wittenberg ) was een ventilator in de kamer, terwijl deze eigenlijk in alle hotelkamers bij deze hoge temperaturen toch wel aanwezig had moeten zijn !
9.0
goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Alles was goed georganiseerd. Mooie omgeving. onderweg bijna allemaal fietspaden. goede combinatie natuur en cultuur.