8-daagse fietsvakantie Donau en Altmühl

Donau, Duitsland

  • Beleef de Donau en Altmühl
  • Ongerepte natuur en prachtige steden
  • Rondtour met startpunt in Regensburg
  • Makkelijk begaanbare fietspaden
Altmühal - Weltenburg
 Altmühal - Essing
Kelheim_Marktplatz_00941_www.radweg-reisen.co
Altmühal - Eichstätt
Altmühal - Kelheim
Weltenburg_Donaudurchbruch_Radfahrer_00584_ww
Bekijk alle fotos (18 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Regensburg - Individuele heenreis

U begint uw fietsvakantie in de best bewaarde stad van Duitsland, die kan terugblikken op een geschiedenis die ruim 2.000 jaar teruggaat. De kathedraal, de zoutschuur en de stenen brug vormen het hart van het middeleeuwse Regensburg. In 2006 werd de oude stad door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Dag 2: Regensburg - Bad Gögging / Abensberg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De 1e fietsdag fietst u stroomopwaarts tot Kelheim bij de monding van de Altmühl. Met een boottochtje kunt u indrukwekkende natuur vanaf het water ontdekken en kunt u Klooster Weltenburg bezoeken, waar de oudste kloosterbrouwerij ter wereld is gevestigd. Een bezoek aan de biertuin mag u zeker niet missen. Hierna fietst u verder naar Bad Gögging of Abendsberg voor de overnachting.

Dag 3: Bad Gögging / Abensberg - Neuburg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag gaat u eerst heerlijk op uw gemak naar de grote stad Ingolstadt, bekend van de Audifabriek en een goed bewaard gebleven Beierse verstingstad. U eindigt in Neuburg met haar renaissance-sloten.

Dag 4: Neuburg - Eichstätt (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u een klein stukje langs de Donau en slaat u vervolgens af in het Wellheimer Trockental. Het werd gevormd door de oude Donau; Onderweg kunt u genieten van het uitzicht over de grasvelden en de mooie rotsformaties. In Dollnstein bereikt u het Altmühltal en volgt u dit naar de bisschops- en universiteitsstad Eichstätt.

Dag 5: Eichstätt - Beilngries (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Begin vandaag met een bezoek aan het Jura Museum in Eichstätt. Het museum heeft talloze fossielen uit de regio ; alles van tweepotige roofdieren tot de pterosauriër Archaeopteryx is hier te vinden. Via de jeneverbessenheide van het Altmühltal rijdt u naar uw bestemming Beilngries.

Dag 6: Beilngries - Riedenburg - Kelheim (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u weer door het Altmühl. U volgt vanuit Dietfurt de Altmühl in de richting van Riedenburg, de parel van het Altmühltal. In Kelheim passeert u de bekende Bevrijdingshal op de Michelberg, dit is zeker een bezoek waard!

Dag 7: Kelheim - Regensburg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Voordat u zich op de weg naar Regensburg bevindt heeft u eerst een klim op het programma staan richting de Michelsberg waar u de Befreiungshalle kunt vinden als u dit gisteren niet heeft gedaan. Hierna fietst u rustig verder richting het noordelijkste punt van de Donau, eenmaal aangekomen in Regensburg kunt u genieten van deze prachtige stad en al haar UNSECO-erfgoed.

Dag 8: Individuele terugreis vanuit Regensburg

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen in Regensburg.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Donau en Altmühl?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Donau en Altmühl.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Prima fietsvakantie langs de Donau en Altmühl
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Goed verzorgd, afwisselende hotels qua sfeer, ligging en uitstraling. Bagagetransport uitstekend verzorgd. Route vaak over gravelpaden - maar zelfs met gewone fietsen goed te doen. Reisinformatie over het algemeen goed verzorgd, al valt over de keuze van de beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg (“Limes”) altijd te discussiëren. Één tip voor de deelnemende hotels: wees flexibel met name over ontbijttijden: tijdens een hitegolf (weeralarm!) willen fietsers extra vroeg kunnen ontbijten!
Lees meer