12-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • Mooie landschappen
  • Indrukwekkende kloosters
  • Herkenningspunt van de oudste stad van Oostenrijk
  • Historische stadstheaters
  • Prachtige blauwe Donau
Passau - Wenen
Passau - Wenen - donau fietsrit
Passau - Wenen - donau wachau fietspauze
Passau - Wenen - belvedere
Passau - Wenen - Spitz fietspad
Passau - Wenen - kasteel fietspauze
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Passau

Wandel door de mooie barokke stad Schärding en bewonder de beroemde ‘’Silberzeile’’. Of wandel lekker door het ‘’Neue Mitte’’ van de drierivierenstad Passau, die als autovrije voetgangerszone compleet opnieuw ontworpen is.

Dag 2: Schärding/Passau – Donauschlinge/omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Als uw tocht vanuit Schärding start, volgt u eerst de Inn tot aan de verbrede monding in de Donau naar Passau. Op de fietsroute doorkruist u het bovenste Donaudal en passeert u de stad Engelhartszell, met het indrukwekkende klooster Engelhartszell. U fietst verder via Niederranna en nadert het doel van de eerste dag van de fietstour, namelijk ‘’Schlögener Schlinge’’. De op een na grootste rivier van Europa wordt hier gedwongen door het graniet van de Bohemen tot een unieke richtingsverandering van 180 graden. Terwijl u met de veerpont naar de andere kant van de oever gaat kunt u dit aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge/omgeving – Linz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door het groene gebied Eferdinger Becken via Aschach, Ottensheim en Wilhering naar Linz, de hoofdstad van Ober-Oostenrijk. ‘’Het begint in Linz’’ is hier het motto! Bezoek de vele bars in de historische oude stad voor een stop. Zoals andere hoogtepunten van de Europa’s Culturele hoofdstad 2009 kunt u genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Pöstlingberg en een heerlijk wandeling langs de Donau maken.

Dag 4: Linz - Wallsee/Ardagger (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Voor de afwisseling volgt er nu een stuk weg van de rivier naar St. Florian en Enns. In Enns bezoekt u het dorpsplein met de 60 meter hoge stadstoren, het herkenningspunt van de oudste stad van Oostenrijk. Hierna vervolgt u de route naar het eindpunt van vandaag.

Dag 5: Wallsee/Ardagger – Marbach/Maria Taferl (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag fietst u weer langs de Donau en bereikt u de prachtige stad Grein. Hier is de mogelijkheid voor u om een indruk te krijgen van de oudste stadstheaters van Oostenrijk. U kunt een bezoek brengen aan het scheepsvaartmuseum of Greinburg. Vanuit Maria Taferl geniet u van een prachtig uitzicht op de prachtige blauwe Donau.

Dag 6: Marbach/Maria Taferl – Wachau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag in Melk moet u beslist even pauzeren en omhoog kijken. Zo ontgaat u de beeldschone van de Abdij van Melk niet, torenend boven de Donau. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten, fietst u in het land Wachau met vele wijnbergen. Hier is voor u een wijnproeverij georganiseerd.

Dag 7: Rustdag met rondleiding door de wijngaard

Vandaag kunt u een wandeling maken door de wijnsteden Spitz, Weißenkirchen of Dürnstein. Maak kennis met de schoonheid en de gastvrijheid van Wachau en geniet ieder moment van de dag.

Dag 8: Wachau - Tulln (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u langs de 1000 jaar oude stad Krems en verder na de Romeinse stad Tulln. Hier kunt u weer heerlijk genieten van de rust en cultuur. U kunt hier het Egon Schiele museum bezoeken. Geniet nog even van de landelijke regio voordat u morgen naar de stad Wenen gaat.

Dag 9: Tulln – Wenen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Op een ontspannen manier bereikt u de Donau-metropool Wenen en neemt u uw intrek in een wijnbar of gezellige herberg aan de rand van Wenen. De komende dagen hier gaat u meer te weten komen over de Weense Heurigen. Originele Weense gerechten en heerlijke wijnen ronden u fietsdagen perfect af.

Dag 10: Wenen

Een dagje Wenen biedt volop mogelijkheden om de stad van de walsen te ontdekken. Een goed ontwikkeld netwerk fietspaden leidt naar de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Voordat u terugkeert naar uw avond gastheer in het noorden van Wenen. Fiets u over het Donau-eiland de ontspanningsoase van de stad van miljoenen, waar de ‘’Copa Cagrana’’ en veel strandtentjes staan. De strandtentjes nodigen uit om een lekkere coctail te nemen. Op aanvraag kunnen er excursies per fiets worden georganiseerd.

Dag 11: Wenen "rond kasteel Kreuzenstein" (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag verkent u een wijnbouwgebied in het noorden van Wenen. Op 13 themastations worden de mooiste legenden uit de regio verteld onder andere de rattenvanger van Korneuburg. Een stop bij een wijnrestaurant maakt de fietsdag helemaal af en biedt de mogelijkheid om de Weense charme te ervaren van dichtbij.

Dag 12: Vertrek of verlenging

Vandaag gaat u weer na huis. U kunt eventueel de vakantie verlegenen als u daar interesse in heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 12-daagse fietsvakantie Passau - Wenen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 12-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
De reis was goed geregeld en verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
We hebben een leuke afwisselende vakantie gehad. Lekker gefietst langs de Donau. Allerlei leuke, maar ook typische Oostenrijkse dorpjes en stadjes aangedaan. Er waren soms wat mindere stukken langs de Donau. De pontjes waren fantastisch en het slotstuk Wenen was top. Evenals het Hotel Mooons waar wij verbleven. Een frisse stad vol met jonge mensen en dat was merkbaar. Onze volgende vakantie kan zomaar weer eens een fietsvakantie worden.
Lees meer