7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Wittenberg
  • Bezoek aan de porseleinstad Meissen
  • Grotendeels door voormalig Oost-Duitsland
  • Onze tip: Fiets de route in tegengestelde richting!
fietsvakantie elberadweg foto
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
fietsvakanties elberadweg
Bekijk alle fotos (5 )

Fietsen van Dresden naar Wittenberg!

U begint uw fietsreis in Dresden. Prachtige bezienswaardigheden als de Frauenkirche, Dresdner Zwinger, Semperoper en Residenzschloss zullen u nog lang heugen. Het unieke aan deze fietsvakantie is de perfecte mix van de cultuursteden Dresden en Meissen en de schitterende natuur van onder andere het Ertsgebergte met zijn bizarre rotsformaties, kliffen en kloven. De Elbe stroomafwaarts fietsend, bezoekt u pittoreske steden en dorpjes zoals Radebeul, bekend van het huis van Karl May, en Torgau. De rivier wordt geflankeerd door het wijngebied van Saksen. De fietsvakantie zal eindigen in Lutherstadt Wittenberg, van waaruit u kunt verlengen naar Magdeburg of eventueel Hamburg.

Niveau van de fietsvakantie
Niveau 1: Licht. De dagetappes van 25 tot 65 km in een vlak landschap tot licht heuvelig zijn voor iedereen geschikt. De Elberadweg biedt de mogelijkheid om autovrij één van de mooiste en bekendste rivieren van Duitsland te volgen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

Aankomst in uw hotel in Dresden, startpunt van uw fietsvakantie. Natuurlijk moet u een stadswandeling maken door de historische binnenstad. Begin dan bij de oever van de Elbe. Vanuit hier ontdekt u makkelijk de wereldberoemde pareltjes zoals de Zwinger, Semperoper, Frauenkirche, Dresdner Schloss en de unieke kunstverzamelingen.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz

Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het barokke kasteel Pillnitz. Verder stroomopwaarts komt u bij de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbevallei. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein al naar gelang uw eigen wens.

Dag 3: Dresden - Meissen

Afstand ca. 25 km

In het lieflijke Elbedal fietst u door langs het bekende wijngebied van Saksen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May. Daarna doemt al snel de beroemde porseleinstad Meissen op. In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezoeken.

Dag 4: Meissen - Riesa

Afstand ca. 35 km

De Elberadweg voert u verder langs het Saksische Wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit! De cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken bij het barokke Diesbar-Seusslitz Slot met haar bezienswaardige slotpark. Dagdoel is de sportstad Riesa.

Dag 5: Riesa - Torgau

Afstand ca. 45 km

Deze dag brengt u stroomafwaarts naar de Elbestad Mühlberg met het voormalige Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit 5 continenten is een paradijs voor botaniker. Niet ver daarachter ligt reeds de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige ankerplaatsen in deze streek. In de Lutherstad Wittenberg gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld van de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en temidden van de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van de stad.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.