fietsvakantie elberadweg

7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Fietsreis langs het mooiste gedeelte van de Elbe
  • Lichte dagetappes
  • Afwisseling tussen cultuur en natuur
  • Tip: Fiets de route in tegengestelde richting!
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakantie elberadweg
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
fietsvakanties elberadweg
Bekijk alle fotos (5)

U begint uw fietsreis in Dresden. Prachtige bezienswaardigheden als de Frauenkirche, Dresdner Zwinger, Semperoper en Residenzschloss zullen u nog lang heugen. Het unieke aan deze fietsvakantie is de perfecte mix van de cultuurbarbaren Dresden en Meissen en de schitterende natuur van onder andere het Ertsgebergte met zijn bizarre rotsformaties, kliffen en kloven. De Elbe afwaarts fietsend, bezoekt u stations als Radebeul, het huis van Karl Mays en de wijndorpen bij Meissen. De fietsvakantie zal eindigen in Lutherstadt Wittenberg, van waaruit u kunt verlengen naar Magdeburg of eventueel Hamburg.

Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

Start van uw fietsvakantie. Uw stadswandeling door de barokke oude binnenstad begint bij de oever van de Elbe. Vanuit hier ontdekt u de wereldberoemde pareltjes zoals de Zwinger, Semperoper, Frauenkirche, Dresdner Schloss en de unieke kunstverzamelingen.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz

Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het barokke kasteel Pillnitz en verder elbe-opwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbestroming. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein.

Dag 3: Dresden - Meissen

Afstand ca. 25 km

In een romantisch Elbedal fietst u door de Sakse wijnbergen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May. Snel is de beroemde porseleinstad Meissen bereikt. In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezoeken.

Dag 4: Meissen - Riesa

Afstand ca. 35 km

Aan de Elbe-oever voert de weg verder het Saksische Wijngebied door. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en hang rond in het barokke Diesbar-Seusslitz met haar bezienswaardige park. Dagdoel is de sportstad Riesa.

Dag 5: Riesa - Torgau

Afstand ca. 45 km

Elbe afwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met voormalig Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora van 5 continenten zult u niet snel vergeten. Kort daarachter ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. In de Lutherstad gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste reformatiegeschiedenis verzamling ter wereld, de oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en tussen charmante winkeltjes en restaurants voelt u de romantiek van de stad.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.