8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti

8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau Sporti

Donau, Duitsland

  • Voor de sportievelingen
  • Van Rothenburg o.d. Tauber naar Passau
  • Dagetappes van 55 tot 85 km
  • Gemakkelijk te fietsen routes
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti

Een sportieve fietsvakantie welke u de natuur rondom de Altmühl en de Donau laat zien. De Altmühl-Donau-fietsroute is één van de bekendste en meest geliefde van Duitsland. De start in Rothenburg aan de Tauber is zeer indrukwekkend. Een nachtje verlengen is hier zeker aan te raden. En daarnaast bezoekt u ook nog de culturele juwelen Regensburg en Passau. Het romantische Altmühltal is een belevenis op zich met de imposante dalen en rotsformaties. De drierivierenstad Passau is uw einddoel. Hier ontdekt u goed bewaard gebleven bezienswaardigheden en het mooie oude centrum. Een basisconditie is voor deze fietsvakantie aan te raden.

Karakter: Voornamelijk vlakke fietsroutes over afgezonderde fietspaden, heel af en toe over verharde bos- en veldwegen.

Dag 1: Individuele heenreis Rothenburg o.d. Tauber

Uw fietsvakantie start in het romantische Taubertal. Het oude centrum is zo goed als onveranderd gebleven na de oorlogen. Wanneer u fietsen heeft gehuurd staan deze in uw starthotel klaar.

Dag 2: Rothenburg - Gunzenhausen

Afstand: 80 km

De fietsreis leidt u het Taubertal uit richting de bron van de Altmühl. U kunt hier kiezen om een omweg naar de residentie Ansbach te nemen of u fietst direct naar Herrieden. Verder gaat het naar Gunzenhausen in het Fränkische Merengebied.

Dag 3: Gunzenhausen - Eichstätt

Afstand: 70 km

Vandaag fietst u door maisvelden richting Graben, een kleine stad die ooit wegens de aanleg van een kanaal in het middelpunt van de belangstelling stond. U zult merken dat het dal steeds nauwer wordt. Vrij snel komt u aan bij de universiteitsstad Eichstätt.

Dag 4: Eichstätt - Riedenburg

Afstand: 75 km

De kern van het Altmühldal doorkruist u vandaag. U kunt even bijkomen bij de burcht Kipfenberg. Vervolgens fietst u door naar Beilngries met middeleuws karakter en Riedenburg wat de parel van de Altmühl wordt genoemd.

Dag 5: Riedenburg - Regensburg

Afstand: 55 km

Vandaag maakt u de overstap vaan de Altmühl naar de Donau. Hier zult u over de Donauradweg naar Regensburg fietsen. U heeft hier ruim de tijd om deze prachtige stad behorende tot het UNESCO-Werelderfgoed te bezichtigen.

Dag 6: Regensburg - Bogen

Afstand: 95 km

Na een korte klim wordt u boven beloond met het Walhalla. Dit is een reconstructie van het Pantheon op de Acropolis welke door Ludwig I in 1842 is laten bouwen. De fietsreis gaat verder langs de Donau. Via Straubing fietst u door naar Bogen.

Dag 7: Bogen - Passau

Afstand: 60 km

Vandaag fietst u door verlaten gebieden richting Deggendorf. Dit is de poort naar het Beierse Woud. Het stadscentrum is zeker de moeite waard. Vervolgens gaat u verder naar Vilshofen en komt u aan in het doel van de fietsvakantie, de Drie-rivierenstad Passau.

Dag 8: Terugreis of verlenging Passau

Einde van u fietstour. U kunt uiteraard ook verlengen in het mooie Passau.