9-daagse wandelvakantie Donausteig

8-daagse fietstour “Donau sportief!”

Donau, Duitsland

  • Sportieve tour van het 1e deel langs de Donau
  • Fietsen van Donaueschingen tot Regensburg
  • Met dagetappes van 60 tot 95 km
  • Uitstekende bewegwijzering
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse wandelvakantie Donausteig
8-daagse fietstour “Donau sportief!”
Donau fietsen
Donauradweg
Bekijk alle fotos (4)

Een van de meest geliefde bestemmingen voor fietsreizen is de Donau. Derhalve ook uitstekend geschikt voor een sportieve uitdaging. Zelfs bij de dagafstanden van 60 tot 90 kilometer verliest de omgeving niets van haar aantrekkingskracht. U fiets over het uitstekend bewegwijzerde fietsroutenet dat u naar alle highlights tussen de Donaubron en Regensburg brengt.

Natuurlijk is de grootste aantrekkingskracht van de fietsroute langs de Duitse Donau de afwisseling tussen grote en kleinere traditionele steden en dorpen en de prachtige natuur. Verheug u op heerlijke dagetappes naar Ulm, Ingolstadt, Dillingen, Regensburg en Donauwörth.

En indien u er maar geen genoeg van kunt krijgen, kunt u vanaf Regensburg nog verder fietsen naar Passau en Wenen.

Dag 1: Individuele reis naar Donaueschingen

De bron in het park van het slot Fürstenberg in Donaueschingen werd door de Romeinen al beschouwd als de wieg van de Donau. Het slot in de stijl van de Belle Epoque herbergt een vooraanstaande natuurkundige collectie en vele moderne werken.

Dag 2: Donaueschingen – Beuron / Fridingen

Afstand ca. 65 km

Het is makkelijk fietsen door het typerende landschap, ook wel "Baar" genoemd. In Immendingen kunt u getuige zijn van een natuurfenomeen "de verdrinking van de Donau". Tijdens een groot gedeelte van het jaar verdwijnt de Donau hier in het poreuze kalkgesteente. Het Donaudal wordt steeds smaller na Tuttlingen om uiteindelijk te arriveren bij Beuron met haar bekende Benedictijnenklooster.

Dag 3: Beuron / Fridingen - Riedlingen

Afstand ca. 60 km

De Donau baant zich een weg door steile, met burchten bebouwde bergwanden. Vanaf de residentiestad Sigmaringen wordt het landschap weidser en lieflijker. En met een prachtige blik over Oberschwaben bereikt u het einddoel van vandaag, Riedlingen. Wist u trouwens dat deze route ook al gevolgd werd door de Romeinen en keizer Barbarossa?

Dag 4: Riedlingen – Ulm

Afstand ca. 70 km

In Zwiefaltendorf ontmoet u de mooie waterburcht en in Obermarchtal vindt u de oudste barokkerk van Oberschwaben. Ehingen wordt ook wel de stad van de kranen genoemd. U kunt nu kiezen welke route u neemt: u blijft langs de Donau fietsen of u neemt het traject via het mooie Blautal.

Dag 5: Ulm – Donauwörth

Afstand ca. 95 km

Via de verharde weg voert de route u naar Donauwörth. Onderweg liggen de plaatsen iets verder van de weg af. Wilt u dus onderweg een stadje bezoeken moet u hier rekening mee houden. Donauwörth lag vroeger aan de belangrijke handelsroute van Neurenberg naar Augsburg. Prachtige herenhuizen getuigen van dit rijke verleden.

Dag 6: Donauwörth – Ingolstadt

Afstand ca. 60 km

Net voor Marxheim bereikt u de uitlopers van de Fränkische Alb met haar licht glooiende heuvellandschap. Neem een kijkje in de oude binnenstad van Neuburg voordat u verder fietst naar Ingolstadt. Ingolstadt biedt talrijke bezienswaardigheden maar staat ook bekend om haar outlet shopping en de belevingswereld Audi. U zult zich hier zeker niet vervelen.

Dag 7: Ingolstadt – Regensburg

Afstand ca. 85 km

De route voert u naar het Romeinse cultuurlandschap bij Bad Gögging. Weltenburg staat bekend om haar klooster en de zogenaamde "Donaudurchbruch". Dan weer links, dan weer rechts van de Donau zet u uw fietstocht voort richting Regensburg, als best bewaarde oudstad niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 8: Regensburg – terugreis of verlenging

Einde van uw fietstocht. Indien u er geen genoeg van kunt krijgen, bevelen wij u van harte een verlenging aan naar het Oostenrijke Wenen.