7-daagse fietsvakantie door de Eifel van Aken naar Trier

Eifel, Duitsland

  • Van Aken naar Trier
  • Genieten van de mooie natuur
  • Bezoek een het mineraalstadje Gerolstein
  • Verdwaal door de idyllische dorpjes
  • Fietsen over de Vennbahn
Omgeving Center Parcs Park Eifel
Aken Dom
7-daagse wandelvakantie eifelsteig
7-daagse wandelvakantie Eifelsteig
Omgeving Eifelpark Kronenburger See
Bekijk alle fotos (5 )

Comfortabel fietsen door de Eifel

Deze fietsvakantie begint in Aken, het officiële startpunt van de Vennbahn. Deze oude spoorlijn is omgebouwd tot een van de langste en mooiste fietspaden in Europa. Van hieruit fietst u richting de Eifel, een van de meest populaire Duitse vakantiebestemmingen bij de Nederlandse toeristen. Dit is vooral te danken aan de nog zichtbare vulkanische oorsprong van dit deel van Duitsland: de vulkaanmeren. In de Zuid-Eifel fietst u over de Kylltalradweg die u naar de romeinse stad Trier leidt. Gedurende deze fietstocht passeert u verschillende landschappen en kunt u genieten van de historische stadjes zoals Monschau, Gerolstein en Bitburg, burchten en stuwdammen. En mocht het even te steil worden dan neemt u gewoon de trein.

Niveau van de fietstour:
Niveau 3: fietsvakantie door heuvelachtig gebied, hellingen komt u regelmatig tegen en soms een pittige klim waarbij u even afstapt. Enige fietservaring in het buitenland is gewenst. De fiets heeft min. 21 versnellingen. De dagafstand loopt uiteen van 30 tot 75 km.
ADE-TIP! Om optimaal te genieten van deze unieke 7-daagse fietsvakantie gebruikt u bij voorkeur een E-bike of een hybride fiets met minimaal 24 versnellingen.

Dag 1: Aankomst in Aken

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Aken. Indien u een beetje op tijd in Aken arriveert, moet u zeker even de stad gaan bezichtigen. Bezoek de beroemde Dom, de oude stadsmuren en kerken!

Dag 2: Aken - Monschau

Afstand ca. 53 km

Vandaag begint uw fietsvakantie echt. Bij het treinstation Aken Rothe Erde begint de Vennbahn. Deze voormalige spoorlijn is omgebouwd tot fietspad en leidt u naar Monschau. Onderweg komt u langs het monumentale Kornelimünster, dat zeker een bezoek waard is! Nadat u Aken heeft verlaten komt u door de prachtige natuur van de Eifel. Uw eindbestemming vandaag is Monschau, het bij Nederlanders zeer bekende toeristische Eifelstadje.

Dag 3: Monschau - Bütgenbach

Afstand ca. 28 km

In de ochtend kunt u een wandeling maken door het prachtigeknusse Monschau. Dan pakt u weer de fiets. Na een pittige stijging fiets u langs de Rur tot aan de Vennbahn. U passeert het natuurgebied de Hoge Venen, een van de laatste bewaard gebleven hoogveenlandschappen van Europa. Neem even een kijkje bij Robertville en het indrukwekkende stuwmaar. Het volgende stuwmeer is dat van Bütgenbach, tevens uw eindbestemming van vandaag!

Dag 4: Bütgenbach - Gerolstein

Afstand ca. 58 km

De RAVel45a leidt u vandaag via Büllingen richting de Duitse grens bij Losheimergraber. Hier neemt u de Kylltalradweg. Deze prachtige route langs het riviertje Kyll laat u kennis maken met het idyllische en gastvrije Zuid-Eifel. Leuke stadjes zijn Kronenburg met haar ruïne, Stadtkyll en Jünkerath. U eindigt in Gerolstein, bekend van het gelijknamige bruisende mineraalwater.

Dag 5: Gerolstein - Bitburg

Afstand ca. 41 km

Van het mineraalwater gaat het vandaag richting de bierstad Bitburg. Onderweg fietst u door verschillende kleine idyllische plaatsjes als Birresborn, Mürlenbach, Densborn en Kyllburg. Vandaag staan er wel diverse korte klimmetjes op het programma maar de grootste uitdaging is die voorbij Kyllburg. Een stevige lange klim met een fiks stijgingspercentage. Voordeel is dan ook dat u een heerlijke comfortabele afdeling heeft. Wordt dit u toch iets te heftig dan kunt u in Kyllburg de trein pakken naar het 6 km verder gelegen Erdorf aan het eind van de daling. En dan lonkt een verfrissend biertje in Bitburg.

Dag 6: Bitburg - Trier

Afstand ca. 52 km

Probeer op tijd te vertrekken uit Bitburg. De dag begint met een lange afdaling naar het riviertje de Kyll. Het landschap waar u doorheen fietst kenmerkt zich door bossen en weiden, landelijke dorpjes, water en smalle fietspaden. En omdat u op tijd vertrokken bent vandaag heeft u ruim de tijd om het prachtige Trier, gelegen aan de Moezel, te ontdekken. De stad heeft een rijke invloed uit de Romeinse tijd. Bezoek de Porta Nigra, het amfitheater, de keizerlijke thermen of de Basilica van Constantijn.

Dag 7: Vertrek vanuit Trier

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. Indien u een transfer bijgeboekt heeft, wordt u in de loop van de ochtend per taxi teruggebracht naar Aken. Natuurlijk kunt u ook nog een of twee nachtjes in Trier bijboeken.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie door de Eifel van Aken naar Trier ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.